Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η θερμοκρασία στην Σελήνη μάλλον καταρρίπτει το Ανθρωπογενές Φαινομενο του Θερμοκηπίου στην Γη


http://www.principia-scientific.org/why-lunar-heating-cooling-disproves-the-greenhouse-effect-theory-on-earth.html

http://news.nationalgeographic.com/news/2007/02/070228-mars-warming.html

Το 2007, που όλοι πιστεύαμε ότι θερμαινόμαστε λόγω "Φαινομένου του Θερμοκηπίου", και έκλαιγαν οι πάντες για τους πάγους που έλιωναν, το National Geographic (με στοιχεία από την NASA από το 2005), είχε δείξει φωτογραφίες ότι και οι πάγοι στον ...Άρη έλιωναν, με την σαφή επισήμανση ότι ίσως τελικά ο Ήλιος φέρνει τις αλλαγές, και την αναφορά σε έναν Abdussamatov που επέμενε σε ηλιογενείς κλιματικές αλλαγές, με επιρροή, αλλά πολύ λιγότερο σημαντική από τα λεγόμενα Αέρια του Θερμοκηπίου.

Τώρα ένας Ιταλός, επεσήμανε ότι η Σελήνη δέχεται ακριβώς την ίδια ηλιακή ακτινοβολία με την Γη και ότι δεν έχει ατμόσφαιρα πάχους 10 χλμ γύρω-γύρω. Η Σελήνη δεν είναι ούτε καταπαγωμένη λόγω έλλειψης ατμόσφαιρας, και μάλλον είναι πιο ζεστή από την Γη (όπου την βλέπει Ήλιος) επειδή αντανακλά λιγότερη ακτινοβολία (από ότι τα σύννεφα). Ούτε κρυώνει πιο γρήγορα η Σελήνη, λόγω έλλειψης της "κουβέρτας" της ατμόσφαιρας που δεν έχει.   Η Σελήνη εκπέμπει όποια θερμότητα μαζέψει, μόνο από ακτινοβολία (που δεν είναι αμελητέα... θυμηθείτε: Ε = σΤ^4), ενώ η Γη εκπέμπει την όποια θερμότητα μαζέψει και με ακτινοβολία αλλά και με την ατμόσφαιρα και τον κύκλο του νερού στην ατμόσφαιρα. Εάν υπήρχε "Φαινόμενο Θερμοκηπίου" λόγω ατμόσφαιρας, η Γη θα ήταν πιο ζεστή από την Σελήνη, και δεν φαίνεται να είναι.


ΥΓ. Χωρίς να δηλώνω ειδικός στον Abdussamatov, ξέρω ότι από τότε τον κριτικάρανε οι Θερμιστές, αλλά, λυπάμαι, με παιδιαριώδη επιχειρήματα.  Αυτό που κατάλαβα από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι ότι σαφώς ο Ήλιος είναι η κινητήρια δύναμη, αλλά επηρεάζουν και τα ηφαίστεια, τα μαγνητικά πεδία, οι κοσμικές ακτινοβολίες, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους, η βαρύτητα, η περιστροφή και η τροχιά της Γης, οι ωκεανικοί κύκλοι που προκύπτουν, ο κύκλος του νερού -- βασικά ο κύκλος του νερού, τα σύννεφα, η βροχή, είναι πολύ πιο σημαντικά από ότι παραδέχονται οι Θερμιστές, το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι είναι σημαντικά, αλλά δεν μπορούν να προβλέψουν σύννεφα στα μοντέλα τους, ούτε φυσικά την ηλιακή συμπεριφορά. Terra incognita... Όσο για τα ανθρωπογενή αέρια του θερμοκηπίου... Κάτι θα επηρεάζουν και αυτά, αλλά, σε σχέση με τα άλλα, μάλλον άλλη, μικρότερη, τάξη μεγέθους. Για τους πάγους του Άρη και τις ζέστες της Αφροδίτης είχα γράψει εδώ. Ούτε η Αφροδίτη είναι ζεστή λόγω κάποιου θερμοκηπίου... Λόγω υψηλής πίεσης μάλλον είναι, άσε που είναι πιο κοντά στις θερμοπυρηνικές ακτινοβολίες του Ήλιου...

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Το μπομπολογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου θα εξαλειφθεί άμα τα καζάνια καίνε φρέσκο, καθαρό και οικολογικό ιδιωτικό λιγνίτη:
Ξανά στο «σκαμνί» η ΔΕΗ για τον λιγνίτη

Ύστερα από την φωτοβολταϊκομανία του παρελθόντος το πουλάκι Πίου σε νέες εκτελέσεις:
(μεταφορικά και κυριολεκτικά)
Οι συντεχνίες απαιτούν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα
(τα ποσά μ' αρέσουν)
Και τον Φωτόπουλο πουλάκι Πίου; Τον ξεχάσαμε τόσο γρήγορα; Γιατί καλέ;

spiral architect είπε...

Και επί του προκειμένου ακόμα και η επιστήμη βάλλεται απ' την προπαγάνδα με σκοπό την εξυπηρέτηση καταστάσεων. Κάποιοι θα βγάλουν λεφτά,
- ποντάροντας στην άγνοια του κόσμου για την αποδοχή των Α/Γ πάνω απ' το κεφάλι τους
- δημιουργώντας ενοχές στον κόσμο για την μη αποδοχή "λύσεων μείωσης" του CO2

Όταν οι υπεραξίες των ΑΠΕ μειωθούν, τότε θα βγουν κάποιοι "μετανοημένοι" επιστήμονες να υποστηρίξουν ότι, έκαναν λάθος και ... πάμε για άλλες επιστημονικοποιημένες απατεωνιές.
Μέχρι τότε ο νόμος Στέφαν-Μπόλτζμαν θα είναι μια ακόμα άχρηστη γνώση της φυσικής μαζί με το νόμο του Ωμ και το γινόμενο τάση επί ρεύμα.