Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Παράθυρα


Αν οι τιμές του πετρελαίου είναι η ...Ιστορία του ...Κόσμου (είναι, αλλά από το 1900 και μετά), το παραπάνω γράφημα είναι η Ιστορία της ...Ελλάδας όπως ξεκίνησε από την Μεταπολίτευση και κατέληξε στα σημερινά χάλια.

Η πτώση των επιτοκίων από το 21012 και μετά είναι, φυσικά, τεχνητή. Πολλά λεφτά, πολλά ίσως "μαύρα" διατηρούν τον ωραίο τρόπο ζωής που νομίσαμε ότι αποκτήσαμε το 1999-2000.

Πολλά λεφτά μπήκαν στην Ελλάδα λίγο πριν το 1999, φαγώθηκαν, λίγο σε κατανάλωση, αρκετά σε άλλες τσέπες και πολλά στα Γερμανικά πλεονάσματα... Κουζίνες Gaggenau, εντοιχισμένα Miele, άλλα περίεργα, Γαλλικά, κλπ.  Και τώρα, Γερμανικά φρέσκα κρεμμυδάκια, Ιταλικά μπρόκολα, τυριά Δανίας, κρέας Ολλανδίας, και ...αρτοσκευάσματα για ξέπλυμα ...κ_λων. Και πολιτικό debate αν αρέσει ο Βαρουφάκης στην άλλη πλευρά ή όχι.

Για το προσφιλές μου θέμα, οι άδειες για αιολικά δόθηκαν... δείτε στο διάγραμμα πότε δόθηκαν. Βασιλάκος και λοιπά κακόμοιρα της ΡΑΕ είναι βασικά για ...κρέμασμα, έκριναν ότι όλες οι επιδοτούμενες απάτες ήταν βιώσιμες, αλλά σιγά μην τους ενοχλήσει κανείς.  Οι "επιχειρηματίες" ακόμα λαδώνουν την "Διοίκηση", δηλαδή αυτή την χαβούζα που λέγεται "Βαθύ Κράτος". Η "Διοίκηση" για αυτό εξακολουθεί και υπάρχει. Λυπάμαι τους υπαλλήλους, αλλά δεν τους λυπάμαι κιόλας...  Όχι, δεν υπάρχει ελπίς, παρά μόνο ελπίς για άτακτη κατάρρευση, αν και αυτή θα είναι επώδυνη και το τελευταίο που θα πειράξει θα είναι το Βαθύ Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: