Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πρασινίζει και η Εύβοια...


Οι μπροσούρες του ΥΠΕΚΑ, είναι σαν τις διαφημιστικές μπροσούρες του αιολικού λόμπυ. Πολλά ωραία πράσινα χρώματα, παχιά λόγια και παραμύθια της Χαλιμάς. Μετά το ΥΠΕΚΑ, η Υπουργός θα μπορεί να αναλάβει και το Τύπου. Ή το Δια Βίου Μάθησης.


Δεν έχω προσωπικά με την κυρία. Αλλά, σε αυτό που εκπροσωπεί, στο ψέμα της κλιματικής αλλαγής που θα σώσει, στην σύντομη -- ελπίζουμε μερικοί, θητεία της, με πολλά αιολικά πάρκα, μοσχοπληρωμένα από το τον υποχρεωτικό λογαριασμό της ΔΕΗ, φουσκωμένο με τις γαλαντόμες παροχές της προς ξένα και ελληνικά τρωκτικά, με συγχωρείτε, αλλά έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής αντιπάθειας από ανθρώπους στην Κρήτη, στην Λακωνία, στην Ευρυτανία, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, και, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, στην Εύβοια.


Η Εύβοια έχει ανθρώπους, και δεν νομίζω ότι όλοι χαίρονται με την Πράσινη Ανάπτυξη. Ή θα την συνηθίσουμε και δεν θα μας ενοχλεί; Ή θα σταματήσετε τις μπουλντόζες όταν κρυώσει ο Πλανήτης ή μειωθούν οι καρκίνοι, και παχύνουν τα αρκουδάκια της Ανταρκτικής;


Και είμαι περίεργος... Πόσο ηλίθιους θεωρείτε τους Έλληνες; Γιατί άραγε δεν θέλουν την σωτηρία που τους επιφυλάσσετε; Και γιατί επιμένετε να τους σώσετε με το ζόρι; http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6571.html


Δεν νομίζω ότι η αντίδρασή τους είναι για να πάρουν ευρουλάκια, ή χάντρες, ή καθρέφτες, ούτε νομίζω ότι το κάνουν από πείσμα, ούτε είναι σκοταδιστές (http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_2112.html) . Όσον αφορά εμένα, εγώ, για να σας βοηθήσω, έχω παραθέσει, στις προηγούμενες αναρτήσεις, τα εξής: 1) πόσο ασήμαντη είναι κάθε μη υδροηλεκτρική ΑΠΕ, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. 2) Πως η Δανία έχει άλλα κίνητρα για τις δικές της ΑΠΕ. 3) Πως η ανεργία στην Ισπανία έχει αυξηθεία από τις ΑΠΕ. 4) Πως η Γερμανία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ έχουν πάρει χαμπάρι ότι ή δεν κάνουν τίποτα για το κλίμα, ή όλο το κλιματολογικό, όπως μας παρουσιάζεται, είναι μια μπαρούφα. 5) Ο ίδιος ο Lovelock είπε ότι είναι "nonsense" και ύβρις να φαντασιωνόμαστε ότι θα κάνουμε κάτι εμείς για τον Πλανήτη με τα αιολικά έργα μας. 6) Τα αιολικά είναι πιο ακριβά από οποιαδήποτε μορφή ενέργειας. Όσο φόρο και να βάλουμε στα άλλα, όσο κι αν μαγειρέψουμε τα άλλα κόστη που μας στέλνει ο καθηγητής από το Λονδίνο. 7) Ακόμα κι αν είμαστε πλούσιοι, δεν θα βάζαμε αιολικά, γιατί η εμπειρία κάθε χώρας είναι ότι τα αιολικά, από την φύση τους δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, απεναντίας, επιβάλλουν περισσότερες για εφεδρείες.

Σε καιρό ύφεσης και φτώχειας, το να κατευθύνεις τραπεζική ή φορολογική ρευστότητα σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, επειδή έτσι λένε οι ΜΚΟ, και οι πελάτες, είναι κάτι που οι πρωταγωνιστές αυτής της φάρσας θα βρούνε μπροστά τους, όταν ο Μαντέλης (άλλος αιολικός...) θα έχει ξεχαστεί.

Τα μέλη του υπό σύσταση συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ»
Kαταγγέλλουμε ως αντισυνταγματική και φωτογραφική την διάταξη του άρθρου 12 του ανωτέρου νόμου διότι παραβιάζει κατάφορα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και ουσιαστικά αφαιρεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσφυγής του ιδιοκτήτη κατά πράξεων του δασάρχη .Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών ΑΠΕ υφαρπάζοντας ουσιαστικά την γη μικροϊδιοκτητών.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωρίζουμε ότι:

Δεν θα δεχτούμε εγκαταστάσεις Α.Π.Ε και συναφών έργων πριν αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπαγωγή της Νοτίας Καρυστίας στο άρθρο 62 του Ν998/1977.

Δεν θα επιτρέψουμε μία πράξη χαρακτηρισμού από το δασάρχη και χωρίς να έχουμε ουσιαστικά το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια όργανα και δικαστήρια.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την αδικείς την Μπιρμπίλω. Αυτές οι α/γ είναι παλιές!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΟΥΦΑΛΙΤΣΑ 5:47.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , Ή Η ΟΥΣΙΑ?
ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ

nikos είπε...

http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/06/06/panteloglou/#comment-2786

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνει δωρεά την αφαλάτωση στην Σέριφο ο Παπακωνσταντίνου

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, έχω δεί αρκετά σκάφη με ανεμογεννήτρια. Θα σου στείλω φωτό.

Orestios

archaeopteryx είπε...

Χαχαχα Ορέστιε, για σκάφη είναι μια χαρά. Και για αυθαίρετα. Για βιομηχανικό ρεύμα δεν είναι

Ανώνυμος είπε...

Τα μέλη του υπό σύσταση συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ»,

καταγγέλλουμε ως αντισυνταγματική και φωτογραφική την διάταξη του άρθρου 12 του ανωτέρου νόμου διότι παραβιάζει κατάφορα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και ουσιαστικά αφαιρεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσφυγής του ιδιοκτήτη κατά πράξεων του δασάρχη .Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών ΑΠΕ υφαρπάζοντας ουσιαστικά την γη μικροϊδιοκτητών.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωρίζουμε ότι:

Δεν θα δεχτούμε εγκαταστάσεις Α.Π.Ε και συναφών έργων πριν αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπαγωγή της Νοτίας Καρυστίας στο άρθρο 62 του Ν998/1977.


Δεν θα επιτρέψουμε μία πράξη χαρακτηρισμού από το δασάρχη και χωρίς να έχουμε ουσιαστικά το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια όργανα και δικαστήρια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ο Γεωργιος Παπαδόπουλος που πέθανε στην φυλακή, χωρίς να κανει ποτέ αιτηση αποφυλακισης, χωρίς να αφήσει πίσω ούτε μια δραχμή χρέος στους Έλληνες και χωρίς ο ίδιος να αρπάξει ουτε μια δραχμή για τον εαυτό του, ενω μπορούσε να αρπάξει δις.....
«Η ιστορία θα με κρίνει», ήταν η μόνη του απολογία, στα αποδεδειγμένα τώρα τέρατα της μεταπολίτευσης.....
Κι αν ήταν αυταρχικός δικτάτορας..... αυτοί εδώ τι είναι;;

ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ από τα τέρατα, τώρα που καταστρεψαν την πατρίδα μας;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδόπουλος έγινε άλλοθι για το Πασόκ, και όλα τα συμπλάεγματα της δεξιάς είναι από τον Γκοτζαμάνη και τον Παπαδόπουλο.

Χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου και Ασπίδα, δεν θα είχαμε Αποστασία και Χούντα. Χωρίς Αποστασία και Χούντα, δεν θα είχαμε Ανδρέα Παπανδρέου. Χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου δεν θα είχαμε Ανδρέα Παπανδρέου

Μάλλον με αποστολή από τον Θεό ήρθε ο ΑΓΠ. Τι γλώσσα μιλούσε ο Θεός να δούμε να θα μάθουμε.

Ανώνυμος είπε...

αυτοκτόνησε άλλος ένας άνθρωπος σήμερα το πρωί για χρέη

φίλος ενός εξαιρετικου σχολιαστή του xrhxa65 που τον ξέρουμε όλοι

άφησε δύο μωρά

ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΘΕΛΕΤΕ

archaeopteryx είπε...

Και ακόμα; Για την ώρα οι απολύσεις ήταν κυρίως αλλοδαποί, και το πρόβλημα από τα "μέτρα" του Μαϊου θα φανεί το φθινόπωρο...

Ανώνυμος είπε...

http://windwatch.gr/forum/t-242991/

Ανώνυμος είπε...

http://www.physics4u.gr/blog/?p=2149

Ανώνυμος είπε...

Tο Ελληνικό Δημόσιο ουσιαστικά χαρίζει, έναντι ασήμαντου μισθώματος των 50ευρώ/στρέμμα ετησίως (ή 1000 ευρώ/στρέμμα την 20ετία εφάπαξ) οικόπεδα στις ιδιωτικές εταιρείες αιολικών πάρκων. Πρόκειται δηλαδή για απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων €, αφού το 99% των αιολικών πάρκων που λειτουργούν ανά τη χώρα έχει εγκατασταθεί με τον εξής τρόπο: Με το Νόμο 2941/2001 επί Υπουργίας Ανωμερίτη, τα αιολικά πάρκα χαρακτηρίστηκαν ως «δημόσιας ωφέλειας» και συμπεριελήφθησαν στη δασική νομοθεσία ως ισότιμα με τα στρατιωτικά έργα. Έτσι επιτράπηκε να εγκαθίστανται νόμιμα σε δημόσιες δασικές εκτάσεις και ορίστηκε αποζημίωση-έσοδο του κράτους από τις εταιρείες ΑΠΕ, που ανερχόταν σε 1% του προϋπολογισμού του έργου. Ο νόμος αυτός έγινε για να ξεπεραστούν Αποφάσεις του ΣτΕ κατά πολλών αιολικών πάρκων που είχαν ήδη εγκατασταθεί σε δημόσιες εκτάσεις, με Υπ. Απόφαση του 1998 της Βάσως Παπανδρέου και μάλιστα δωρεάν, ενώ απαιτούνταν Νόμος και αποζημίωση του Δημοσίου. Για τις λεπτομέρειες της καταβολής του εσόδου από το Δημόσιο εξουσιοδοτήθηκαν οι Υπουργοί Γεωργίας & Οικονομίας για έκδοση Υπουργικής Απόφασης η οποία δεν εκδόθηκε ποτέ. Δηλαδή ποτέ δεν πληρώθηκε το κράτος για την παραχώρηση των εκτάσεων, ενώ τα αιολικά πάρκα συνέχιζαν κανονικότατα να κατασκευάζονται χωρίς να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ.

Με το Νόμο 3208/2003 επί Υπουργίας Δρυ, καθορίστηκε (άσχετα από τις ΑΠΕ) ότι για επεμβάσεις σε εκτάσεις που διαχειρίζεται η Δασική Υπηρεσία , θα καταβάλλεται «αντάλλαγμα χρήσης». Το αντάλλαγμα χρήσης είναι ένα τυπικό αντίτιμο: κόστος αναδάσωσης επί 2 (50ευρω ανά στρέμμα/έτος) και αφορά μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, όπως αποδεικνύει και επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας (87557/466 στις 6-2-2006).

Οι εταιρείες με τα αιολικά πάρκα συνέχιζαν να μην πληρώνουν ούτε ευρώ, ενώ εισέπρατταν κανονικότατα και τις επιδοτήσεις και τα τιμολόγια τους από τη ΔΕΗ, μέχρι το 2006.

TA ΠΑΣΟΚΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το κακοχαρακτηρίζετε αυτό το καημένο ξερακιανό που υποδύεται την εξωσυμβατική, την πράσινη, τη δήθεν?

Εγω δεν ανησυχώ καθόλου. Τώρα που θα κάνει και τις μονοδρομήσεις στο Κολωνάκι, δε φοβάμαι Χάρο. Ολα θα μπουν στη θέση τους και αυτή η πόλη θα πάψει να υποφέρει.

Κι εμείς θα πάψουμε να την έχουμε στο κεφάλι μας. Γιατί σίγουρα ο ΓΑΠ θα την αναβαθμίσει στον ανασχηματισμό.

Τί, έτσι θα την αφήσει? Τόσες δουλειές κάνουν τα αδερφάκια και η παρέα. Θυσιάστηκε το κορίτσι, θυσιάστηκε. Αλλά χαλάλι. Το περιβάλλον είδε άσπρη μέρα!