Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

70 χρόνια


70 χρόνια από την απελευθέρωση της σύγχρονης, αειφόρου και αποτελεσματικής μονάδας στέγασης εργατικού δυναμικού για για γειτονικές παραγωγικές μονάδες. Με τάξη και τμήμα ανακύκλωσης ανθρωπίνων υπολειμμάτων.

Δεν ήταν η μόνη τέτοια μονάδα, ούτε ήταν η μεγαλύτερη σχετική ...επιχείρηση. Αλλά ήταν τόσο ...αποτελεσματική. Efficient.

http://www.theatlantic.com/photo/2015/01/remembering-auschwitz-70-years-after-liberation/384835/

Κανένας "μεγάλος" λαός δεν είναι "αθώος", αλλά μερικοί είναι πιο αφοσιωμένοι στην αποτελεσματικότητα και στην ανακύκλωση.

Το 1953 "ρυθμίστηκαν" τα χρέη της Γερμανίας (τμήμα των οποίων ήταν και από την συνθήκη των Βερσαλιών. Το Γερμανικό "θαύμα" υπάρχει μόνο επειδή ρυθμίστηκαν αυτά τα χρέη.

 Δεν θέλω ρύθμιση των χρεών μας για ιστορικούς λόγους. Θέλω ρύθμιση των χρεών επειδή:

1. Δεν είναι βιώσιμα, από χρηματοοικονομικής άποψης
2. Είναι προϊόν προμελετημένων και διεφθαρμένων πολιτικών (ατόμων και αποφάσεων)

Η ρύθμιση χρέους έχει νόημα μόνο εάν δεν είναι αφετηρία για "μιά απ' τα ίδια".  Το τι σημαίνει "μιά απ' τα ίδια" ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει ανάλογα με τις παραστάσεις του και την παιδεία του.

Το ευρώ έχει "ατέλειες" και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λίγο στημένο παιχνίδι. Εάν δεν είχαμε όμως εμείς περίεργους, φυτεμένους πολιτικούς και μία επιχειρηματική τάξη φτιαγμένη με την ηθική του ΠΑΣΟΚ του 1981, δωράκια, αρπαχτές και μεσιτείες, δεν θα είμαστε στα χάλια που είμαστε. Δεν είναι θέμα "καπιταλισμού" ή "σοσιαλισμού", και θα το πω ωμά:  Ο "σοσιαλισμός" α λα γκρεκ πάει χέρι-χέρι με τον "καπιταλισμό" α λα γκρεκ.  Αν δεν το καταλάβουμε εμείς, και αυτοί που κατά καιρούς παριστάνουν ότι μας κυβερνούν, δεν θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο. 

5 σχόλια:

nikos είπε...

προσωπικά γεννήθηκα και μεγάλωσα 18 χλμ έξω απο το GROS ROSSEN (Κάτω Σιλεσία) Ορυχείο Γρανίτη, η εμπειρία μου και τα συναίσθημα δεν περιγράφονται με λόγια

Ανώνυμος είπε...

Για το ότι το 2014 ήταν η θερμότερη χρονιά, από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις το 1910, έχεις να πεις τίποτε; ή άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε κι όποιος διαφωνεί τον σβήνουμε;

http://www.bbc.com/news/science-environment-30683339

nikos είπε...

Η πραγματική τραγωδία των εκλογών της π. Κυριακής είναι οι 388.447 ψήφοι, το 6,28% της Χρυσής Αυγής! Φασιστικές ψήφοι είναι, δεν χωρεί πλέον ουδεμία δικαιολογία δήθεν "ψήφων διαμαρτυρίας" μετά από τα τόσα που έχουν συμβεί... Κανένας δεν δικαιολογείται να πει ότι "παραπλανήθηκε" κ.λπ... Είναι τραγικά αρνητικό γεγονός για την κοινωνία μας, αυτή η τρίτη θέση της εγκληματικής συμμορίας της Χ.Α., που δείχνει ότι απέναντι στις φασιστικές ιδέες και πρακτικές απαιτείται διαρκές μέτωπο, πάλη όχι μόνο για να καταδικαστούν ισόβια οι ναζί αλλά και να ξηλωθούν τα στηρίγματά τους στην αστυνομία και στο κράτος συνολικότερα. Μάχη για να ξεριζωθεί το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο από τις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς.

archaeopteryx είπε...

το τι είναι φασισμός, δεξιός, αριστερός, καπιταλισμός και τέτοια, έχει ...μεταλλαχθεί. Ο εμφύλιος έχει τελειώσει.

archaeopteryx είπε...

27 Ιανουαρίου 1.11, έχω γράψει όταν πρωτοβγήκε το ποίημα, και με αναφορά στο BBC (άντε βρες το). Ασε που το διαδίκτυο είναι γεμάτο γέλια για την μούφα, αλλά οι κοπρίτες και οι τεμπέληδες δεν διαβάζουν συνήθως. Μόνο κλάνουν