Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

από τον H.G.Wells στο ...ΙΣΤΑΜΕ


Ο H.G. Wells, περί το 1900 μΧ, ήταν σοσιαλιστής, ειρηνιστής, οπαδός της Φαβιανής κοινωνίας, και οπαδός της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης (σε αντίθεσή του με τον Αγγλικό ιμπεριαλισμό, που στο τέλος του 19ου αιώνα είχε τις δόξες του) και μάλλον φιλοσοβιετικός, μέχρι που δεν του άρεσε ο Στάλιν και έγινε «ρεφορμιστής» πιστεύοντας στην σταδιακή μετεξέλιξη στον σοσιαλισμό (αλλά είδαμε πως την βλέπει αυτή την προσέγγιση ο Ρώσος τέως της KGB, της προηγούμενης ανάρτησης). Ο Wells είχε και άλλες περίεργες ιδέες περί «στείρωσης της αποτυχίας», αλλά, είπαμε, κάθε ένας με τις ιδέες του, και κατά τα φαινόμενα, οι Ναζί δεν τον χώνευαν.

Δεν πρόλαβα ούτε τον Πόλεμο των Κόσμων του Wells του 1898, ούτε τις περιβόητες ραδιοφωνικές εκπομπές στις ΗΠΑ το , ούτε τα σχετικά «Κλασσικά Εικονογραφημένα». Ωστόσο είναι καταγεγραμμένο, ότι όταν γίνονταν οι ραδιοφωνικές εκπομπές με αυτό το πρόγραμμα στις ΗΠΑ, πολλοί το έπαιρναν στα σοβαρά και νόμιζαν ότι πράγματι Αρειανοί υπήρχαν και ήταν απειλή για την Γη.


Λένε ότι την ραδιοφωνική εκπομπή την χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ροκφέλερ, σαν το πρώτο πείραμα σε ψυχολογικό πόλεμο. Δυστυχώς, όπως και σε άλλες τέτοιες αναφορές, δεν μας λένε ποιός το λέει παρά μόνο κάποιος συνωμοσιολόγος και συνωμοσιογράφος ονόματι Daniel Hopsicker, το 1999. Ο ίδιος είναι που έβγαλε και τις θεωρίες συνωμοσίας για την ίδρυση του Fed. Το πρωτότυπο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, του 1898, γράφτηκε στο απόγειο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, και τότε μάλλον τρομοκράτησε τον κόσμο ότι υπήρχε κάποια ισχυρότερη δύναμη από αυτούς με τεχνολογικά ανώτερα όπλα, όπως π.χ …αέρια, βασικά αντιπολεμική και αντι-ιμπεριαλιστική προπαγάνδα σε μορφή μυθιστορήματος.


Τι είχε κατά νού ο Wells, όταν έγραφε το μυθιστόρημα, και εάν είχε κατά νου την προπαγάνδα, δεν το ξέρω. Αλλά ήταν σοσιαλιστής και διεθνιστής (φιλοσοβιετικός, αριστερός, πώς το λένε). Ο δε Hopsicker που βλέπει, γράφει και σκηνοθετεί συνωμοσίες, κατ' επάγγελμα, η ταπεινή μου και απαίδευτη άποψη, είναι ότι ή έχει βρει δημοφιλή θέματα και κονομάει, ή τα πιάνει για να γράφει, ή και τα δύο. Κάτι σαν τον Dan Brown με τα ιερά δισκοπότηρα και τις πανέμορφες εγγονές της Μαρίας της Μαγδαληνής, αλλά σε γεωπολιτικό επίπεδο. Δεν ξέρω με ποιόν τα έχει ο Brown... αλλά ο άλλος μάλλον είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να μας τρομοκρατήσει για το ...σατανικό δολάριο. Το κακό νόμισμα του ακατανόμαστου... μπρρρ.. μπρρρ.. Follow the money... είπε ο φίλος παγωταζτής, follow the money. Ποιός ωφελείται...

Έτσι, για πλάκα, αφού φτάσατε μέχρι αυτήν την παράγραφο, για δείτε το Τεύχος 2, Ιανουάριος 2006, του Ενημερωτικού Δελτίου του ΙΣΤΑΜΕ: 1) Νομπελίστας κατά των ΗΠΑ στο Ιράκ. 2) Κορυφαίοι διανοητές που δεν τους ξέρει ούτε η μαμά τους. 3) Κεντροαριστεροί Ευρωπαίοι στα πρότυπα των Δημοκρατικών. 4) Η Νέα Σκανδιναβία (!) της Ισπανίας-Πορτογαλίας. 5) Ο σοσιαλιστής Νόαμ Χόμσκυ. 6) Ο Νεοταξικός Gordon Brown. Και 7) la Pièce de résistance, το CDU και το SPD θέλουν να βοηθήσουν την γεννητικότητα των Γερμανών. Φυσικά, δεν λείπει, πώς θα μπορούσε να λείπει από την φρίκη, η …Πράσινη Ανάπτυξη. Προσέξατε τα θέματα; Σοσιαλισμός και βαλχάλα για όλους, και περισσότερες γεννήσεις αρείων (ή αυτοί είναι οι …αρειανοί) για την Πατρίδα.


Όποιος πληρώνει για τα νεοσοσιαλιστικά αλλά κατά βάση αντι-αμερικανικά, του ΙΣΤΑΜΕ, μάλλον πληρώνει για πολλές από τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν... νομίζω. Νομίζω ο ίδιος πλήρωσε και για το την ίδρυση του Πασόκ. (Και δεν νομίζω ότι ήταν ο Ροκφέλερ, κι αν ήταν αυτός, μάλλον τον ...έριξαν τον άνθρωπο -- αλλά, δεν σας κάνει εντύπωση ότι και αυτό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο; με "ντοκουμέντα"; )

Oι ισχυρισμοί του ΙΣΤΑΜΕ του 2006, έφαγαν την ανάλογη χυλόπιτα, και αναγνωρίζονται πλέον ωμά και σκέτα για αυτό που είναι: Φούμαρα και Νεοσοσιαλισμός. Και τα περί κλιματολογίας και πράσινης ενέργειας, είναι εύκολα διαχειρίσιμα, γιατί το ψέμα δεν κρύβεται, και κάνει και ...κρύο. Αυτό που δεν είναι δύσκολο, και επικίνδυνο, εδώ και τώρα, για εμάς, είναι αυτή η στρατηγική Cloward-Piven, ή για την ακρίβεια, οι συνέπειές της. Είτε έγινε εσκεμμένα, το 1981, ή προέκυψε, εκ των πραγμάτων, κατά ...λάθος. Μακάρι να προέκυψε κατά λάθος.

Η φωτό με την κατάληψη των πράσινων καθισμάτων στην Νέα Υόρκη είναι από εδώ. Έχει ...φρούτα ο κόσμος...

Η στρατηγική Cloward-Piven αφορά στην εξαναγκαστική πολιτική αλλαγή μέσω μίας ενορχηστρωμένης κρίσης. Η στρατηγική αυτή φέρεται να προσπαθεί να επιταχύνει την πτώση του καπιταλισμού, υπερφορτώνοντας την κρατική γραφειοκρατία με πληθώρα δυσεκπλήρωτων αιτημάτων, σπρώχνοντας έτσι την κοινωνία σε κρίση και οικονομική κατάρρευση.

Ναι, έκαναν την ζημιά τους οι μεγάλες τράπεζες και η απληστία, που ξεκίνησε η κατάργηση των συστημάτων αυτορύθμισης επί (σοσιαλ)Δημοκρατικού Κλίντον, παρά τις προειδοποιήσεις φωνών σύνεσης. Αλλά τα λεγόμενα sub primes τα χαμηλής πιστοληπτικής ποιότητας ενυπόθηκα στεγαστικά ΔΕΝ ξεκίνησαν από τις μεγάλες τράπεζες, αλλά από καλοπροαίρετες (αλλά σοσιαλιστικές) πρωτοβουλίες του επίσης Δημοκρατικού Κάρτερ (το λεγόμενο Community Reinvestment Act), που ξεχείλωσαν επί Κλίντον, και απώλεια ελέγχου με τις Ομοσπονδιακές FNMA και FRMC να εγγυώνται την εξαγορά τους.

Στο πόδι τα μάζεψα αυτά, αλλά είναι τεκμηριωμένα, και όχι μεταμεσονύχτιες συνωμοσίες σατανιστών, και περιέργων στοών... Θέλουν οι σοσιαλιστές και οι σπόνσορές τους συνωμοσίες... Γεμάτος ο κόσμος. Τώρα, ποιός κάνει την περοσσότερυ παραπληροφόρηση... Θα έλεγα αυθόρμητα, όποιος προωθεί την Πράσινη Απάτη... Ούτως ή άλλως, ζούμε σε περιόδους επιφυλακής. Τουλάχιστον νοητικής.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και οι δύο σοσιαλ-διεθνιστές αλλά το ΙΣΤΑΜΕ έχει περισσότερη χρηματοδότηση

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με την διαφοροποίηση αριστερών, δεξιών και άλλων πολίτικων στης ΗΠΑ.
Αλλιώς βγάζουν χρήματα (η έχουν χρηματοδότες) οι μεν αλλιώς οι δε.

