Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η Ιαπωνία βάζει κανόνες για την αποξήλωση και πέταμα των ΑΠΕ μετά το τέλος των επιδοτήσεων


http://www.japantimes.co.jp/news/2015/04/12/national/japan-to-draft-guidelines-for-disposal-of-solar-wind-power-facilities/#.VStXXGDfoaU

"Το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας θα συντάξει οδηγίες για την απομάκρυνση και ανακύκλωση σταματημένων φωτοβολταϊκών και αιολικών εγκαταστάσεων.  Αυξάνει το παράνομο πέταμα, όσο αυτές οι ΑΠΕ παλιώνουν και οι ΑΠΕτζήδες τα παρατάνε.

Η Ιαπωνία ξεκίνησε πρόγραμμα με επιδοτήσεις μέσα ταριφών όπου οι "ΔΕΗ" υποχρεούνται να αγοράζουν το ρεύμα από ΑΠΕ για 20 χρόνια, σε προκαθορισμένες σταθερές τιμές. Οι ΑΠΕ είναι κατά 90% φωτοβολταϊκά, και το πρόγραμμα δεν είναι΄δημοφιλές στις "ΔΕΗ".

Εάν οι ΑΠΕτζήδες βγουν από την δουλειά όταν σταματήσουν οι επιδοτήσεις, η χώρα θα γεμίσει με πεταμένα και παρατημένα μηχανήματα.

Το πέταμα γιγάντιων αιολικών για παράδειγμα θα είναι σοβαρό πρόβλημα για επίδοξους αιολικούς. Στην Ιαπωνία, το κόστος αποξήλωσης περιλαμβάνεται στην αρχική τιμή που καλύπτεται από ταρίφες, αλλά δεν υπάρχει διασφάλιση ότι τα λεφτά θα πάνε στην αποξήλωση και διάθεση.  Το Υπουργείο σκέφτεται να ζητήσει από τους προμηθευτές να δημιουργήσουν ξεχωριστό αποθεματικό λογαριασμό για αυτόν τον σκοπό.

Το Υπουργείο θα παροτρύνει ιδιώτες ΑΠΕτζήδες να παρατείνουν την χρήση των εγκαταστάσεών τους και μετά την λήξη της περιόδου των ταριφών, για να παράγουν ηλεκτρισμό για δική τους χρήση".  Οι Ιάπωνες όταν θέλουν να καθαρίσουν κάποιον που τους ζαλίζει, το κάνουν με ...χιούμορ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι φτερωτές από τις Α/Γ δεν ανακυκλώνονται. Να δω τι λύση θα δώσουν οι Ιάπωνες.
http://co2insanity.com/2011/06/12/broken-wind-turbine-blades-create-mountainous-waste-problem/