Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Το Brexit "εφιάλτης" για τους κλιματολάγνους της "Ευρώπης"

http://www.welt.de/wirtschaft/energie/article156605978/Brexit-ist-fuer-die-EU-ein-klimapolitischer-Albtraum.html και αυτόματη μετάφραση.

Εφιάλτης? Ποιος εφιάλτης?... Περιμένω αμάν και πώς να μηδενιστούν τα δικαιώματα CO2 για να σταματήσω να γράφω και να ασχοληθώ με κάτι πιο ενδιαφέρον (λέω να πιάσω τις ...ανθρώπινες σχέσεις, όταν μηδενιστούν τα δικαιώματα CO2..).

Η Αγγλία καίει κάρβουνο και έχει και λίγη βιομηχανία, και η Αγγλία δεν θα έχει λόγω να ψάχνει για δικαιώματα άνθρακα για να ...υπάρχει.

Επειδή οι πολλοί ξεχνούν και οι απατεώνες κυκλοφορούν ελεύθεροι, θυμίζω:  Το Νόμο Μπιρμπίλη δεν τον ψήφισαν οι του τότε Σύριζα.  Ο Νόμος Μπιρμπίλη ψηφίστηκε μετά την κατάρρευση του παραμυθιού του CO2 στην Κοπεγχάγη, το φθινοπώρο του 2009 (λίγο νωρίτερα είχε μηδενιστεί το αντίστοιχο Αμερικανικό CCX), φυσικά μετά το κραχ του 2008, και μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης από τον ΓΑΠ στο Καστελλόριζο. Και όμως, τον ψήφισαν...  Ξέρω, και το 4,92 είναι διοικητικά προσδιοριζόμενο. Θα μπορούσε να είναι 2,92, ή 42,92. Με την διαφορά ότι ελέγχεται από τον μεγαλύτερο καταναλωτή κάρβουνου και ορυκτών καυσίμων και μάλλον δεν έχει όρεξη να αυτοφορολογείται. Η παρακάτω εικόνα είναι από την υπενθύμιση των συνθηκών της ψηφοφορίας του Νόμου Μπιρμπίλη.  Από το 27-28, στο 4,5-5. Καλά πάτε...

 
Όσους από εσάς ψηφίσατε τον Νόμο Μπιρμπίλη, σας θεωρώ ...γίδια. Όσους από εσάς εξακολουθείτε και τον ανέχεστε, σας θεωρώ ...προσκυνημένους.

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

The Paris Agreement – in the process of ratification – will now need to be rewritten

http://www.thegwpf.com/brexit-calls-eu-climate-action-into-question-as-top-mep-quits/

lignite is black gold είπε...

"Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις". Κάποιοι βιάστηκαν και τώρα θα τρέχουν να τα συμμαζέψουν. Θα τα συμμαζέψουν, αλλά το στραπατσάρισμα θα μείνει.
http://www.euractiv.com/section/climate-environment/news/un-boss-brexit-would-mean-rewriting-paris-agreement-on-climate-change/

lignite is black gold είπε...

Πτώση της τιμής του CO2. Ε, και λοιπόν; Ποιος ωφελείται στο τέλος; Μα όποιος καίει το πιο πολύ κάρβουνο στην Ευρώπη. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ο σκύλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες;