Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιός ωφελήθηκε;


Νωρίς το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 (τοπική ώρα), έφτασα σε ένα αεροδρόμιο.  Είδα κόσμο να είναι καρφωμένος στις τηλεοράσεις, στο CNN, και τον πρώτο Πύργο να βγάζει καπνούς.  Ο εκφωνητής κάπου είπε για αεροπλάνο, εικασία ατυχήματος ή κάτι σχετικό. Γίνονται -- έχουν γίνει -- αεροπορικά ατυχήματα στην ΝΥ. Και εκεί που άκουγα, φάνηκε ξεκάθαρα άλλο αεροπλάνο, όχι μικρό, ιδιωτικό, αλλά ξεκάθαρα μεγάλο, δικινητήριο, κάτι μεταξύ 150 και 300 θέσεων, στον δεύτερο Πύργο. Είπα μέσα μου "ωχ, ωχ, ωχ, αυτό δεν είναι ατύχημα".  Προχώρησα προς την Πύλη που ήταν η ανταπόκρισή μου. Μέχρι να φτάσω και να κάνω τα σχετικά, ο ένας Πύργος είχε πέσει. Νομίζω ότι η τηλεόραση έδειχνε ανθρώπους, μικρά σκούρα σημαδάκια, να πέφτουν από παράθυρα.

Βλέπω πολλά ...ντοκυμαντέρ, μου θύμισε Πέρλ Χάρμπορ το σκηνικό. Λίγες εβδομάδες αργότερα, πολλές πτήσεις γνωστών αεροπορικών εταιριών ήταν περίπου άδειες, και εγώ ταξίδευα με ...άνεση, διαβάζοντας για το Αφγανιστάν του 19ου αιώνα.  Τότε, τρωγόταν οι Άγγλοι με τους Ρώσους, αλλά πολύ γρήγορα είχαν μπει και οι Γερμανοί στο Παιχνίδι.

Όποιοι ήταν πίσω από αυτό το επεισόδιο του 2001, σίγουρα πέτυχαν μέρος του στόχου τους, και το σημερινό "έργο" μάλλον συνέχεια είναι... Σε 150-200 χρόνια θα έχουν οι τότε ...μπλόγκερς, καλύτερη εικόνα του πράγματος.  Και εγώ νομίζω ότι υπήρξε συνωμοσία, πέραν της προφανούς, αλλά όχι αυτή που μας σερβίρουν οι ...Γάλλοι.  Ποιός ωφελήθηκε;

16 σχόλια:

spiral architect είπε...

Δηλαδή τι μας σερβίρουν οι ...Γάλλοι για την 11/9 ?

archaeopteryx είπε...

ότι το έκαναν οι ίδιοι (οι Αμερικάνοι και για αυτό οι μεν ή οι δε δεν ήταν ...μέσα στους Πύργους κλπ (μεταξυ άλλων -- δες τα conspiracy theories για το θέμα, τότε είχαν εμφανιστεί και στον Γαλλικό Τύπο. Το είδα αναδημοσιευμένο (τότε) σε Αμερικανικό Τύπο, και μάλιστα λέγανε οι Αμερικάνοι να μετονομάσουν τις τηγανητές πατάτες από french fries σε freedom fries.

spiral architect είπε...

Θυμάμαι τις french fries και τις freedom fries, που είχαν δημοσιευτεί και εδώ, αλλά που να θυμάμαι την αρχική πηγή.
Προσωπικά δεν είμαι οπαδός των "θεωριών συνωμοσίας".
(αν και εδώ που έχουμε φτάσει πλέον, η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τη φαντασία!)

nikos είπε...

αυτός που ωφελήθηκε είναι ..ο οπορτουνισμός !!!

nikos είπε...

η τελευταία δεκαετία, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μείνει στην ιστορία ως η δεκαετία της επιτυχίας των ΗΠΑ. Η Αμερική έχει εμπλακεί σε δύο πολέμους, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωσεί, γεγονός που αύξησε το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος. Έπεσε σε οικονομική κρίση και η ύφεση δεν έχουμε δει από τη δεκαετία του '30,

Ανώνυμος είπε...

Οι Freedom Fries προέκυψαν αργότερα, το 2003, όταν οι Γάλλοι έφεραν αντιρρήσεις στην αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ.

Ανώνυμος είπε...

Ωφεληθηκε η νεα ταξη πραγματων. Τοτε αρχισε μια σειρα νομων και πρακτικων περιορισμου της ελευθεριας του ατομου, ενισχυθηκαν τα τρομοκρατικα σεναρια της CIA, οργιασε η φημη της κατασκευασμενης απο τις ΗΠΑ "οργάνωσης" Αλ Καϊντα, εκλαπη ολο σχεδον το χρυσαφι σε ραβδους που υπηρχε στα υπογεια ενος εκ των Διδυμων, εγινε η προβα τζενεραλε της γαλαζιας ακτινας με προβολη των αεροσκαφών στους ουρανοξυστες, η οικονομια κλονιστηκε μεσω χρηματιστηριων και παρελυσαν την δικαιοσυνη απαγορευοντας παρεταιρω ερευνες για το θεμα της κατεδαφισης των κτηριων με ελεγχομενες εκρηξεις.
Οποιος θελει να δει την αληθεια καταματα, θα το ψαξει και θα βρει αδιασειστα στοιχεια οτι η ολη επιχειρηση ηταν ενα στημενο σεναριο εγκληματιων της new world order. Οποιος τολμησει να βγαλει πανώ δημοσιως στις ΗΠΑ που να γραφει οτι ολα ηταν μια δουλεια στημενη απο το ιδιο το αμερικανικό κρατος, συλαμβανεται ως ... τρομοκρατης! Ναι, τέτοια δικτατορια επικρατει σ'αυτη την χωρα σημερα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου,

Χρειάζεται τεράστια δόση κυνισμού για να σκοτώσει μια χώρα 3000 πολίτες της. Επίσης χρειάζεται μια εγγυημένη δυνατότητα συγκάλυψης στο μέλλον, διότι ακόμη και οι απαθείς Αμερικανοί θα αντιδράσουν απρόβλεπτα αν βγει στη φόρα η υπόθεση.

Μήπως ήλθε η ώρα να κόψουμε τις μαλακίες;

Ανώνυμος είπε...

@ 10.51
Σκεπτεσαι πολυ απλοϊκά ή τουλαχιστον ετσι θέλεις να δειχνεις.

archaeopteryx είπε...

Το έγραψα και σαν σχόλιο σε άλλη ιστοσελίδα

Οι Αμερικάνοι μάλλον δεν ωφελήθηκαν (δηλαδή, από το 2001 μέχρι σήμερα είναι όλα ψιλοχάλια -- άσε πόσες αεροπορικές χρεοκόπησαν)

Οι Αραβες μάλλον δεν ωφελήθηκαν (αλλά εάν κάποιοα διαφωνεί, ακούω)

Οι Ρώσοι;

Οι "Ευρωπαίοι";

Οι Κινέζοι; (μάλλον όχι, η ευημαρία τους συνδέεται με εξαγωγές στις ΗΠΑ)

Εγώ ΔΕΝ ωφελήθηκα.

Χρυσός στα υπόγεια του WTC;;; Πρώτη φορά το ακούω. Σταθμό Μετρό είχε (με πολύ κόσμο)

archaeopteryx είπε...

Σωστός με την ημερομηνία των freedom fries. Επί Ιράκ ήταν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ:
http://www.youtube.com/watch?v=S7SY2uWGIJY&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=NO24XmP1c5E&feature=fvwp&NR=1

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι λίγο πιο ανοικτά από ότι σκέφτονται μερικοί συνωμοσιολόγοι της συμφοράς.

Είναι μεγάλο έργο η συγκάλυψη μιας μαζικής δολοφονίας των πολιτών μιας χώρας από την ίδια τους την κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο δεν μένει μυστικό και κανείς δεν ρισκάρει κάτι τόσο μεγάλο. Ειδικά σε μια χώρα όπου οι πολίτες της είναι αφενός οπλισμένοι και αφετέρου δείχνουν ότι με το παραμικρή χαλάρωση (βλέπε διακοπή ρεύματος στην Νέα Υόρκη) καταφεύγουν στην βία.

Και τι ήθελαν να καταφέρουν που δεν θα το έκαναν ούτως ή άλλως; Οσο για τα όνειρα παγκόσμιας κυβέρνησης και άλλα περίεργα που θα ήταν φαιδρά αν δεν ήταν επικίνδυνα, οι πρωτεργάτες είναι Ευρωπαίοι και η αντίσταση είναι από Αμερική μεριά που δεν θέλει να χάσει ούτε τρίχα από την κυριαρχία της. Για αυτό άλλωστε τους κατηγορούν στον ΟΗΕ. Η φράση world governance δεν είναι αμερικανικής προέλευσης.

Σοβαρευτείτε μάγκες, δεν πάτε καλά.

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 1:45, αν ψάχνεις για συνωμοσιολόγους της συμφοράς, ρώτα τον καθρέφτη "τι είναι αυτός που εικάζει ότι η Κυβέρνηση μιάς χώρας σκοτώνει τους πολίτες της και ρίχνει την χώρα σε οικονομική κρίση (και με τι κίνητρο)".

Το ερώτημά μου παραμένει. "Ποιός ωφελήθηκε". Ο οπορτουνισμός σίγουρα ωφελήθηκε, αλλά δεν νομίζω ότι ωφελήθηκε ούτε οποιαδήποτε Αμερικανική Κυβέρνηση (και αμφιβάλλω ότι ωφελήθηκαν τίποτα Άραβες).

archaeopteryx είπε...

Και σίγουρα δεν περιμένω απάντηση στο ερώτημά μου, με την έννοια ότι η απάντηση θα μαθευτεί μετά 150-200 χρόνια (χαχαχάαα).

Τυχαίο γεγονός από ένθερμα πιστούς Αιγύπτιους και Σαουδάραβες;