Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ακόμα και οι Κλιματολάγνοι παραδέχονται ότι οι ΑΠΕ δεν μειώνουν εκπομπές CO2 (δηλαδή δεν μειώνουν κατανάλωση καυσίμων)


http://www.forbes.com/sites/michaelkrancer/2013/11/15/nuke-huggers-why-some-climate-scientists-are-warming-to-nuclear-power/?ss=business%3Aenergy

Το έχω ξαναγράψει ότι ένας από τους προωθητές της δήθεν καταστροφικής, δήθεν ανθρωπογενούς, κλιματικής αλλαγής (ρε... θέρμανσης, δεν ξεκίνησε;), και της δαιμονοποίησης του κάρβουνου είναι τα πυρηνικά. Και το αέριο είναι και οι δήθεν ανανεώσιμες, δήθεν πηγές ενέργειας, δαιμονοποιούν το κάρβουνο, αλλά εδώ και ένα μήνα οι κλιματολάγνοι "βγήκαν από το ντουλάπι" όπου κρυβόταν και εκδηλώθηκαν υπέρ των πυρηνικών σαν τον μοναδικό τρόπο να κάνουμε κάτι να σώσουμε το ...κλίμα, αφού οι ΑΠΕ είναι και ασήμαντες, και όπου μπαίνουν, δεν μειώνουν εκπομπές CO2 (Αυτοί το είπαν!... Μα πώς να τις μειώσουν, αφού δεν εξοικονομούν καύσιμα;)

Εμένα μου αρέσει η αλήθεια, όσο δυσπρόσιτη ή δυσάρεστη κι αν είναι. Η αλήθεια είναι ότι τα περί "ανθρωπογενούς και καταστροφικής αλλαγή"ς, 1)  είναι μάλλον κακόγουστο παραμύθι, κατασκευασμένη θρησκεία με διαφορετικούς ιεραπόστολους, κατά περίπτωση, 2) ακόμα κι αν υπάρχει δόση αλήθειας στο παραμύθι, σίγουρα οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα, μα τίποτα, να μειώσουν το όποιο CO2-δράκο και 3) η πυρηνική ενέργεια με όλους τους κινδύνους της είναι μία απόλυτα θεμιτή ενεργειακή επιλογή, δηλαδή παράγει ενέργεια, απρόσκοπτη, πολλή, και (ανά κιλοβατώρα) σχετικά φθηνή ενέργεια.

Επομένως, με εκνευρίζει όταν βλέπω και ακούω Νοστράδαμους και "επιστήμονες", που έγιναν παραμυθάδες, να μου λένε να σώσω το ...Κλίμα με πυρηνικά. Κανένα κλίμα δεν θα σώσουμε με τα πυρηνικά. Απλά θα προσθέσουμε άλλη μιά πραγματική πηγή ενέργειας στις εναλλακτικές μας λύσεις, είτε στην σημερινή της μορφή, είτε σε κάποια νέα ή διαφορετική μορφή της. Δεν χρειάζεται ούτε να επικαλούμαστε κλιματομπαμπούλες, ούτε να φοβόμαστε περισσότερο από ότι χρειάζεται να φοβόμαστε τον ...φόβο, περισσότερο από την πραγματική του αιτία.

Βέβαια, όλη αυτή η συζήτηση δεν αφορά εμάς, για πολλούς λόγους. Αφορά κυρίως τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Αγγλία, ενεργοβόρες χώρες, με πρόσβαση σε κεφαλαιαγορές, και ίσως την Κίνα, την Ινδία και την Ρωσία.  Εμείς δεν μπορούμε να δανειστούμε ούτε για ...στόκο για τα παράθυρα, πόσο μάλλον για πυρηνικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε ΑΠΕ. Οι ΑΠΕ (αιολικά και φ/β), όσες κι αν βάλουμε, δεν θα παράγουν ποτέ σημαντικό ρεύμα, ούτε θα υποκαταστήσουν λιγνιτικές μονάδες, ούτε αντέχουμε να καίμε αέριο για ισχύ βάσης, ούτε αντέχουμε να πετάμε κεφάλαια που δεν έχουμε, για να κάνουμε με πειράματα που ωφελούν μόνο εισαγωγείς σκουπιδιών, χωματουργούς, και τα διάφορα περίεργα ανθρωπάκια που προωθούν την Πράσινη Απάτη.

Εμείς πρέπει να εστιασθούμε στον λιγνίτη, σε εισαγόμενο κάρβουνο (αν δεν φτάνει ο λιγνίτης) και σε υδροηλεκτρικά. Το αέριο είναι για πλούσιους και για πελάτες κορόϊδα της Ρωσίας. Το αέριο προωθήθηκε στην χώρα μας επειδή οι ντόπιοι μεσάζοντες που την είδαν "ενεργειακοί βαρώνοι" μπορούσαν πιο εύκολα να χρηματοδοτήσουν τουρμπίνες αερίου, από ότι λιγνιτκές ή λιθανθρακικές μονάδες.  Αυτές, προτιμούν να τους τις χαρίσει η ΔΕΗ, αφού πρώτα τις φτιάξει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1156204/energeia-ektos-to-kalodio-elladas-italias.html

nikos είπε...

XIXXI
http://www.youtube.com/watch?v=Ax-gJ1N-zG0

nikos είπε...


Τοκλίματηςγηςαλλάζειήτοαλλάζουμε ΊδρυμαΕυγενίδου, Τετάρτη16 Νοεμβρίου2011, 19:30
ΣύλλογοιαποφοίτωνMassachusetts Institute of Technology & University of Michigan


http://www.scribd.com/doc/142013504/2011MIT-ClimateChange-%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3