Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, κόπηκαν τα αιολικά. Στην Ισπανία


http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-26/spain-installed-no-wind-power-for-first-time-since-80s-in-2015

Αιολικά: μόνο με επιδοτήσεις, μόνο για τις επιδοτήσεις, ΜΗΔΕΝ αιολικά το 2015 στην Ισπανία.

Λέω να πάρω τηλέφωνο την Ημερησία, ή τον Δόκτορα Τσιπουρίδη και να τους ρωτήσω, "μα αφού κάλυπταν, το 2011, το 21% των αναγκών τους από τζάμπα, καθαρά, αειφόρα αιολικά, γιατί σταμάτησαν να βάζουν άλλα?

Μα γιατί έκοψαν πριν 2 χρόνια τις επιδοτήσεις, για να μην φαλιρίσουν σαν την Ελλάδα, μπας και ανακαλύψουν λίγη ανταγωνιστικότητα έναντι της Γαλλίας, και μαντέψτε τι παθαίνουν τα αιολικά χωρίς επιδοτήσεις:   Σταματούν να υπάρχουν. Είτε είναι με το Αμερικανικό μοντέλο, είτε με το Γερμανικό, είτε με το Ισπανικό.

Τώρα, δεν χρειάζεται να καταλαβαίνετε ενεργειακά, ή ηλεκτροδότηση δικτύου, ή οικονομικά, ή ο,τιδήποτε για να το καταλάβετε:  Τα αιολικά είναι μια παρασιτική δραστηριότητα, που βασίζεται μόνο στο ψέμα και μόνο σε ψεύτες (ναι, αναφέρομαι στο κάθε πληρωμένο άρθρο και στο κάθε λαμόγιο που παριστάνει τον "επιστήμονα"), και όσο υπάρχουν επιδοτήσεις, τις μαζεύουν. Όταν δεν υπάρχουν, πάνε σπίτια τους -- ή μάλλον πάνε όπου υπάρχουν ηλίθιοι που εξακολουθούν και τις πληρώνουν. Στην Ισπανία σταμάτησαν.

Ας μας πούνε οι κκ. Μπόμπολας,  Περιστέρης,  Κοπελούζος ή  Μυτιληναίος (ή οι ξανθιές του Σκάϊ), αν ενδιαφέρονται να ηλεκτροδοτηθούν με δικά τους αιολικά.


http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2013/11/blog-post_28.html

2 σχόλια:

George είπε...

Αυτό με την σκληρή προπαγάνδα που κάνει ο ΣΚΑΙ δεν μπορώ να το καταλάβω καθόλου. Αφου οι Αλαφουζαίοι δεν ασχολούνται με την ενέργεια, αλλά με τα πλοία. Κάνω κάποιο λάθος; Πως εξηγείται αυτή η εμμονή του ΣΚΑΙ με την "οικολογία" δεν μπορώ να καταλάβω. Κάποιος κρίκος μας λείπει. Μαλλον σκοπεύουν να ασχοληθούν στο μέλλον. Δεν ξέρω. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως ο ΣΚΑΙ θα είναι το επόμενο μεγάλο κανάλι του συστήματος. Ειδικά και τώρα που βγηκε ο Μητσοτάκης. Δεν είναι τυχαίο πως το x factor το πηρε ο ΣΚΑΙ φετος. Προβλέπω πάντως πως οι Αλαφουζαίοι θα είναι τα επόμενα μεγαλύτερα κεφάλια(ολιγάρχες-νταβατζήδες) του κατεστημένου της διαπλοκής. Μεγαλύτερα και από τον Μπόμπολα.

Πειραχτήρι είπε...

Το γράφω με κάθε επιφύλαξη, αλλά έχω την εντύπωση πως οι Αλαφουζαίοι έχουν ένα αιολικό.
Αυτό, πάντως, που πρέπει να ρωτήσει κάποιος τον Αλαφούζο είναι το εξής: Αφού κατά τον ΣΚΑΙ η αιολική ενέργεια είναι δωρεάν και δεν ρυπαίνει, γιατί στα πλοία τους έχουν ντηζελομηχανές και δεν τις αντικαθιστούν με ...ιστία;