Δες την ομοφωνία τους εδώ…..
http://www.cbpp.org/cms/index.cfm?fa=view&id=3090


Χριστουγεννιάτικο δώρο……δεν ξέρω αν το έχεις ……

http://www.greenspirit.com/logbook.cfm?msid=70

παρ όλα αυτά είμαι κάθετα αντίθετος


sawas

Ανώνυμος είπε...

Αύξηση και στο τέλος ΑΠΕ. Ο ΔΕΣΜΗΕ είναι ήδη ελλειμματικός κατά περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2010.

Οι απαιτήσεις του λογαριασμού το 2011 είναι τουλάχιστον 350 εκατομμύρια ευρώ.

100 εκατομμύρια από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού, μέσω του τέλους ΑΠΕ. Τα 250 εκατομμύρια ευρώ ΛΕΝΕ ότι θα καλυφθούν σαπό τη δημοπράτηση αδιάθετων δικαιωμάτων ρύπων. ΔΕΝ θα διαθέσουν τίποτα ή κάτι για τα μάτια

Μπιρμπίλω ξέρεις τι τα κάνουν τα αδιάθετα. Τα δίνουν στο Μανιάτη για ταπετσαρία. Μαζί με την αύξηση από τα νέα φ/β που κοροϊδεύουν τον κοσμάκη.

porta porta είπε...

Πλάτωνας: Ο Μύθος του σπηλαίου
http://www.youtube.com/watch?v=drzpHVVKuSg&feature=related

Απιθανο !!!!!

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε μου,
έχεις διαβάσει για τό "O L E C" proposal καθόλου;;
Ισως σού δωσει επιπλέον προβληματισμό για τον ρόλο των
Δούρειων(;) Ιππων στόν πόλεμο που διεξάγεται αυτήν την στιγμή για την επικυριαρχία τού τελικού ιδεολογικού πολιτικού σχήματος.
Εννοείται βέβαια ότι ή λύση πού θά προκύψει αναζητείται μέσω της οικονομίας..
@ παγωτατζής

archaeopteryx είπε...

OLEC? ομολογώ δεν ξέρω κάτι (ούτε βρήκα κάτι) Έτσι γράφεται;

ΠΠ καλό!

savva, ΕΑΝ θέλει κανείς κάτι που να μοιάζει με σημερινό τρόπο ζωής ΚΑΙ με λιγότερο κάρβουνο, δεν υπάρχει άλλη λύση... Πρακτικά.

Αλλά είπα "εάν" και "και"

Ανώνυμος είπε...

OLEC=
Organization of Labor intensive Exporting Countries

Για τόν τύπο πού το προτείνει,μάλλον θα πρέπει να έχεις ακούσειή διαβάσει.
Είναι ό κ.Henry C K Liu. Εγώ για πρώτη φορά συνάντησα κείμενά του το 2006,από λινκ πάνω σε κάτι άλλο πού έψαχνα.Φαινόταν ενδιαφέρον αλλά δεν είχα τότε πολύ χρόνο.Τόν τσεκάρισα όμως και από τότε περιοδικά τον διαβάζω. Αν έχεις ελεύθερο-αρκετό!-χρόνο νομίζω ότι αξίζει τόν κόπο.
Τά γραφόμενά του είναι πολύ μεθοδικά ,σωστά ,και "προφητικά" θά έλεγα μερικές φορές.
Αν περιηγηθείς το αρχείο του,-καλό κουράγιο!-θα καταλάβεις γιατί σου είπα περί Δούρειου Ιππου.
Τό λινκ είναι αυτό:
h**p://www.atimes.com/atimes/others/Henry.html
Στά άρθρα του θα βρείς παραπομπή στήν προσωπική του ιστοσελίδα.

@ παγωτατζής

Ανώνυμος είπε...

Τό προποσαλ του περιμένω να υλοποιηθεί.Γιατί πραγματικά συμφέρει τήν γενέτειρά του.

archaeopteryx είπε...

Χα! Βλέπω ασχολείται και με εμάς...

Ανώνυμος είπε...

ολόκληρη οικονομοπολιτική περίληψη τών τελευταίων αιώνων περιέχονται στα άρθρα του.Με ανάλυση τού τι μέλλει γενέσθαι,τού εφικτά ορθού,από την σκοπιά του βέβαια.
Δες και τίς τηλεοπτικές συνεντεύξεις του (Εκτός από μία στά Κινεζικά)..χα!χα!