Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Φορολογείται η φωτοβολταϊκή ιδιοπαραγωγή στην Ισπανία


http://www.tax-news.com/news/Spain_Approves_Controversial_Solar_Power_Tax____69395.html

 Με βασιλικό διάταγμα, η Ισπανία φορολογεί την ιδιοπαραγωγή από φωτοβολταϊκά.

Το αρμόδιο υπουργείο είπε ότι ο φόρος έχει σκοπό να συμβάλλει στην διατήρηση του ηλεκτρικού δικτύου που οι φωτοβολταϊκοί χρησιμοποιούν σαν εφεδρεία.

Όχι, δεν αρέσει.

Όταν καυχιέστε ότι έχετε τζάμπα καθαρό ρεύμα από τον ήλιο, α) δεν είναι τζάμπα, β) αν δοκιμάζατε να βγείτε εκτός δικτύου, πουλάκια μου δεν σας φτάνουν τα λεφτά σας για μπαταρίες, γ) με πολλά φωτοβολταϊκά η ΔΕΗ αναγκάζεται να κόβει παραγωγή όταν έχει ήλιο και να φουλάρει κάθε μέρα με το που θα πλησιάσει το ηλιοβασίλεμα. Αυτό κάνει ζημιά στις συμβατικές μονάδες, ανεβάζει την εξάρτηση από αέριο (θα έχουμε, από την Τουρκία μετά το 2130 μΧ), και επιβάλλει πρόσθετες επιδοτήσεις σε αεριάδες.

Αν τα φ/β έχουν αυτές τις παρενέργειες, τα αιολικά είναι α) παντελώς άχρηστα, β) γίνονται πολύ πιο πρόβλημα ακριβώς επειδή υπάρχουν φωτοβολταϊκά και γ) κάποια στιγμή θα μας κλείσουν την πόρτα στις απορρίψεις και τότε θα πρέπει να ανέβει το ΕΤΜΕΑΡ για να πληρώνονται ούτως ή άλλως τα αιολικά τρωκτικά.

Η διαφορά μεταξύ μικρών φωτοβολταϊκών και αιολικών είναι ότι οι μικροί φωτοβολταϊκοί είναι κουτοπόνηροι μικροαστοί, ενώ οι αιολικοί λαδώνουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους και του "πολιτικούς".

Δηλαδή τόσα αιολικά στην Κρήτη και να μην έχει πάρει χαμπάρι ο ακατονόμαστος...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άντε με το καλό και στα δικά μας!!!!