Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί: Τα αιολικά βλάπτουν την υγεία

 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ προειδοποιεί:
 
Οι ήχοι από τα αιολικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ακοής, καρδιακά προβλήματα, αυξημένη πίεση, αϋπνίες.
 
Και άλλοι ήχοι προκαλούν προβλήματα, πχ η κίνηση στους δρόμους. Η κίνηση στου δρόμους είναι για να πάει ο κόσμος εκεί που θέλει.  Τα αιολικά είναι για μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις. Επιδοτούνται για να επιδοτούνται.
 
 
http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/who-zu-windenergie-laerm-von-turbinen-kann-krank-machen-a-1232423.html  WHO-Bericht Lärm von Windturbinen kann krank machen ή, "ο θόρυβος από τα αιολικά μπορεί να σας αρρωστήσει"
 

Μην περιμένετε να το πει ο Σκάει ή τα Νέα, ή το Βήμα, ή κανένας άλλος παπαγάλος... Αλλά είναι παντού, έξω.

Ο greeklignite είχε μεταφέρει, πέρυσι, ότι οι υπόηχοι από τα αιολικά εμπλέκονται σε εγκεφαλικές αλλοιώσεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δεν μπήκε σε όλες τις λεπτομέρειες και απλά αναφέρθηκε σε αποδεκτά επίπεδα θορύβου, αλλά τουλάχιστον έθεσε το θέμα.

Σας έχω μεταφέρει, κατ' επανάληψη,  ότι οι υπόηχοι από τα αιολικά είναι το μείζον πρόβλημα. Οι υπόηχοι δεν είναι αθώοι και ενοχλούν σε μεγάλες αποστάσεις. Και ότι η Vestas προσπάθησε να αποφύγει το θέμα του θορύβου.

Και άλλα πράγματα βλάπτουν την υγεία. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικά, άχρηστα και εφικτά μόνο με υποχρεωτικές επιδοτήσεις. Το βασικό πρόβλημα με τα αιολικά είναι ότι είναι καταναγκαστικά,  ότι πληρώνονται χωρίς να ηλεκτροδοτούν, χωρίς να εξοικονομούν μετρήσιμα καύσιμα, χωρίς να μειώνουν ρύπους, χωρίς να υποκαθιστούν μονάδες. Μια ενοχλητική, βλαπτική, ακριβή και τώρα, επισήμως, ανθυγιεινή απάτη.

Δεν δυσφημώ εγώ τα αιολικά. Οι απετεώνες που κυνηγάνε επιδοτήσεις και τα παπαγαλάκια τους το κάνουν. Θέμα χρόνου να σκάσουν τα εξωφρενικά ψέματά τους.  "Βάλτε αιολικά για απεξάρτηση, βάλτε αιολικά για να σώσετε το Πλανήτη, βάλτε αιολικά επειδή δεν θέλετε καρκίνους"... Σαν δεν ντρέπεστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: