Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Το IPCC κοροϊδεύει τον κόσμο για τον κύκλο του άνθρακα


The IPCC has been Deceiving the Public about the Carbon Cycle from the Start

Πολλοί πιστεύουν ότι το IPCC (αυτό το δημιούργημα του "ΟΗΕ" που έγινε ο ιεραπόστολος της καταστροφολογίας λόγω αυξημένου ανθρωπογενούς ατμοσφαιρικού CO2) βασίζεται σε "επιστήμη".  Όμως, από την αρχή (από το FAR 1990), οι αναφορές τους στον κύκλο του άνθρακα υπήρξαν απατηλές.

Ένας από τους ισχυρισμούς τους υπήρξε ότι το ανθρωπογενές CO2 (ναι, υπάρχει ανθρωπογενές CO2, αυτό που ...εκπνέουμε και αυτό που προκύπτει από την καύση, κάθε καύση) παραμένει και συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα για εκατοντάδες χρόνια.  Αυτή η εικαζόμενη "συσσώρευση" τους ήταν απαραίτητη για να δικαιολογήσουν με τα μοντέλα τους καταστροφικές συνέπειες σε βάθος χρόνου και, επομένως, για να δημιουργήσουν έρεισμα για το σλόγκαν "κάντε κάτι τώρα για να αποφύγετε μελλοντικές καταστροφές".   Η βασική (και, αποδεικνύεται, λανθασμένη) παραδοχή τους ήταν ότι το "νέο" CO2 χρειάζεται 50 χρόνια για να απορροφηθεί κατά 50% και άλλα 250 χρόνια για να μειωθεί κατά άλλο ένα 50% (δηλαδή 300 χρόνια για να μειωθεί στο 25% της αρχικής του αύξησης).  Αυτή η παραδοχή φυσικά θα συνεπάγετο εκθετικά αυξανόμενο Ο2 στην ατμόσφαιρα, που με άλλα, επίσης λανθασμένα μοντέλα, θα σήμαινε καταστροφική άνοδο ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας.

Αυτό που αγνόησε, από την αρχή, το IPCC ήταν η ...φωτοσύνθεση! Δηλαδή η αύξηση της φυτικής βλάστησης και της δέσμευσης του CO2, λόγω οποιουδήποτε αυξημένου ατμοσφαιρικού CO2. Είτε με χλωροφύλλη, στα φυτά και σε "κατώτερες" μορφές ζωής όπως σε κυανοβακτήρια και άλλα ...φύκια, είτε χωρίς χλωροφύλλη σε άλλα βακτήρια.   Το IPCC δεν αγνόησε την ύπαρξη της φωτοσύνθεσης, αλλά αγνόησε  τα αποτελέσματά της στα μοντέλα του -- και δεν είναι η μοναδική "αρνητική ανάδραση" (negative feeedback) που αγνοούν τα μοντέλα, με τις γνωστές εκ των υστέρων συνέπειες προβλέψεων καταστροφής που δεν υφίσταται!

Διοξείδιο του άνθρακα

Η απορρόφηση CO2 από τα δάση είναι πιο σημαντική από τις εκπομπές CO2 (ανθρωπογενείς ή μη)



Κι αν τίποτα άλλο δεν σας πείθει, μια ματιά στην εξέλιξη της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας της Γης και στην εξέλιξη του ατμοσφαιρικού CO2 της Γης, τα τελευταία 11.000 χρόνια, τα λέει όλα:  Η Γη ζεστάθηκε πριν 11.000 χρόνια, όταν μπήκαμε στην τωρινή "μεσοπαγετώδη" περίοδο.  Το ατμοσφαιρικό CO2 άρχισε να αυξάνεται μετά από την άνοδο της θερμοκρασίας.  Η θερμοκρασία σήμερα είναι χαμηλότερη από σχεδόν κάθε θερμοκρασία των τελευταίων 11.000 ετών. Αυτό που μας σέρβιραν σαν "ανθρωπογενές θερμοκήπιο" (δεξιά στην εικόνα) δεν είναι παρά η έξοδος από τον μίνι-παγετό του 17ου-18ου αιώνα.  Το βιομηχανικό CO2 δεν ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή -- και δεν είναι αιρετική ή μειοψηφική η άποψη. Το 50% των επιστημόνων δεν δέχονται, πλέον αυτό το παραμύθι (της δεκαετίας του 1990

 Και, σε κάθε περίπτωση, οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα για οποιαδήποτε κλιματική αλλαγή, ανθρωπογενή ή μη, αφού, μετρημένα, οπουδήποτε, δεν μειώνουν εκπομπές CO2, αφού δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, και δεν εξοικονομούν καύσιμα.  Μετρημένα.

1 σχόλιο:

lignite is black gold είπε...

Ξέχασε το IPCC τη φωτοσύνθεση; Μα εδώ ξέχασε το ...μάγμα στο εσωτερικό της γης!