Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ακούστηκε ότι μπορεί να πέσουν οι επιδοτήσεις στις ΗΠΑ και έπεσε η μετοχή της Vestas... ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις...


http://www.thegwpf.com/green-energy-crash-vestas-shares-dive-17-on-concerns-over-us-subsidy-cuts/

https://www.ft.com/content/a459cffc-c52c-11e7-a1d2-6786f39ef675 (συνδρομητικό)

Η ασήμαντη είδηση είναι ότι όποτε περνάει από το μυαλό των νομοθετών στις ΗΠΑ να κόψουν τις επιδοτήσεις (στις ΗΠΑ οι φόροι και οι φοροαπαλλαγές απαιτούν έγκριση από την Βουλή), παθαίνουν πνευμονία οι κατασκευαστές αιολικών. Μόνο που και εκεί υπάρχουν αρκετά ποσοστά σε ντόπια συμφέροντα και κάπως η απάτη επιβιώνει.

Τα αιολικά υπάρχουν (σαν τεχνολογία), με την σημερινή τους μορφή, από την δεκαετία του 1970. Απέδειξαν ότι ήταν ενεργειακή και οικονομική αποτυχία περίπου αμέσως.  Η μόνη "τεχνολογική επανάσταση" με τα αιολικά ήταν η πατέντα των πολλαπλών και υποχρεωτικών επιδοτήσεων:  1) Η εγγυημένη ταρίφα 2, 3 και 4 φορές παραπάνω από την τιμή του ρεύματος. 2) Η κατά προτεραιότητα υποχρεωτική απορρόφηση του κουτουρού ρεύματος από τα δίκτυα (είτε το χρειάζονται το ρεύμα είτε όχι). 3) Οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις ανά χώρα. 4) Το καθόλου αμελητέο, επίσης πληρωμένο και επιδοτούμενο από εμάς, κόστος ενσωμάτωσης  5) Οι διορισμοί Παπακωνσταντίνων και Σταθάκηδων σε κυβερνήσεις ώστε να παρατείνουν τις πιο γαλαντονόμες εκδοχές αυτών των επιδοτήσεων στους αγοραστές αδειών από την ντόπια Μαφία.

Τα αιολικά δεν έχουν σχέση με ενέργεια, καθαρή ενέργεια, αειφόρα ενέργεια ή όλη την ψευδολογία που σας σερβίρει ο Σκάει, η WWF, οι άλλες αγνώστου χρηματοδοτήσεως ΜΚΟ και η ...ΕΛΕΤΑΕΝ! Τα αιολικά έχουν σχέση ΜΟΝΟ με επιδοτήσεις. Χωρίς τις επιδοτήσεις εξαφανίζονται.

Ρώτησε ο Δ. Καμμένος στην Βουλή, πόσα γραμμάρια λιγνίτη ή κυβικά εκατοστά αέριο εξοικονομήσαμε από τις αιολικές επιδοτήσεις. Η απάντηση, μέσα από την ακατάσχετη φλυαρία των Δημοσίων Υπαλλήλων και των μανδαρίνων των δήθεν ανεξάρτητων αρχών ήταν ...ΜΗΔΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: