Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πράσινες θέσεις εργασίας (2)


Όταν μπουν τα 1.000 ή 3.000 αιολικά στην Κρήτη, θα υπάρχουν πολλές νέες Πράσινες Θέσεις Εργασίας για βιντεοσκόπηση, περισυλλογή, πακετάρισμα, και αποστολή πουλιών στο Κέντρο Περίθαλψης, ή στο ταριχευτήριο για σουβενίρ.

Δεν άντεξα να βάλω και το βίντεο, αλλά εάν έχετε όρεξη (δεν είναι όμορφο το θέαμα), στο http://www.youtube.com/watch?v=1RcTjdY1aN4&feature=player_embedded

Νομίζω ότι αποκτώ άλλον ένα λόγο να είμαι σοβαρά κατά των αιολικών. Το link μου το άφησε σε σχόλιο, ανώνυμος, στην ανάρτηση για την ΕΟΕ...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωωω...

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντίλογος

http://www.spp.nus.edu.sg/docs/fac/benjamin-sovacool/Published%20Papers/Sovacool-Contextualizing_Avian_%20Mortality.pdf

ΥΓ. ο τρόπος υπολογισμού είναι από την μια πιο ακριβές από την άλλη πιο εξαρτώμενος........άρα εύκολα χειραγωγησιμος!!!

sawas

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο οι προπέλες, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι χιλιάδες πουλιά σκοτώνονται σε φάρους, αναμεταδότες τηλεόρασης, καλώδια υψηλής τάσης. Απλά δεν το λένε διότι οι κάτοχοι των παραπάνω τυχαίνει να είναι και μεγαλοδιαφημιζόμενοι στα ΜΜΕ.

Η δημόσια αντίληψη για τα οικολογικά στην Ελλάδα είναι σε επίπεδο σκοταδισμού όπου τα ΜΜΕ προβάλλουν, όταν συμφέρει, κάθε ιδεοληψία καλυπτόμενα πίσω από την λέξη "καταγγελία" που δικαιολογεί την μη έρευνα.

Ενδειξη της επίδρασης αυτής της στρέβλωσης της γενικής αντίληψης βρίσκεται ακόμη και στις σελίδες του παρόντος Blog. Μια γενιά Ελλήνων έχει εμποτιστεί με αυτές τις βλακείες και τις αναπαράγει.

Οικολογία και περιβαλλοντικές επιπτώσεις υπάρχουν από κάθε δραστηριότητα κάθε ζώντος οργανισμού, ακόμη και από την αναπνοή μας. Είναι αδύνατη η ζωή χωρίς επίδραση στο περιβάλλον.

Τα περί ισορροπίας της φύσης και της αρμονικής συνύπαρξης των πρωτόγονων λαών, παλαιότερων γενεών κλπ είναι μπαρούφες. Οταν αυτό γίνει κατανοητό τότε θα κατανοήσουμε ότι οι Α/Γ έχουν περιβαλλοντικό κόστος και ενδεχομένως πιο μεγάλο από συμβατικές Η/Π μονάδες. Ομως στον σκοταδισμό που μας βάλανε αισθανόματε πιο όμορφα με τις Α/Γ. Τελικά πρόκειται για επιλογή αισθητικής και όχι επιστημονικής οικολογικής σκέψης.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

AΠΕ είναι και το μεγάλο υδροηλεκτρικό με το φράγμα και την τεχνητή του λίμνη, αλλά δημιουργεί νέους βιότοπους, αφού έχει χαλάσει κάποιο "Δέλτα" εκβολών ποταμού.

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Ζητω συγνωμη που γραφω ασχετο σχολιο.
Σε σχεση με το οιλ πικ βρηκα τα εξης σε μια γρηγορη αναζητηση.
http://en.wikipedia.org/wiki/Peak_oil
http://www.peak-oil-crisis.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_Simmons
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Energy_Agency
Επισης με το οιλ πικ δηλαδη οτι καποια στιγμη στο μελλον μεχρι το 2050 θα εχει παρατηρηθει μειωση της παραγωγης συμφωνουν και οι καθηγητες μου στο πανεπιστημιο.
man8os

archaeopteryx είπε...

Και το 1973 το ίδιο έλεγαν (αλλά για το 1995). Και ο Νοστράδαμος ή οι Μάγια πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου είναι το 2012.

Κάποτε όλα θα τελειώσουν, αλλά εμείς θα είμαστε τότε σε άλλο κόσμο.

Οι καθηγητές σου στο Πανεπιστήμιο είναι άσχετοι με το θέμα. Πόσοι από αυτούς έχει δουλέψει στο τμήμα ερευνών πετρελαϊκής; Κανένας. Πόσοι ήξεραν πριν τρία χρόνια πόσους υδργογονάνθρακες έχει έξω από την Κύπρο; Κανείς. Πόσοι ξέρουν πόσο πετρέλαιο έχει η Ναμίμπια (ε... αυτό μπορεί να το είδαν σε εφημερίδες) Περισσότερη σμασία έχει τι πιστεύει η ExxonMobil.

Ευχαριστώ για τους συνδέσμους. Νομίζω ότι έναν από αυτούς τους έχω βάλει σαν παραπομπή κάπου εδώ...

Ανώνυμος είπε...

εχεις email...

Στην Κρήτη βρίσκονται από χθες το βράδυ οι επικεφαλής γερμανικής εταιρίας–κολοσσού, προκειμένου να διαπραγματευτούν την οριστικοποίηση σημαντικής οικονομικά συμφωνίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην ...
ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού. Οι Edwin Kohl και Jeroen Haberland , πρόεδρος της εταιρίας «Mia electric GmbH» και διευθυντής της εταιρίας «Circadian Solar» αντίστοιχα θα επιδιώξουν να κλείσουν συμφωνία για την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών συγκεντρωτών.
Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία φωτοβολταϊκών με 30% τουλάχιστον μεγαλύτερη απόδοση και με μειωμένο κόστος παραγωγής. Οι συγκεκριμένοι επενδυτές επισημαίνουν ότι η καθαρή ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγουν τα φωτοβολταϊκά νέας γενιάς θα είναι οικονομικά ανταγωνιστική προς τα ορυκτά καύσιμα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα δύο διοικητικά στελέχη της γερμανικής εταιρίας πρόκειται να έχουν επαφές σήμερα τόσο με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη όσο και με εκπροσώπους του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με τα αποτελέσματα των επαφών να παρουσιάζονται σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι