Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποβάλει την αιολική απάτη


http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/11358770/Proof-that-the-wind-industry-cannot-be-relied-upon-for-our-electricity.html                              

Τα αιολικά έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να συμβάλουν στην ηλεκτροδότηση. Ακόμα και στην Αγγλία, την χώρα με τις ιδανικές αιολικές συνθήκες (δηλαδή με συνεχόμενο και σταθερό αέρα -- όχι με ριπές 9 και 10 μποφόρ όπως εδώ).

Ναι, όταν φυσάει παράγουν ρεύμα, αλλά συχνά φυσάει και δεν χρειάζεται το ρεύμα τους, ή δεν φυσάει και χρειάζεται το ρεύμα τους. Ο αέρας είναι και μεταβλητός, και τυχαίος. Τα φωτοβολταϊκά είναι μεν μεταβλητά αλλά είναι λιγότερο τυχαία. Η ύπαρξη φωτοβολταϊκών κάνει ακόμα δυσκολότερη της διαχείριση των αιολικών. Οι μονάδες αερίου που χρειάζονται για "εφεδρεία" και για σταθερότητα απαιτούν ανύπαρκτο ή πανάκριβο ρεύμα, και οι ίδιες οι μονάδες αυτές δεν υπάρχουν.  Αυτά δεν τα λέω πια εγώ.  Τα λέει η Γερμανική και η Αγγλική εμπειρία. Τα λένε εδώ και 2-3 χρόνια η ΡΑΕ και ο ΑΔΜΗΕ.

Και ειδικά η ΡΑΕ, λέει και κάτι ακόμα:  Τα αιολικά απαιτούν, δεσμεύουν, "τρώνε" κεφάλαια σε καιρούς που δεν υπάρχουν κεφάλαια. Πληρώνονται ταρίφες και τόκους χωρίς να υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, που και αυτή απαιτεί κεφάλαια. Επιδοτούμε και πληρώνουμε κάτι που δεν μας παρέχει αυτό που θέλουμε. Κοινώς πετάμε λεφτά που δεν έχουμε.

Εκλογές δεν είχαμε;

Να σας πω τι ξέρω για το πολτικό προφίλ του αντιαιολικού κινήματος;

Οι πιο κατάφορα φιλοαιολικοί είναι οι ίδιοι οι αιολικοί, και τα κόμματά τους:  ΠΑΣΟΚ, και πιο διακριτικά, αλλά το ίδιο χυδαία, η Νέα Δημοκρατία.  Η έκφραση του μεταπολιτευτικού παρασιτισμού.   Καταχάρηκα για την φόλα που έφαγαν και τα δύο, κι ας έχω φίλους και γνωστούς και στα δύο.

Το πρόσφατο αντιαιολικό κίνημα είναι (από όσο μπορώ να κρίνω) Συριζαίοι. Ναι, μερικοί έπεσαν στην παγίδα να θεωρούν ότι οι Βιομηχανικές ή οι Καπιταλιστικές ΑΠΕ (οι "Β"ΑΠΕ) είναι οι κακές, λες και το στοχαστικό και πανάκριβο αιολικό ρεύμα είναι καλύτερο εάν είναι ...λαϊκής βάσης. Φυσικά και δεν είναι.  Ο Σύριζα κάπου λέει για το ρεύμα σαν κοινωνικό αγαθό. Δεν συμφωνώ με τον όρο, εγώ το θεωρώ "κοινή ωφέλεια", αλλά το στοχαστικό και ακριβό μη-ρεύμα δεν είναι ούτε αγαθό ούτε ωφέλεια. Είναι ακριβή απάτη. Εύχομαι ο Σύριζα να αποβάλει την απάτη -- κι αν δεν την αποβάλει, θα του την αποβάλει η ανέχεια των ψηφοφόρων του.

Περιέργως, η διαδικτυακή μου ύπαρξη ξεκίνησε με το antinews (Θεός σχωρέσ'τον τον ΒΖ), και αυτήν εδώ την ιστοσελίδα την ενθάρρυνε το αλλενάκι και την στήριξε ηθικά και με πληροφορίες η ThW, o Spiral Architect, ο Prof. Moriarty, ο sawwas, ο άτακτος, και άλλοι που δεν θυμάμαι και δεν ξέρω -- και δεν νομίζω ότι είναι όλοι ...Συριζαίοι. Η απάτη είναι απάτη και η αντίσταση στην απάτη είναι διακομματική και ακομματική.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία είναι η λύση: Πυρηνικά να τελειώνουμε. Και μην ακούω για σεισμογενή χώρα, και η Ιαπωνία τέτοια είναι. Και στη Φουκουσίμα το πρόβλημα δεν ήταν ο σεισμός, αλλά το τσουνάμι μετέπειτα. Με κατάλληλο σχεδιασμό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Απορώ γιατί πετάμε τόσα χρήματα στα σκουπίδια και δε πάμε στους Ρώσους να ζητήσουμε να μας φτιάξουν πυρηνική μονάδα. Ο Ερντογάν πιο μάγκας είναι;

archaeopteryx είπε...

και οι Γερμανοι τα φτιάχνουν και οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι και οι Ιάπωνες. Το θέμα είναι κεφάλαια και ζήτηση. Κεφάλαια δεν υπάρχουν (αλλά τα πετάμε σε άχρηστα αιολικά και περίεργα φ/β). Όσο για την ζήτηση... Ετσι που πάμε θα δικαιωθεί ο Ταμήλος

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα καλημέρα. Ο Μανιάτης πήρε τόν μπούλο.Τόν Δεκέμβριο όμως οπως καί εσύ έγραψες υπέγραψε επτά άδειες πολλών μεγαβάτ για ΑΠΕ,τών γνωστών απατεώνων φίλων τής απελθούσης υποταγμένης οσφυοκάμπτουσας συγκυβέρνησης στίς εντολές τής Δωροθέας.Τί θά γίνει τώρα πού ανέλαβε ο Σύριζα.Θά ακυρώσει τίς άδειες πού δόθηκαν;
Πρόσφατα εγκρίθηκαν στήν Ροδόπη νά γίνουν δύο αιολικά πάρκα στήν Φυλλύρα καί στόν Κέχρο, συμφερόντων τού επιχειρηματία Ρόκα,γνωστού φίλου τού πρών Πρωθυπουργού Σαμαρά.Αυτού πού αρνήθηκε νά παραβρεθεί στήν παράδοση στό μέγαρο Μαξίμου.Αυτόν τόν οποίο καί αγώ υπεστήριξα καί ψήφισα γιά αρχηγό τής ΝΔ.Λυπάμαι πού έπεσα έξω.Βέβαια από καιρό απομακρύνθηκα από αυτήν τήν ΝΔ τού Σαμαρά.Στίς εκλογές στήριξα Τσίπρα παρότι δεξιός.Εύχομαι νά πετύχει καί νά επαναφέρει τήν ελπίδα καί τό χαμόγελο στά χείλη τών πολιτών.Χθές διάβασα οτι θά ακυρώσουν τήν δημιουργία τής Μικρής ΔΕΗ καί τήν επαναφορά τής ΔΕΗ οπως ηταν πρίν τόν διαχωρισμό σέ ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΗΕ κλπ.Οπως υποστήριζες από τήν αρχή οι μεγαλύτεροι απατεώνες είναι οι ΑΠΕΤΣΗΔΕς καί η θπερθέρμανση τού πλανήτη.

archaeopteryx είπε...

1. Προσφυγές
2. Το κλίμα έχει αλλάξει για τα αιολικά
3. Λεφτά?