Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Όλα καλά, άγια, επαναστατικά και Κρητικά, μέχρι το 9:10... Αλλά: Το ρεύμα από αιολικά, σύντεκνε, δεν είναι ούτε ρεύμα, ούτε τζάμπα, και εάν δανειστεί και το χωριό σου, για αιολικά, ΤΕΛΕΙΩΣΕ



Αν βαριέστε, πάτε στο 9:10...
 
Οι μικρές ανεμογεννήτριες είναι όσο άχρηστες (ηλεκτροδοτικά) όσο οι μεγάλες. Να μην σου πω ότι οι μικρές είναι πιο αποτελεσματικές, είναι σαν να σου λέει ότι ένα μεγάλο σπυρί είναι καλύτερο από ένα μικρό. Δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, το λέει ο ΑΔΜΗΕ και η ΡΑΕ (και όλη η ξένη βιβλιογραφία). Δεν εξοικονομούν πραγματικά, μετρημένα καύσιμα. (Ρώτα την ΔΕΗ). Τα 500 ή 1000 αιολικά μεγαβάτ δεν είναι πραγματικά μεγαβάτ. Είναι μεγαβάτ-μαϊμούνια.
 
Τα 2 αιολικά μεγαβάτ στο χωργιό σου είναι όσο άχρηστα όσο τα 500 ή τα 1000.  Και κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ, συν έξοδα, για να τα βάλεις, και όπου μπουν εκεί θα σαπίσουν.
 
Το "πλειοψηφικό ποσοστό του Δήμου", ανόητε, σημαίνει ότι ο Δήμος θα βάλει την πλειοψηφία των 3 εκατομμυρίων, που θα πρέπει να βρει ή να δανειστεί (χουβαρντά) αλλά την μίζα θα την πάρει άλλος. Άντε κι είμαι και εγώ από χωργιό. Το κουμάντο θα το έχει ο ιδιώτης και οι καφέδες και οι χάντρες φτηνές.
 
Δεν θα πληρώνει κανείς άνθρωπος ρεύμα? Ψέμα... 'Η στο έχουν πει γραπτώς? Σου έταξαν ότι θα έχετε τζάμπα ρεύμα? Την ΔΕΗ την ρώτησαν? Η ΔΕΗ θα σας ηλεκτροδοτεί όχι τα αιολικά για τα οποία θα χρωστάτε κοντά 3 εκατομμύρια για να κάνετε "κουμάντο". Χωρίς την ΔΕΗ δεν θα έχετε ρεύμα, και μόνο με αιολικά πάλι δεν θα έχετε ρεύμα. Κι αν σας τάζουν λεφτά, είναι τάξιμο σε ηλίθιους, αφού αύριο θα σας πουν, άλλαξαν οι νόμοι, κόπηκαν οι ταρίφες, πρέπει να πληρώνεται τέλη διασύνδεσης και φόρο αυτοπαραγωγής και τέτοια. Κι αν δεις τον χάρτη της ΡΑΕ θα δεις, σύντεκνε, ότι όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη αιολικά, και θα δίνουν τζάμπα ρεύμα σε όλους. Θα πουλάς ρεύμα σε όμορους Δήμους -- και αυτοί σε σένα!.  Σε γρόθους απευθύνεσαι?   Η γλύτωσαν τα Σφακιά από όποιους γλύτωσαν για να πέσουν στα νύχια της Greenpiss?
 
Αυτές τις "μεταρρυθμίσεις" που θέλετε και που θα κάνετε είναι κλοπή από φτωχούς. και είναι το πρόγραμμα των Γερμανών που καθοδηγούν τον Σύριζα και του Οικολόγους Πράσινους. Αλλά επειδή είσαι κοντοχωργιανός μου και λεβέντης, θα στο πω απλά:

Μην παρασύρεσαι. Μην χρεώσεις το χωργιό.  Aυτό κάνεις. Χρεώνεις το χωργιό τον Δήμο τον Συνεταιρισμό για να κονομάνε αυτοί που έφτιαξαν την "Ροζα Λούξεμπουγκ) και να μην έχετε ρεύμα, όντας χρεωμένοι. . Κάνεις στο χωργιό σου αυτό που έκαναν οι "κακοί" στους μικροεπενδυτές του 2000 με το Χρηματιστήριο. Πέρασαν την ζημιά σε μικρούς. Μην το κάνεις. Κι άσε την Ρόζα Λούξεμπουργκ (την πραγματική, όχι το πρακτοριλίκη) στην ησυχία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: