Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Επιχορηγούμε και φοροαπαλλάσσουμε τα ήδη εις διπλούν επιδοτούμενα. ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ επιδοτήσεις για το ίδιο πράγμα. Το ΤΙΠΟΤΑ.


http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1227749/ependytikos-entaxh-exi-aiolikon-me-epihorhghsh-93.html

Αφήνω κατά μέρος την ουσία με τα αιολικά, όχι όπως σας την λέω εγώ, όπως την λέει ο ΑΔΜΗΕ. Η "ισχύς" τους είναι κατά 90% άχρηστη στον υπολογισμό επάρκειας ισχύος, συν είναι κουτουρού, συν χρειάζονται θερμές εφεδρείες από μονάδες αερίου, αλλά όχι τις αποτελεσματικές που έχουμε, άλλες, καινούργιες, αναποτελεσματικές για να καίνε περισσότερο αέριο. Ξεχάστε τα αυτά.

Τα αιολικά υπάρχουν επειδή επιδοτούνται. Επιδοτούνται 1) με την ταρίφα καθ εαυτή (την τιμή που παίρνουν για κάθε "εγχεόμενη" μεγαβατώρα), συν 2) με το γεγονός ότι το δίκτυο είναι υποχρεωμένο να δεχτεί αυτή την "έγχυση" είτε την χρειάζεται (σπανίως) είτε όχι (συνήθως). ΔΥΟ υπάρχουσες επιδοτήσεις.  Τώρα τα αιολικά πήραν και 3) επιχορήγηση, cash, λεφτά, και 4) φοροαπαλλαγές (πλήρωνε μαλάκα την Εφορία σου για να απαλλάσσεται ο απατεώνας που πληρώνεται για το τίποτα για να είναι πλασιέ του Γερμανού που σε "αγαπάει".

Πού ξανακούστηκε να επιχορηγούμε το ήδη επιδοτούμενο; Και να δίνουμε απαλλαγές στο επιχορηγούμενο επιδοτούμενο;  Αφήνω κατά μέρος ότι δεν παίρνουμε κάτι χρήσιμο σε αντάλλαγμα. 4 επιδοτήσεις!

Τι να πω για την Κυβέρνηση που τα εισηγείται και τους βουλευτές που τα νομοθετούν; Πουλημένοι;  Προδότες; Ζώα; Στόκοι; Λαδωμένοι; Φοβισμένοι; Κάτι τέτοιο.  Μα δεν ντρέπεστε;

ΥΓ:  Και έχει κι άλλες επιδοτήσεις:  Δημόσια γη. Κλοπή και καταπάτηση ιδιωτικής γης. Ανοχή στα ψέματα και τα παραμύθια. Ανοχή αφορολόγητων ΜΚΟ που προωθούν την απάτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: