Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

"Πολύ απλοϊκό και εθνικά επιζήμιο" να υποκατασταθεί ο εγχώριος λιγνίτης από το εισαγόμενο φυσικό αέριο και εισαγωγές ρεύματος. Ποιές ΑΠΕ;



http://greeklignite.blogspot.gr/2016/12/blog-post_20.html

Ο greeklignite λέει το προφανές. Δεν έχουμε "εθνική ενεργειακή στρατηγική". Έχουμε προσωπικές στρατηγικές 3-4 ατόμων που κάθε ένας θέλει να παραστήσει τον ενεργειακό βαρώνο. Δεν έχουν και δεν βάζουν κεφάλαια, προσπάθησαν να γίνουν παράγοντες με μονάδες αερίου -- που δεν έχουμε αέριο, και για να υπάρξουν βάζουν τρικλοποδιές στην ΔΕΗ μπας και πάρουν κανένα κομματάκι της κρυβόμενοι πίσω από δήθεν Ευρωπαϊκές οδηγίες. Ξέρετε, αυτές που πάνε να σπάσουν την δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ για να μην κάνει χαλάστρα στην EDF. Και κάθε ένας από αυτούς, έχει και τον ξένο συνεταίρο του. ΑΥΤΗ είναι η εθνική στρατηγική.  Οι ΑΠΕ είναι για να ρεφάρουν τις επιδοτήσεις που τους λείπουν. Άντε και κανένα χωματουργικό. Αυτά δεν είναι όμως ενεργειακά, ούτε αναπτυξιακά. Είναι διαφθορά και υπανάπτυξη.

http://energypress.gr/news/i-alitheia-gia-ton-ethniko-energeiako-shediasmo

Και η ΔΕΗ λέει το προφανές. Η μείωση του λιγνίτη είναι αύξηση αερίου και εισαγωγών ρεύματος. Να τα πω τα 3-4 ονομάτα? Ή να δείξω την φωτό τους?  Τους επιδοτούμε για να έχουν εισόδημα από ΑΠΕ και τους επιδοτούμε επί πλέον για να καίνε αέριο και να εισάγουν ρεύμα -- αν πρώτα τους επιδοτήσουμε και με διασυνδέσεις. Κλείνουμε την ΔΕΗ και την χώρα, για να βγάζουν αυτοί από εισαγωγές και επιδοτήσεις.

http://www.avgi.gr/article/10811/7745615/o-energeiakos-schediasmos-mporei-na-apotelesei-anaptyxiako-themelio-gia-ten-ellenike-oikonomia  Λυπάμαι κύριε αρθογράφε, δεν έχουμε απουσία ενεργειακού σχεδιασμού, έχουμε ενεργειακό σχεδιασμό που εξυπηρετεί εγγυημένες επιδοτήσεις για κάτι τύπους που έγιναν διάσημοι επί Σημίτη και βασικά μάς έχουν οδηγήσει στα τωρινά αδιέξοδα. Καταλαβαίνω, δεν κάνει να λέμε τέτοια πράγματα.

Από μια σειρά αναρτήσεων που έχω ονοματίσει "ενεργειακές επιλογές" (εννοώ ηλεκτροδοτικές επιλογές) ξαναθυμίζω, δεν υπάρχει καμμία απολύτως σοφία:


Καλά τα παραμύθια περί ΑΠΕ, αλλά η Γερμανία ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο
Χωρίς επαρκή πραγματική ισχύ βάσης, απλά δεν θα έχουμε ρεύμα
Μην ακούτε τι λέει ο Γκάμπριελ για να μας πουλήσει ΑΠΕ, διαβάστε τι λέει στο ...facebook
Οι ΑΠΕ κλέβουν και δεν ηλεκτροδοτούν (ή πέστε το όσο ευγενικά θέλετε)
Οι ΑΠΕ δεν υποκατέστησαν το κάρβουνο στην Γερμανία
Ποιός απατεώνας προωθεί αέριο και ΑΠΕ (από την καμπύλη κατανομής)
Να ποιοί κάνουν ενεργειακή πολιτική... Πόσα τους λείπουν για να είναι όλοι σημαντικοί
Τι προτείνω; (Απάντηση σε ερώτηση)
  • Λιγνίτη (ή και εισαγόμενο λιθάνθρακα, αν δεν έχουμε λιγνίτη - που έχουμε) για ισχύ βάσης
  • Υδροηλεκτρικά για αιχμή για διαχείριση φορτίων
  • Εισαγωγές για αιχμή σε έκτακτες ανάγκες
  • Άντε και κανένα φ/β με μπαταρίες στην Γαύδο ή στα Κουφονήσια
  • Άντε και καμμία βιομάζα για επιδότηση σε αγρότες, για να λέμε ότι έχουμε
Αέριο;  Δεν συμφέρει για ηλεκτροπαραγωγή, ούτε στην Γερμανία!... Πολύ ωραίο για θέρμανση, άντε και για εφαρμογές CNG σε επιδοτούμενα λεωφορεία, αν αισθανόμαστε πολιτικά ορθοί -- εγώ, ειλικρινά την έχω _εσμένη την πολιτική ορθότητα (και κάτι μου λέει ότι έχω πολλή παρέα)

Και την ΔΕΗ να την απελευθερώσουμε αφού πρώτα απελευθερωθεί η EDF. Και τους κλιματικούς στόχους?  Όλα τα αιολικά, φωτοβολταϊκά και λοιπά επιδοτούμενα σκατά στην Γερμανία δεν έχουν μειώσει ούτε ένα γραμμάριο CO2. Το λένε οι ίδιοι, το λένε τα επίσημα στοιχεία.  Το να παριστάνουμε εμείς τους ηλίθιους, απλά κάνει τους άλλους να μας θεωρούν ηλίθιους. OK?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=111889

Ο Περιορισμός της Κατανάλωσης Πρώτο Βήμα για τη Διαχείριση της Ενεργειακής Κρίσης
23/12/2016

archaeopteryx είπε...

ευχαριστώ, το ανέβασα