Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Προς «Βουλευτές» της «Ελληνικής» «Βουλής», για τον φόρο άνθρακα.


Έχω ένα-δύο θεματάκια για σας, πριν θολώσει o νους σας από την χοληστερίνη του επόμενο Σ/Κ.

Όσο εσείς, και η Κυβέρνηση τις προτάσεις της οποίας υποτίθεται ότι εγκρίνετε, ασχολείστε με τα δικαιώματα και τα τσιπάκια των κατοικιδίων ζώων ή με την υποχρεωτική «δωρεά» οργάνων πεθαμένων, και άλλα φωτισμένα, στην «Ευρώπη» συζητάνε πράγματα που θα δεσμεύουν τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας, και θα κάνουν στην Ελλάδα και στην τσέπη σας πράγματα που δεν τα διανοείστε, χαμένοι όπως είστε σε ομφαλοσκόπηση.

Ο λόγος για τον φόρο άνθρακα και δευτερευόντως για τις Α.Π.Ε. που εύκολα εγκρίνατε πέρυσι τέτοιο καιρό, (αλλά και το Μνημόνιο εγκρίνατε, τι να πω)…

Θα αρχίσω από τις Α.Π.Ε. Σας έχουν παραμυθιάσει οι δύο-τρεις μαυραγορίτες που παριστάνουν τους επιχειρηματίες, άλλοι πράσινοι, άλλοι μπλε, οι περισσότεροι τυρκουάζ. Εγκρίνοντας τις Α.Π.Ε. δεν έχετε καταλάβει ότι καταδικάζετε την πατρίδα σας σε ενεργειακή φτώχεια, τους καταναλωτές σε σκέτη φτώχεια, τα βουνά σας και τα νησιά σας σε καταστροφή και τον τουρισμό, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Με λίγα λόγια: Μάθετε, παρακαλώ, για την ενεργειακή εμπειρία με τις Α.Π.Ε. στην Γερμανία, την Δανία, την Αγγλία και την Ισπανία. Μάθετε για την επιπτώσεις στο ρεύμα, την απασχόληση και τον τουρισμό. Αν μάθετε, θα πάρετε πίσω τις υπογραφές σας.

Ο «Ευρωπαϊκός» φόρος άνθρακα. Αυτός ο φόρος θα κάνει περισσότερα ανώμαλα στην Ελλάδα από ότι έκανε ο ψυχρός πόλεμος ή η ανώμαλη μεταπολίτευση, τις συνέπειες της οποίας υφίσταστε μερικοί με γιαούρτια, και πολλοί με περιφρόνηση. Ο φόρος άνθρακα είναι προνόμιο μόνο των «Ευρωπαίων» και βασικά είναι Γερμανικός φόρος που δεν ενοχλεί τους πυρηνικούς, βοηθάει τις Γερμανικές εξαγωγές, αλλά υποβαθμίζει τον Νότο. Εμείς είμαστε ο Νότος.

Συζητάνε στην «Ευρώπη» αλλαγές στον φόρο άνθρακα. Μερικοί, όπως η Πολωνία, συζητάνε απαλλαγές από τον φόρο άνθρακα. Έχετε ιδέα τι γίνεται; Μήπως θα έπρεπε να μάθετε; Είναι υποχρεωτικό; Ξέρετε τι θα κάνει στην Ελλάδα; Ζητήθηκε η γνώμη σας; Ενημερωθήκατε; Από ποιόν; Από το ΥΠΕΚΑ και την Greenpeace; Μέχρι προχτές σας έλεγαν για Φαινόμενα Θερμοκηπίου! Τώρα; Ρεζίλι και γαργάρα!

Ενημερώνεστε; Ενημερώνετε τους ψηφοφόρους σας; Τους ρωτήσατε; Ψηφίσατε εσείς κανένα φόρο άνθρακα; Μήπως θα έπρεπε σαν «νομοθέτες» να ζητήσετε από την «Ευρώπη» να μας απαλλάξει; Ή εκπροσωπείτε μόνο μαυραγορίτες;

Από το Antinews

Το γράφημα μεγαλώνει με κλικ, και λέει, για την Αμερικανική αγορά του 2016 το κόστος του ρεύματος ($/MWhr) από διάφορες πηγές ενέργειας. Τα απόλυτα νούμερα δεν έχουν σημασία, σημασία έχει η μεταξύ τους σχέση. Στο συνολικό κόστος φαίνεται το κόστος της επένδυσης (levelized capital cost), το σταθερό κόστος λειτουργίας και συντήρησης (fixed O&M), το μεταβλητό κόστος με το καύσιμο (variable O&M including fuel) και το κόστος διασύνδεσης (transmission investment).

Τα συμπεράσματα είναι τα ίδια και τα ίδια (και ίδια με αυτά που ανέφερα στις Ενεργειακές Επιλογές και τις παραπομπές τους): Το ρεύμα από αιολικά είναι πανάκριβο και το κόστος επένδυσης αιολικών είναι μεγαλύτερο από ότι για πυρηνικό, υδροηλεκτρικό ή, φυσικά, κάρβουνο. Το αέριο δεν το σχολιάζω επειδή οι Αμερικάνοι έχουν αέριο και εμείς δεν έχουμε. Το αέριο είναι ωραίο καύσιμο εάν έχεις πολύ και είναι και δικό σου.

Είπα, αντι για φουγάρα με καπνό, να βάλω μια φωτογραφία της ΕΛΕΤΑΕΝ με παιδάαακια και χαρταετούς και ξανθιές μαμάδες, αλλά λέω άσε μην με μαγκώσει το ..."ηθών"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μερικοί, όπως η Πολωνία, συζητάνε απαλλαγές από τον φόρο άνθρακα."

Λογικό είναι. Οταν η χώρα αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις εφαρμόζει έκτακτα μέτρα. Επίσης η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει την στάση της στο πρωτόκολλο του Κυότο λόγω των ζημιών από τον σεισμό.

Εμείς παρά τις έκτακτες καταστάσεις μένουμε πιστοί σε....τι ακριβώς;

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

[quote]
... πριν θολώσει o νους σας από την χοληστερίνη του επόμενο Σ/Κ.
[/quote]

H χοληστερίνη ρέει άφθονη στο αίμα τους εδώ και καιρό. Ας είναι καλά οι μίζες!
(και αρκεί επίσης να μην ανέβει πολύ το ιξώδες του αίματος από την πολλή χοληστερίνη και παν' από κει που ήλθαν!)

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι οι άγγλοι ξύπνησαν αλλά εμείς όχι ! δες εδώ αντιδράσεις !

http://euractiv.gr/periballon/bretanikes-epixeiriseis-%C2%ABkaiei%C2%BB-o-foros-toy-anthraka

George Mantjoros είπε...

Αδρανουν ολοι για την απαραδεκτη κατασταση και δεν μιλαει κανεις τους.Η χωρα βρισκεται σε εκτακτη αναγκη και πρεπει να απαιτησουν την καταργηση του φορου ανθρακα αμεσα. Με τα χρηματα που θα εξοικονομηθουν προτεινω να μειωσουν την εισφορα για τις ΑΠΕ στους λογαριασμους της ΔΕΗ αλλα με διαφανεια.χαχαχα....

archaeopteryx είπε...

Όταν μία φωνή γίνει δύο και μετά 6 και μετά 24 και μετά ... (δεν θυμάμαι) τότε έχουμε ελπίδα

Δες το

http://www.euro2day.gr/specials/opinions/132/articles/635502/Article.aspx#gigyacomments

George Mantjoros είπε...

Αρχαιοπτερυγα εξαιρετικο το αρθρο του πρωην γενικου Διευθυντη ΔΕΗ.
Η τιμωρια των ενοχων θαρθει συντομα.

Ανώνυμος είπε...

Πιλοτικό πρόγραμμα ‘οικολογικού ελέγχου σπιτιών’ στη Βοστώνη, με θερμικές κάμερες. Ο Μεγάλος Αδελφός στο σπίτι χάριν της πράσινης ενέργειας


Του Aaron Dykes - Infowars.com / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αεροφωτογραφίες και φωτογραφίες του δρόμου σε επίπεδο διάχυσης της θερμότητας στη Βοστώνη αποτελεί μέρος ενός συστήματος για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα προγράμματα βελτίωσης του ενεργειακού σπιτιού, καθώς και να οδηγήσει τους καταναλωτές σε πράσινες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το CBS, το σχέδιο είχε διακοπεί μετά από τη δημόσια κατακραυγή για την παραβίαση του ιδιωτικού βίου, ότι δηλαδή «οι θερμικές κάμερες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στα σπίτια". Περαιτέρω αντιρρήσεις εκφράστηκαν σχετικά με πιθανές παραβιάσεις της τέταρτης τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι αναφέρουν για τον "προγραμματισμό σχετικά με την κατανομή των φωτογραφιών και την ανάλυση μαζί με τους ιδιοκτήτες σπιτιού, και ήλπιζαν ότι τα ευρήματα θα αύξαναν την εγγραφή σε ενεργειακά προγράμματα καθώς επίσης και τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών."

Το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί η χρήση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση της ενέργειας, έχει ήδη χαρτογραφήσει θερμικά όλη την πόλη του Cambridge στη Μασαχουσέτη. Εκπρόσωποί του καυχώνται ότι αυτοματοποιημένες κάμερες που συνδέονται με οχήματα που θα συλλέγουν στοιχεία «παρόμοια με τον τρόπο που τα οχήματα του Google Street View έχουν αποκτήσει οπτικές εικόνες». Το διάρκειας 55 δευτερολέπτων βίντεο ρίχνει μια ματιά στο σύστημά τους.

Το πρόγραμμά τους έχει ως στόχο τον "εξορθολογισμό" της διαδικασίας ελέγχου του σπιτιού προσφέροντας στους καταναλωτές και τις ρυθμιστικές αρχές συγκεκριμένους αριθμούς να εργαστούν στοχεύοντας τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Το σχέδιο που θα λέγεται «κάνε δυνατό την ‘αναγνώριση της διαρροής ενέργειας» θα έχει:

Λογισμικό που θα μεταφράσει τις θερμικές εικόνες σε δεδομένα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της ενεργειακής απόδοσης, όπως οι εκτιμήσεις του κόστους για τις βελτιώσεις και τις αποδόσεις αυτών. Οι οικιακοί ενεργειακοί έλεγχοι, οι οποίοι μπορεί να είναι χρονοβόροι και δαπανηροί, συνήθως εντοπίζουν τοποθεσίες που χρειάζονται βελτίωση, αλλά δεν προσφέρουν τις προτάσεις σχετικά με το πιθανό κόστος και τα οφέλη από την αντιμετώπισή τους.

Παρόμοια τεχνολογία θερμικής απεικόνισης έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό από την αστυνομία για τον εντοπισμό εμπόρων ναρκωτικών ή άλλων εγκληματιών, από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις διάσωσης, τη βιομηχανία και σε άλλες εφαρμογές.