Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η προδιαγεγραμμένη σαλαμοποίηση της ΔΕΗ


Ανέβασα στο scribd την Τρίτη Αναφορά του ΔΝΤ (Μάρτιος 2011) που βρέθηκε στο email μου. Εκτός από το γενικό και εθνικό ενδιαφέρον, προδιαγράφει και την σαλαμοποίηση της ΔΕΗ. Το λέω «σαλαμοποίηση», επειδή επιβάλει η Τρόϊκα πλέον και σε επιστολόχαρτο ΔΝΤ την δήθεν «απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας. Παραθέτω παρακάτω σχετικό σχόλιο του Π-Π στο antinews, και αποσπάσματα από την αναφορά του ΔΝΤ.

Q1-2011 The liberalization affects all segments of activity of the incumbent monopoly PPC. In electricity generation, the incumbent has commenced the implementation of the plan ensuring access to low-cost lignite-fired generation to competitors and the management of hydro reserves will soon be awarded to an independent body. The unbundling of transmission and distribution from generation has begun with the identification of the assets and personnel associated with these two systems. The gradual process of tariffs deregulation also started in Q1-2011

Another important focus will be the liberalization of the energy sector, including: (i) competitive access to lignite fire generation capacity; (ii) the gradual deregulation of tariffs; (iii) the unbundling of transmission and distribution from generation; and (iv) a plan awarding hydro management to an independent body. Αυτά την σελίδα 75 και 76 στο Scribd, και μια από τα ίδια στην 103 και 104 (όπου αναφέρεται και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην ΡΑΕ (που όμως σήμερα είναι όχι Γιάννης, Γιαννάκης και καθόλου …διαπλεκόμενη, όπως έγραψε το Καφενείο.gr, προχθές). Και επαληθεύεται και ο σχολιαστής Νίκος που εδώ και καιρό μου λέει ότι πάνε έφυγαν τα Υ/Η.

Ωστόσο, η υποκρισία είναι πολλαπλή: 1) το να μιλάμε για «Ευρωπαϊκή» απελευθέρωση στην ΔΕΗ είναι σαν να αποφασίζει η Λουφτχάνσα για το εάν η συγχώνευση της Νέας Ολυμπιακής και της Aegean (δύο κουτσουλιές σε σχέση με την Λουφτχάνσα), κάνει …μονοπώλιο. Βασικά θέλει η Λουφτχάνσα και κάθε  «Ευρωπαϊκή» εταιρία παίζουν το παιχίδι  «πάρτα όλα». Και αυτό το βαφτίζει «έλεγχο μονοπωλίων»). Η ΔΕΗ είναι μικροσκοπική μπροστά στους Ευρωπαίους που όμως προφανώς θέλουν φέτες από το σαλάμι. 2) Τι δουλειά έχει το ΔΝΤ;… Θέατρο! Αυτά είναι όλα μεθοδεύσεις από το 2000, και για όσους από εσάς είστε Ευρωλιγούρηδες, αυτή είναι η Ευρώπη. Θέλει τον έλεγχο των δικτύων και των πλουτοπαραγωγικών δραστηριοτήτων.

Θα επανέλθω στην υποκρισία των «Ευρωπαίων» στο θέμα της ΔΕΗ… Των «Ευρωπαίων» που απαίτησαν δια στόματος Μέρκελ την εμπλοκή του ΔΝΤ. Γιατί λέτε… Μα για να βρίζουμε το ΔΝΤ και όχι την «Ευρώπη». Όσο «Ευρωπαία» είναι η Μέρκελ και η  «Ευρωπαϊκή»  Ένωση, αλλά τόσο εγώ είμαι ο Κομφούκιος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας,
Ετσι ετσι, καθιστε λοιπον και αναλυστε και παλι το θεμα. Τι Πως Που Ποτε κλπ κλπ.... Αναλυυυσεις και θεωριιιιες ατελειωτες......
Μια ζωη αναλυσεις και κινητοποιησεις της τελευταιας στιγμης. Βριζετε τους γερμανους αλλα κοιταξτε εδω ενα παραδειγμα
που αφορα το stuttgart 21 :
http://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.demo-gegen-stuttgart-21-schmid-ist-der-neue-buhmann.94e2b65d-908f-4b63-bdbd-f17cb2cc8c66.html
Να πω κι αλλο? Η Μερκελ επεσε στην πρασινη παγιδα της απο διαδηλωσεις των εγκεφαλοπλυμενων επι 30 χρονια σ΄αυτη πολιτων της.
Ο γερμανος δεν καθεται να κανει με τις ωωωωωωρες και μεεεεερες αναλυσεις. 1+1=2. Και οχι (10-6)/2
Τι περιμενετε δεν μπορω να καταλαβω.... Μαλον τα θελετε με επισημο λογο στις 15 Μαιου. Με ωραια κολλαριστα χαρτια και ομορφα λογακια του στυλ, "θα κάνει καλο για την οικονομια μας" "Θα δωσουμε ΔΕΗ και θα σωθουμε" χαχαχαχαχα
Εκτος και αν θελετε να ακουσετε και τη γνωμη του....Σιμιτη.χαχα
Η "ζαχαρη" χθες ανεφερε οτι χρειαζομαστε και εναν αρχηγο. Εγω απαντω: Λογω ελλειψης χρονου, χρησιμοποιηστε αυτους που εχετε και κουνηθειτε
Ριμαχτηκαν τα παντα Υγεια Παιδεια Ασφαλεια, Περ/λον, Τουρισμος, Ναυτιλια, Γεωργια, και τωρα Νερο , Ρευμα , Εδαφη.... Και ολα αυτα με την αλαλια σας, να μην την πω "συγκαταθεση".
QUIZ ποια η διαφορα απο 1 σκυλο και μια αγελη σκύλων?
ThW

