Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Τα αστέρια που εκρήγνυνται επηρεάζουν τον καιρό μας (και το Κλίμα)

 
http://physics4u.gr/blog/2017/12/20 Τα αστέρια που εκρήγνυνται επηρεάζουν τον καιρό μας
EurekAlert Cosmic Rays Interacting with the Atmosphere (Technical University of Denmark)
(οι μάγοι με τα δώρα και το Άστρο της Βηθλεέμ είναι δική μου προσθήκη και, νομίζω, πιο επιστημονική άποψη από τις αρλούμπες κάτι πονηρών που πληρώνονται για να πουλάνε καταστροφολογίες, δικαιώματα άνθρακα και αιολικά)

και στα:
http://www.nature.com/articles/s41467-017-02082-2
https://phys.org/news/2017-12-link-stars-clouds-climate-earth.html
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171219091320.htm

Επιστήμονες στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας ανακάλυψαν το πώς οι κοσμικές ακτίνες από "υπερκαινοφανείς αστέρες", γνωστούς σαν supernova (αστέρια που εκρήγνυνται), μπορούν να επηρεάζουν την νεφοκάλυψη (δηλαδή την απουσία της ηλιοφάνειας από τα σύννεφα) και επομένως την επίδραση του Ήλιου στο κλίμα.

Η θεωρία της αλληλεπίδρασης του Ήλιου, των κοσμικών ακτίνων και σύννεφων στο κλίμα υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά, έλεγαν αυτοί που δεν την στήριζαν, δεν είχε πειραματική και θεωρητική τεκμηρίωση.  Η θεωρία λέει ότι κοσμικές ακτίνες (από ή και πέρα από τον Γαλαξία μας) "ιονίζουν" μόρια του αέρα, δηλαδή διώχνουν αρνητικά ή θετικά φορτισμένα σωματίδια που με την σειρά τους βοηθούν στην δημιουργία "αεροζόλ" και σύννεφων. Η θεωρία λέει ότι οι μεταβολές στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου επηρεάζουν την κοσμική ακτινοβολία που φτάνει στην Γη και όταν η ηλιακή δραστηριότητα είναι χαμηλή, επιτρέπει την εισροή περισσότερης κοσμικής ακτινοβολίας, περισσότερα χαμηλά σύννεφα και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όταν ο Ήλιος είναι πιο δραστήριος, λιγότερες κοσμικές ακτίνες φτάνουν στην Γη, λιγότερα χαμηλά σύννεφα, και υψηλότερες θερμοκρασίες.

Αυτό που ανακοινώθηκε και δημοσιεύθηκε πρόσφατα είναι θεωρητική και πειραματική επιβεβαίωση αυτού του μηχανισμού που επιτρέπει στα σχετικά "ασήμαντα" αεροζόλ να δημιουργούν σύννεφα.

Η λεγόμενη Θερμή Περίοδος του Μεσαίωνα, περί το 1000 μΧ, και η μινι-παγετώδης μεταξύ 1300 και 1900 μΧ εξηγούνται από αλλαγές σε ηλιακή δραστηριότητα που επηρεάζει το κλίμα μέσω του μηχανισμού αλληλεπίδρασης κοσμικών ακτίνων και νεφοκάλυψης.  Και αυτός ο μηχανισμός φαίνεται να εξηγεί μεταβολές στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία τα τελευταία 10.000 χρόνια

Solar activity has a direct impact on Earth's cloud cover
Unexpected magic by cosmic rays in cloud formation
 Ο ήλιος και οι κοσμικές ακτίνες οδηγούν το κλίμα;
Το κλίμα μας καθορίζεται από την ηλιακή ακτινοβολία, λέει ένας Έλληνας φυσικός
Experimental results support cosmic ray theory of climate
The Sun explains 95% of climate change over the past 400 years; CO2 had no significant influence
Strong evidence the Sun has controlled climate over the past 11,000 years, not CO2

Το κλίμα της Γης αλλάζει από τότε που δημιουργήθηκε η Γη, πριν 4,5 δις χρόνια.  Επειδή 4,5 δις χρόνια είναι περισσότερα από όσα καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος, ίσως οι αλλαγές των τελευταίων 400.000 ετών να είναι πιο ...εύπεπτες. Το "γιατί" αλλάζει το κλίμα, νομίζω φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Οι αλληλεπιδράσεις του Ήλιου, της κοσμικής ακτινοβολίας και την ατμοσφαιρικής αντανακλαστικότητας είναι ένας από τους μηχανισμούς.  Τα περί ατμοσφαιρικού, ανθρωπογενούς ή μη, CO2 και θεωρίες για θερμοκήπια, ελέγχονται:  Είναι έντονα προωθούμενες πολιτικές επιλογές και όχι αναγκαστικά "επιστήμη".  Τα "ακραία καιρικά φαινόμενα" είναι σύγχρονη εκδοχή μεσαιωνικού σκοταδισμού. Πάντα υπήρχαν ακραία φαινόμενα και ο κόσμος είτε έκανε μετάνοιες, είτε θυσίες, ή άλλα ψυχαναγκαστικά, για να τα εξευμενίσει.  Και, μην ξεχνάτε, σε κάθε περίπτωση, τα αιολικά και οι ΑΠΕ δεν έχουν σχέση με κανένα κλίμα ή κλιματική αλλαγή για δύο πολύ βασικούς λόγους: 1) Είναι πραγματικά ασήμαντα είτε στην συνολική ενέργεια, είτε στην ηλεκτροπαραγωγή και 2) όπου μετρήθηκαν, δεν μειώνουν εκπομπές CO2 -- αν αυτό έχει σχέση με όποια κλιματική αλλαγή.


Καλά Χριστούγεννα και πείτε στους σκοταδιστές, στους καλικάντζαρους και στους απατεώνες να πάνε να χαθούν.

2 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Όταν κάνει ζέστη έχουμε «υπερθέρμανση», όταν όμως έχουμε ρεκόρ χιονοπτώσεων τότε δεν έχουμε «υπερψύξη», αλλά «ακραία καιρικά φαινόμενα». The newspeak of "climate change".

archaeopteryx είπε...

Εντελώς newspeak. ν αντικαταστήσεις την φράση "κλιματική αλλαγή" με την φράση "καταστολή τιμής πετρελαίου σε περιβάλλον πληθωριστικού χρήματος και δυναμικής Κίνας", λύνεται το παζλ. Με πολλές ουρές βέβαια...