Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πέμπτη 4 Ιουνίου, 8:30 μ.μ., Λαϊκή Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα, για το χωροταξικό Κρήτης που αποτελεί ταφόπλακα για το Αποπηγάδι


Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός - κοροϊδία της περιφέρειας Κρήτης που πλήρωνε (με τα χρήματα μας) μελέτες στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Τσούτσο) για δήθεν χωροθέτηση των ΑΠΕ στην Κρήτη.

Ακόμα και σε αυτές τις μελέτες που πρόβλεπαν να γεμίσουν σχεδόν ολόκληρη την Κρήτη με ΑΠΕ, το Αποπηγάδι είχε εξαιρεθεί λόγω της ύπαρξης φωλιών Χρυσαετού (αυστηρά προστατευόμενου από τη νομοθεσία σπάνιου και υπό εξαφάνιση αρπακτικού). Τώρα όμως το χωροταξικό της περιφέρειας προτείνει το Αποπηγάδι ως τη μεγαλύτερη ενεργειακή ζώνη ΑΠΕ από τις 8 που χωροθετούνται σε όλη την Κρήτη με την εγκατάσταση 556 MW, σχεδόν όσα καταναλώνονται σήμερα σε ολόκληρη την Κρήτη.


 
Μόνο που τα ΜW που προβλέπονται σύμφωνα με το χωροταξικό να εγκατασταθούν στο Αποπηγάδι (όπως και όπου αλλού) θα είναι άχρηστα για την ηλεκτροδότηση του νησιού, [ή της υπόλοιπης Ελλάδας] αφού έχει αποδειχτεί ότι, λόγω της μεταβλητότητας και μη προβλέψιμης παραγωγής των ΑΠΕ, το πολύ ένα 10% της ονομαστικής τους ισχύς εγχέεται στο δίκτυο, ενώ αυξάνονται συνεχώς και υπέρογκα οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς βεβαίως να κλείνουν οι συμβατικοί σταθμοί ρεύματος. [ Ποτέ, πουθενά, από το 1970 που υπάρχουν τέτοιου είδους αιολικά, ποτέ και πουθενά δεν υποκατέστησαν κάποια συμβατική μονάδα. Ούτε στην Γερμανία].

Είναι προφανές ότι τα σχέδια του χωροταξικού σχεδιασμού, εάν πραγματοποιηθούν, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα του ιστορικού και πλούσιου σε βιοποικιλότητα και νερά Αποπηγαδιού. Είναι επίσης προφανές ότι η περιφέρεια, όπως και οι εταιρείες, σχεδιάζει ερήμην και εν αγνοία των κατοίκων της περιοχής. [και ο μόνος λόγος που μπαίνουν είναι για να πάρουν οι ντόπιοι επώνυμοι ολιγάρχες το ποσοστό τους από το αναγκαστικό δάνειο για την εισαγωγή απούλητων Γερμανικών ανεμογεννητριών]

Καλούμε όλους τους κατοίκους και φίλους του Αποπηγαδιού, σε Λαϊκή Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην πλατεία του χωριού.

Για να οργανώσουμε την δυναμική απάντηση μας και στην περιφέρεια Κρήτης, όπως κάναμε ως τώρα και στις εταιρείες ΑΠΕ: “Μολών Λαβέ” το Αποπηγάδι. [Και ο λόγος που έρχονται στην περιοχή είναι επειδή κάποιοι, που έχουν σχέση με τον Περιφερειάρχη αποφάσισαν πριν από καιρό ότι το μέρος είναι άχρηστο, ας τα βάλουμε εκεί].

Καλούμε ιδιαιτέρως να παραβρεθούν στη λαϊκή συνέλευση τους βουλευτές του νομού, τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους των δήμων Καντάνου - Σελίνου και Πλατανιά.

1 σχόλιο:

lignite is black gold είπε...

Ανεμολογικά στοιχεία απ' το ΚΑΠΕ: πόσο αξιόπιστα είναι; http://greeklignite.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html
Ας εξετάσουν τα ανεμολογικά δεδομένα που αναφέρονται στις ΜΠΕ.