Ανώνυμος είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/635894/Article.aspx

Σε… πρόταση μομφής για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση αποκρυσταλλώνεται πλέον η απογοήτευση και η αγανάκτηση της αγοράς, κορυφαία στελέχη της οποίας ζητούν από τον πρωθυπουργό να πάρει στα χέρια του το τιμόνι, προειδοποιώντας ότι "σπαταλάμε μία-μία τις τελευταίες ευκαιρίες μας".

Ανώνυμος είπε...

-The little Finland has chosen - and fear the whole EU
-"We were far too soft on Europe. This has to change."
Περισσοτερα εδω
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,757618,00.html

Επισης κ. αρχαιε κατι εγραφε η quardian για τους περιβ/κους νομους
αλλα δεν προλαβα να το διαβασω. Αν δεν σας κανει κοπο......
ThW

Ανώνυμος είπε...

Δεν βριζουμε τους Γερμανούς. Ούτε αμφισβητεί κανείς ότι κάνουν απλές σκέψεις. Οπως την σκέψη της καθοδηγούμενης χρεωκοπίας των πελατών τους. Αυτή η τακτική για μια εξαγωγική χώρα είναι όντως απλή έως απλοϊκή σκέψη. Οσο πιο γρήγορα μας φαληρίσουν όλους τόσο πιο γρήγορα θα πατώσουν και αυτοί.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

- O OTE πουλήθηκε.
(ένα 15% έμεινε στο κράτος, ας είν' καλά ο Βγενό)
- Οι ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ πάνε για πούλημα.
(σε τι ποσοστό? ο πόρος - νερό σε ποιο θα ανήκει? Μυρίζομαι Χιλιανό μοντέλο)
- Έρχεται και η σειρά της ΔΕΗ με σαλαμοποίηση.
(βολεύει πολλούς μουστερήδες)

Και ήδη τα φώτα της "δημοσιότητας" (κανάλια, δημοσιογράφοι, internet-ικά σχόλια και αναρτήσεις) αναπόφευκτα στρέφονται στον Φωτόπουλο και τη ΓΕΝΟΠ.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός ξεκινά, μαρσάροντας!

spiral architect

archaeopteryx είπε...

Τι περιμένω;

Απλό! Να πάρουν πίσω οι Γερμανοί τον φόρο άνθρακα. Πρόκειται για φόρο υποτέλειας, είναι Γερμανικός φόρος υποτέλειας, τους Γερμανούς οφελεί, οι Γερμανοί τον σκαρφίστηκαν, οι Γερμανοί τον συντηρούν.

Τι άλλο περιμένω; Να απαλλαγεί η δήθεν Ευρώπη από την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν! (Ευγενικός τρόπος να πω "να απαλλαγώ εγώ από την Ευρώπη")

Α... και να αλλάξει όνομα το ΥΠΕΚΑ. Το θεωρώ προσβλητικό να πληρώνω Υπουργείο Κλίματικής Αλλαγής.

Ψιλοπράγματα...

Εάν ήμουν ο Woody Allen θα σου έλεγα ότι επειδή υπήρχαν και Γερμανοί που αντιπαθούσαν ή υπέφεραν από τον Χίτλερ, δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι καλύτερα... Αλλά δεν είμαι ο Woody Allen.

Ανώνυμος είπε...

Όσο πιο καλά κατέχεις ένα θέμα τόσο λιγότερες λέξεις θες για να το περιγράψεις.

Στη δική μας γλώσσα "ουκ εν τω πολλω το ευ"

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1970&tx_ttnews%5BbackPid%5D=61&cHash=9b674df0a57135190a6ec7bf51adda39

για να φτιαχτείς

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουμε άλλους Φωτόπουλους στις νέες ΙΕΗ:
(όπως παλιά λέγαμε ΔΕΗ ...)
http://tvxs.gr/node/82619

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Delta Lamda είπε:
30/04/2011 στις 12:33 am
@ archaeopteryx
Να και ενα θέμα στο οποίο συμφωνούμε!
Και με την ευκαιρία, biomass or natural gas για CHP?