Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Κόβουν (κι άλλο) επιδοτήσεις σε ΑΠΕ, αναδρομικά, στην Ισπανία, για να μειώσουν το έλλειμμα


http://uk.reuters.com/article/2014/05/29/us-spain-energy-idUKKBN0E91JA20140529
http://www.thegwpf.org/spanish-lesson-for-obama-green-energy-transition-unaffordable-may-crash-soon/ (το πρωτότυπο στην Die Welt)
http://eaglefordtexas.com/news/id/100402/spain-close-approving-new-renewable-energy-rules-minister/

Παριστάνουν ότι κλαίνε και οι "επενδυτές". Ο μόνος που πραγματικά κλαίει είναι ο Ισπανός καταναλωτής και η Ισπανική βιομηχανία. Και οι Ισπανοί παράγουν και εξάγουν τις σαβούρες που τους έχουν καταστρέψει τους ίδιους.

Το μέλλον;

Gute Geschäfte mit Atomkraft?

Diese Woche hat sich das große US-Energieunternehmen Nextera Energy zu Wort gemeldet und Spanien vor das Internationale Zentrum zur Beilegung von Investitionsstreitigkeiten (ICSID) zitiert und Rechtsschutz gefordert. Für das US-Unternehmen ist das neue Regelwerk eine rückwirkende Änderung der Geschäftsgrundlage. Die Nextera Energy ist maßgeblich an dem spanischen Solarkraftwerk Termosol beteiligt.

Το λέω εδώ και καιρό. Το Ευρωπαϊκό πλάνο είναι ...πυρηνικό. Αλλά έπρεπε να φουσκώσουν πρώτα τις τιμές για να μπορούν να μαζέψουν κεφάλαια σε δύσκολους καιρούς.  Μην ανησυχείτε... Για τους άλλους είναι το ...μέλλον. Εμείς εδώ και θα πληρώνουμε και δεν θα έχουμε ρεύμα.

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τα κόλπα:
Green energy investment set to ‘explode’ after Obama unveils carbon cuts

archaeopteryx είπε...

νομίζω ότι ο φόρος είναι φόρος, ο φόρος άνθρακα είναι κεφαλικός φόρος, και οι κεφαλικοί φόροι συνήθως στοχεύουν και επιβαρρύνουν τους πιο φτωχούς. Αρα???