Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Δανία του Νότου (ή Ελλάδα του Βορά;)


Δεν έχω πάει στην Δανία, η ...Άννα Μαρία έχει ξεχαστεί, αλλά ο Πρωθυπουργός μας μου την θύμισε όταν είπε ότι θα γίνουμε Δανία του Νότου.

Για την, κατά την γνώμη μου, σύγκριση Ελλάδας και Δανίας, έγραψα εδώ, και χάνουμε 6-0. Για την σύγκρισή μας στα ενεργειακά με την Δανία, έγραψα εδώ και εδώ. Είμαστε φτηνότεροι και καλύτεροι (άρα κακώς το 6-0, μάλλον 6-1 είναι).

Η Δανία εξάγει ανεμογεννήτριες αλλά εισάγει ρεύμα. Η όποια μείωση σε εκπομπές CO2 (εάν αυτές ενδιαφέρουν) επέδειξε η Δανία είναι από ...εισαγωγές υδροηλεκτρικού και πυρηνικού ρεύματος από άλλες Σκανδιναβικές χώρες.

Η εικόνα είναι από απόκομμα που είναι από τον Δεκέμβριο του 2009, που το βρήκα χαζεύοντας σχόλια σε λινκς της Ζάχαρης (από εδώ).

Πώς μπορεί "αγορά" (για δικαιώματα ρύπων) που βασίζεται σε απατηλή επιστήμη, την κλιματολογία, να μην είναι ίδια απάτη; Ή να το ρωτήσω αλλιώς... Πώς είναι δυνατόν να πάρεις την Ελληνική μεθοδολογία των διαφορετικών τιμολογήσεων για το ίδιο πράγμα (βλ. πετρέλαιο) και να μην ...Ελληνοποιήσεις την Δανία;

3 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Μιά και αναφερθήκαμε στο american thinker, σήμερα διάβασα και αυτό:

http://www.americanthinker.com/2010/12/the_winner_of_this_years_best.html

archaeopteryx είπε...

Σου χρωστάω 1 ευρώ για αυτό. χαχαχαχα! Πάει με την ανάρτηση της παραμονής!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο συνοδοιπορος Piers Corbyn

http://www.mediaite.com/tv/global-warming-skeptic-predicts-brutal-winter-warns-you-aint-seen-nothing-yet/

sawas