Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Παγωμάρα και τσιμουδιά


Δεν ξέρω εάν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά έχει πέσει παγωμάρα και αμηχανία. Το μόνο που βλέπω είναι βουβή ένταση στην Εφορία, τουμπεκί από οποιοδήποτε Έλληνα αρμόδιο για οποιοδήποτε θέμα της αρμοδιότητάς του, μια κλινική παρακολούθηση των ...αγορών, πλήρη και απόλυτη "πολιτική" αποχαύνωση.  Για αυτό το τελευταίο, κοιταχτείτε στον καθρέφτη, μόνοι σας, και αναρωτηθείτε εάν είστε Δεξιός, Αριστερός, Πασόκος, Πράσινος, Ροζ, Κόκκινος, και εάν, στο όνομα οποιουδήποτε θεού πιστεύετε, έχετε ιδέα τι εκπροσωπεί η ιδεολογία σας και τι σημαίνει αυτό για το εάν θα έχουν τα παιδιά σας να φάνε μεθαύριο, ή τα δικά τους την μεθεπομένη. Ή από ποιόν περιμένετε να σας το απαντήσει.

Ο μόνος που έχει κάτι να πει είναι ο Ράϊχενμπαχ, που λέει αυτά που έγραφα εγώ στο antinews το 2008 ή το 2009, ή το 2010:  Κόψτε έξοδα, κόψτε φόρους. Ανάπτυξη. Ποιος, μα ποιος τολμάει να μιλήσει;  Ποιος τολμάει να πει έστω και την δική του εκδοχή αλήθειας; Μα δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει ούτε ένας επώνυμος πολιτικός με "λόγο";  Και ένας που είπε πριν μήνες την λέξη "Ανάπτυξη" είναι σιωπηλός και ...συναινετικός.   Ή το βούλωσαν όλοι για να μιλήσει ο ...αρμόδιος;

Για το τελευταίο, η εξήγηση είναι απλή:  ΔΕΝ υπάρχουν πολιτικοί με λόγο. Ή δεν τους αφήνει το αόρατο χέρι να μιλήσουν.  Ή ΔΕΝ υπάρχει οργανωμένη σκέψη. Σίγουρα δεν υφίστανται οι πολιτικές ταμπέλες με τις οποίες φτάσαμε έως εδώ.  Μόνο φωνές βοώσες εν τη ερήμω που προσπαθούν να συνδεθούν ...διαδικτυακά, σε μία εκτόνωση που δεν ξέρω κατά πόσο είναι παραγωγική.

Τα μηνύματα από την Γερμανία και την Αμερική είναι ξεκάθαρα. Οι Αμερικάνοι λένε στους Ευρωπαίους "κάνετε τις διαγραφές, σας, γράψτε τις ζημιές σας, χώστε ρευστότητα για τις ζημιές και για να αποφύγετε τον πανικό".   Οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ υπάρχουν. Το EFSF δεν υπάρχει. H EKT δεν υπάρχει.  Το ΔΝΤ λέει ξεκάθαρα τι είναι και τι δεν είναι. Υπάρχουν οι Γερμανοί που, εάν έχουν κάποιο πλάνο, είναι μόνο αυτό που είχαν πάντα, και οι υπόλοιποι που φαντασιώνονται ότι θα υπάρξει από μηχανής θεός. Στο κάτω κάτω, εάν εμείς έχουμε σκύψει και προσκυνάμε περιμένοντας την δόση μας, και να θέλουν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί, ή οι Γάλλοι να προσκυνήσουν, ΔΕΝ υπάρχει τόοοσο μεγάλη δόση.

Ο από μηχανής θεός είναι ΜΟΝΟ ένας. Αναγνώριση της πραγματικότητας και ctrl-alt-del.  Οι ψαλιδόκωλοι της ευρω-ελίτ, όμως, δεν χαμπαριάζουν. Ψάχνουν να βρουν τι μπορούνε να πούνε για να ακουστεί ...σοβαροφανές.

Το προχθεσινό μήνυμα της FED  και των άλλων κεντρικών τραπεζών ήταν προς τους Γερμανούς, ή τους Ευρωπαίους, αλλά δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα.  Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μη εξυπηρετήσιμα και μη ανανεούμενα δάνεια, και ο κόσμος χόρτασε να κατανλώνει Γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα.   Η κρίση θα κρατήσει πολλά χρόνια είπε η Μέρκελ. Μα μόνο αυτό και όλη η στάση λέει στους πάντες: You are on your own baby, και εάν έχετε κάτι που με ενδιαφέρει, ευχαρίστως να μου το δώσετε. Και ανακοίνωσε και υφυπουργό επί των Ελληνικών...


Εγώ, όλα αυτά τα ερμηνεύω πάντα και σταθερά με τον ίδιο τρόπο. Στάση εξωτερικών πληρωμών, έξοδος από την Ευρωζώνη, μόνιμη ή προσωρινή, δεν έχει σημασία, την αλήθεια, μα την ΑΛΗΘΕΙΑ στον κόσμο και back to basics, μείωση φορολογίας, μείωση παροχών. Αλβανία;   Αλβανία! Αυτοί τουλάχιστον μπορούν και κάνουν χειρωνακτικές δουλειές.   Ειδεμή θα κοιταζόμαστε μέχρι να γίνει κανένα εξωγενές μιράκολο, να σκάσει καμία τράπεζα (πήγε κατά τα κουτσομπολιά να σκάσει προχτές η Credit Agricole αλλά την έσωσε, πρόσκαιρα το Ιππικό).  Ή το παίζουμε όπως στις παραμονές του Β' ΠΠ. Άψογη ουδετερότητα μέχρι να μας βάλουν σε Κατοχή, μετά από σύντομη αναλαμπή αντίστασης.

Εκτός πια και εάν η σιωπή, και η παγωμάρα, και οι περίεργες δηλώσεις του Έττιγκερ περί χαρατσιού σε λογαριασμό ΔΕΗ κλπ, υποδηλώνουν ότι μαζεύει ρευστότητα το δικό μας σύστημα για να την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια. Αλλά ποιο δικό μας σύστημα;  Οι "επιχειρηματίες" και τα πολιτικά τους υποχείρια που μας έφεραν έως εδώ;  Αμφιβάλω.

Άρα, δικαιολογημένη η βουβαμάρα και η αμηχανία.

Η πρώτη εικόνα είναι από εδώ και η δεύτερη από εδώ. Ωραίες φωτό του Φούχτελ έχει και ο πιτσιρίκος.

34 σχόλια:

spiral architect είπε...

Καλώς τονα κι ας άργησε ο ... Φούχτελ!
(άκου ... Φούχτελ, πάλι καλά που δεν τον λένε Poutzen!)

Η όλη φάση θυμίζει κωμωδία αν και καταντάει τραγωδία, αν δεν αντιδράσουμε!

archaeopteryx είπε...

βρε δεν έιμαστε σοβαροί και όσο το δείχνουμε, τόσο μας το θυμίζουν...

spiral architect είπε...

.... Ο από μηχανής θεός είναι ΜΟΝΟ ένας. Αναγνώριση της πραγματικότητας και ctrl-alt-del. Οι ψαλιδόκωλοι της ευρω-ελίτ, όμως, δεν χαμπαριάζουν. Ψάχνουν να βρουν τι μπορούνε να πούνε για να ακουστεί ...σοβαροφανές.
.....


Ξέρεις τι σημαίνει αυτό έτσι?

«Υπερπαραγωγή κεφαλαίου σημαίνει πάντοτε υπερπαραγωγή μέσωνπαραγωγής που να μπορούν να λειτουργήσουν σαν κεφάλαιο, δηλαδή ικανώννα χρησιμοποιηθούν για την εκμετάλλευση της εργασίας με ένα δοσμένοβαθμό εκμετάλλευσης. Γιατί η πτώση αυτού του βαθμού εκμετάλλευσης κάτωαπό ένα δοσμένο σημείο προκαλεί διαταραχές και σταματήματα τηςκεφαλαιοκρατικής διαδικασίας παραγωγής, κρίσεις, καταστροφή κεφαλαίου».

Karl Marx: Das Kapital, Τόμος 3, κεφ.15.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αρχαιοπτέρυγα,

Το "σύστημα" δεν ξέρει την λέξη επιχείριση. Ξέρει μόνο την λέξη "κονόμα" και υποθέτει ότι είμαστε όλοι εκ προοιμίου κλέφτες, και δρα ανάλογα.

Αμ έτσι δεν γίνεται δουλειά.

archaeopteryx είπε...

spiral αυτό που λέει ο Μαρξ δεν θα ήταν πρόβλημα εάν ίσχυε η συντηρητική λογιστική πρακτική του lower of cost or market. Ίσχυε αυστηρα μέχρι που την χαλάρωσαν κάποια στιγμή δεκαετία του 90 νομίζω.

Δεν χρειάζεται βαθειά πολτικά συστήματα. Απλή ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ μπακαλική (συντηρητική με την λογιστική έννοια... Δεν φουσκώνεις πλασματικά εμπορεύματα, όταν κάτι χάνει αξία το απομειώνεις, δεν δανείζεις με υποθήκες αλλά με βάσει ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ταμειακές ροές κλπ.

Δηλαδή, όποιο σύσητμα γουστάρεις εγώ δεν έχω πρόβλημα, φτάνει η μπακαλική να είναι σωστή.

Ζάχαρη είπε...

αν υποψιαστω οτι υπαρχει 'δικο μας συτσημα'...

Ετσι και αλλιως στα διαφορα γραφηματα τους δεν υπαρχει η Ελλαδα πλεον,οποτε μακαρι να την κανουμε τωρα γιατι η κριση εξω θελει καιρο να πιασει πατο και να τους αναγκασει σε λυση.
Η υποκαταναλωση δεν τους εγινε ακομα προβλημα.

spiral architect είπε...

@ archaeopteryx:

Αυτό που εννοείται στην εποχή μας (από το 1894 που εκδόθηκε ο 3ος τόμος) είναι ότι, είτε σε slow motion, είτε σε fast motion κινείται η καπιταλιστική ανάπτυξη αργά ή γρήγορα το σύστημα θα "πιτώσει" και αυτό εννοούσε και πρόβλεψε ο Μαρξ.

Τώρα διάγουμε την δεύτερη (γρήγορη) περίπτωση: Η 'ανάπτυξη" ήταν τόσο ραγδαία από το 89-90 και εντεύθεν, βοηθούσης της διαδικτυακής κίνησης κεφαλαίων, της φυγής των παραγωγικών μέσων προς την Ασία, όπου εκεί άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα κραχ (1990 - Ιαπωνία με παραγωγή και όχι κατανάλωση) και γιαβάς-γιαβάς έρχεται και η σειρά της Κίνας για να μας πάρει και να μας σηκώσει ούλους!
(οϊ, οϊ μάνα'μ!)

archaeopteryx είπε...

ναι, εν τάξει, αλλά αυτό έχει να κάνει λιγότερο με "πολιτικά" συστήματα και περισσότερο με την ανθρώπινη φύση να θέλει κάτι σήμερα που θα πληρώσει την άλλη Τρίτη.

Ή σε καπιταλιστική γλώσσα, τα προεξοφλητικά επιτόκια δεν αντανακλούν επαρκώς το επενδυτικό ρίσκο.

Οι θεωρίες ένθεν και ένθεν μπορούν ωστά να απεικονίσουν ή να φτιάξουν μοντέλα. Η εφαρμογή των θεωριών και οι παραδοχές, και οι στρεβλώσεις σητν πορεία κάνουν την ζημιά ένθεν και ένθεν.

Αυτό που ζούμε σήμερα, είναι ο απόηχος φτηνού πετρελαίου που ακριβυνε, εξαναγκασμένης φτώχειας που ήθελε κι αυτή (και είναι πολλοί οι κακομοίρηδες αυτοί) και στον καυγά για την πίτα ξεχνάνε ότι κάποιος πρέπει να την φτιάχνει την πίτα, ή εάν προτιμάς έκφραση Β' Νόμου, υπάρχουν ΟΡΙΑ ανυπέρβλητα, στο ποσα σκατά μπορεί να αντέξει ο λάκος, πριν ξεχυλίσει. Ή πόση ένεργεια μπορείς να τραβήξεις από ένα ρεσερβουάρ χαμηλής ενθαλπίας. Ή σε πόσους φτωχούς μπορεί να δώσεις στεγαστικά, μέχρι να σκάσει το σύστημα.

Άσε το ποιός αποφασίζει ποιοί και πόσα στεγαστικά παίρνουν, και ποιός κοστολογεί την όποια σχετική απόφαση.

Όπως ακρίβώς το είπες φίλε: Όϊ όϊ μανα μου.

Ανώνυμος είπε...

Επισημες αρλουμπες

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=432418&h1=true


Πότε θα σταματησει αυτη η κατρακύλα

Ανώνυμος είπε...

Α! φίλε ..σωστα και έξυπνα το είδες το "παράδοξο".Σε ένα πρόβλημα εξόχως πολιτικό φυσιολογικά εσύ περίμενες από το υπάρχον προσωπικό κάτι καλύτερο;
και δεν είναι Ελλαδικό προνόμιο αλλά σχεδόν παγκόσμιο..
Και ούτε ό Μαρξ με το συμπάθειο Αρχιτέκτονα,μπορεί να κάνει τίποτα.
Υπάρχει ένα σύστημα πού εδώ και 2 γενεές τουλάχιστον διαμορφώνει Αξίες.Ιδιαίτερες πού εξυπηρετούν τίς ανάγκες του.Και όχι απλή αναδιανομή ,ανάπτυξη,επέκταση,ή δίκαια ισοκατανομή πλούτου(Γιαυτό και δεν μπορεί ούτε ό Μάρξ φίλε Αρχιτέκτονα.)
Ετσι Αρχαίε μου,ή βουβαμάρα δεν είναι τής πολιτικο-οικονομικής αλήτ μόνον,αλλά και τής Πολιτιστικής καιτής Πνευματικής τοιαύτης.
Τό όραμα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί από πένα για να μπορέσει να μετουσιωθεί σε πράξη από το αλέτρι.
Η μπακαλική λογική όπως πολύ σωστά τό λές Αρχαίε,προιόν προσπαθειών γενεών και γενεών trial and error,τών λαών-και κυρίως τού δικού μας- λοιδωρήθηκε και αναθεματίσθηκε όσο τίποτα από μία δήθεν Πολιτιστική και Πνευματική θολοκουλτούρα,διάφορων δήθεν σημαντικών μελών αυτής τής ελίτ.
Και τώρα πού "ολοκληρώθηκε" τό νεο μεταμοντέρνο πνευματικό τους έργο..σιωπούν!
Τί να πούν άλλωστε; και ποιός ή ποιοί θα τούς πιστέψουν πλέον όταν βλέπουν ιδίοις όμμασιν,να δικαιώνεται ή μπακαλίστικη σκέφη και λογική τής γιαγιάς ή τού παππού τους
Μιά παραδοσιακή αξιακή Πολιτισμική (επαν)ενργοποίηση χρειαζόμαστε,αλλά θα τήν κάνουμε μόνοι μας,στήν αρχή. Ωσπου να εμφανιστούν οι πραγματικοί ηγέτες,τούς οποίους, χρησιμοποιώντας αυτήν ακριβώς την μπακαλίστικη πολιτισμική σκέψη,θα είμαστε και σε θέση να ανγνωρίσουμε και επιβάλλουμε,χωρίς να καταφεύγουμε στίς Απόκριες για να δικαιολογήσουμε τίς επιλογές μας , όπως συμβαίνει σήμερα..
Και όλα μετά θα λυθούν σαν με μαγικό τρόπο...

ό παγωτατζής

Υ.Γ Συγνώμην για το σεντόνι,με τίς ανάκατες σκέψεις..!

Ανώνυμος είπε...

Α! φίλε ..σωστα και έξυπνα το είδες το "παράδοξο".Σε ένα πρόβλημα εξόχως πολιτικό φυσιολογικά εσύ περίμενες από το υπάρχον προσωπικό κάτι καλύτερο;
και δεν είναι Ελλαδικό προνόμιο αλλά σχεδόν παγκόσμιο..
Και ούτε ό Μαρξ με το συμπάθειο Αρχιτέκτονα,μπορεί να κάνει τίποτα.
Υπάρχει ένα σύστημα πού εδώ και 2 γενεές τουλάχιστον διαμορφώνει Αξίες.Ιδιαίτερες πού εξυπηρετούν τίς ανάγκες του.Και όχι απλή αναδιανομή ,ανάπτυξη,επέκταση,ή δίκαια ισοκατανομή πλούτου(Γιαυτό και δεν μπορεί ούτε ό Μάρξ φίλε Αρχιτέκτονα.)
Ετσι Αρχαίε μου,ή βουβαμάρα δεν είναι τής πολιτικο-οικονομικής αλήτ μόνον,αλλά και τής Πολιτιστικής καιτής Πνευματικής τοιαύτης.
Τό όραμα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί από πένα για να μπορέσει να μετουσιωθεί σε πράξη από το αλέτρι.
Η μπακαλική λογική όπως πολύ σωστά τό λές Αρχαίε,προιόν προσπαθειών γενεών και γενεών trial and error,τών λαών-και κυρίως τού δικού μας- λοιδωρήθηκε και αναθεματίσθηκε όσο τίποτα από μία δήθεν Πολιτιστική και Πνευματική θολοκουλτούρα,διάφορων δήθεν σημαντικών μελών αυτής τής ελίτ.
Και τώρα πού "ολοκληρώθηκε" τό νεο μεταμοντέρνο πνευματικό τους έργο..σιωπούν!
Τί να πούν άλλωστε; και ποιός ή ποιοί θα τούς πιστέψουν πλέον όταν βλέπουν ιδίοις όμμασιν,να δικαιώνεται ή μπακαλίστικη σκέφη και λογική τής γιαγιάς ή τού παππού τους
Μιά παραδοσιακή αξιακή Πολιτισμική (επαν)ενργοποίηση χρειαζόμαστε,αλλά θα τήν κάνουμε μόνοι μας,στήν αρχή. Ωσπου να εμφανιστούν οι πραγματικοί ηγέτες,τούς οποίους, χρησιμοποιώντας αυτήν ακριβώς την μπακαλίστικη πολιτισμική σκέψη,θα είμαστε και σε θέση να ανγνωρίσουμε και επιβάλλουμε,χωρίς να καταφεύγουμε στίς Απόκριες για να δικαιολογήσουμε τίς επιλογές μας , όπως συμβαίνει σήμερα..
Και όλα μετά θα λυθούν σαν με μαγικό τρόπο...

ό παγωτατζής

Υ.Γ Συγνώμην για το σεντόνι,με τίς ανάκατες σκέψεις..!

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα, μάλλον θα γνωρίζεις πως στο αεροδρόμιο Σπάτων έχει αγκατασταθεί ένα τέρας φωτοβολταϊκών. Δεν θυμάμαι κι εγώ τις διαστάσεις του.

Σήμερα λοιπόν, ήταν ανάγκη να χρησιμοποιήσω τον προαστιακό για να πάω αεροδρόμιο. Προς την έξοδο (ή είσοδο εάν βγαίνεις από το αεροδρόμιο και πηγαίνεις προς το τρένο) στα αριστερά είδα πως υπάρχει ένας μετρητής ο οποίος πολύ περήφανα αναφέρει το σημαντικό έργο των φωτοβολταϊκών αυτών. Είχε δηλαδή έναν μετρητή ο οποίος ανέφερε το πόσο CO2 γλυτώνουμε, την ενέργεια που μας δίνει το σύστημα κλπ.

Μάντεψε λοιπόν, μία μέρα σαν την σημερινή, δηλαδή ηλιόλουστη, χωρίς ούτε ένα σύννεφο στον ουρανό, πόσα W ενέργειας παρήγαγε αυτό το σύστημα.

Υ.Γ.: Πέρναγα από εκεί κατά τις 13:00, «ντάλα» μεσημέρι δηλαδή.

Φακ Κώστας είπε...

Αρχαίε, σου προτείνω να κάνεις migrate στο wordpress.. Μπορεί εκεί να απαντά κανείς κάτω από το σχόλιο και να ανταπαντά υπό μορφή "δέντρου", για καλύτερη εποπτία..

Ανώνυμος είπε...

Από Αντίβαρο:
Μαρξ: "Δόλια ενέργεια της Αγγλίας η απελευθέρωση της Ελλάδας"

Πρώτος εχθρός απ’ όλους τους βαλκανικούς λαούς ήταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ, μιας και για τον Μαρξ, η ελληνική επανάσταση ήταν υποκινημένη από τους Ρώσσους πέρα για πέρα. Και αυτό γιατί κατά τον Μαρξ η Ρωσσία ήταν αυτή που παρέσυρε τις δυτικές Δυνάμεις να συμπαρασταθούν στους Έλληνες, προκαλώντας ναυμαχία του Ναυαρίνου, ενώ η ελληνική ελευθερία και η ίδρυση του ελληνικού κράτους επισφραγίσθηκαν από την ρωσσική προέλαση του 1829 και την βοήθεια του λόρδου Πάλμερστον[9].
Γι’ αυτό και κατά τον Μαρξ η καταστροφή του τουρκικού στόλου στο Ναβαρίνο ήταν μια «δόλια» ενέργεια[11], αφού στράφηκε προς μια Δύναμη με την οποία η Αγγλία δεν βρισκόταν σε «εμπόλεμη κατάσταση», όπως, προς μεγάλη ικανοποίηση του Μαρξ, ομολόγησε ο ναύαρχος Κόδριγκτον στην βουλή των Κοινοτήτων[12].

Μαρξ και Κρητική επανάσταση: "Το απόλυτο μίσος"

Ο Μαρξ έμεινε σε όλη του την ζωή απόλυτα συνεπής στην γραμμή της απόλυτης εχθρότητας προς κάθε κίνημα που στρέφονταν ενάντια στην ακεραιότητα της Τουρκίας.

Δήθεν επανάσταση ήταν για τον Μαρξ η Κρητική επανάσταση του 1866... Και όπως βλέπετε, ο Μαρξ δεν μασούσε καθόλου τα λόγια του, προκειμένου να βρίσει με τον πιο άθλιο τρόπο τους Έλληνες, που τολμούσαν να επαναστατούν για να ικανοποιήσουν τον πόθο τους για λευτεριά.

Έναν πόθο που για τον Μαρξ δεν δικαιούνταν να τον έχουν καθόλου, γιατί έτσι εμπόδιζαν το ξέσπσμα της... μεγάλης ευρωπαϊκής επανάστασης! Τόσο καλά...

Την ίδια απέχθεια με τον Μαρξ για κάθε είδους ελληνικής επανάστασης κληρονόμησε και ο Έγκελς

Τι ωραία άποψη είχε ο μεγάλος «καθοδηγητής της εργατιάς» Φρίντριχ Έγκελς για τους ξεσηκωμένους Έλληνες Κρητικούς... «Προβατοκλέφτες»... Τι επαναστατικός χαρακτηρισμός! Και όπως βλέπετε, το μόνιμο πρόβλημα του Μαρξ και του Έγκελς ήταν ένα και μοναδικό και πάντα το ίδιο: Να μην ξεσηκώνονται οι Έλληνες και προκαλούν προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της Αγγλίας.

Αυτοί οι κακοί και ψεύτες Έλληνες, που με την εμετική τους διάθεση για ελευθερία δημιουργούσαν συνέχεια ένα σωρό προβλήματα στην καημένη την Αγγλία...

Έτσι, σε κάθε πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία, όπως και απέναντι σε κάθε επανάσταση που θέλει να εξασθενίσει την Τουρκία ο Μαρξ είναι ξεκάθαρος:

«Υποστηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους Τούρκους»[15]!

Μαρξ και Έγκελς: "Οι Έλληνες περνούσαν πολύ καλά με τους Τούρκους!"

Όπως λέει ο Έγκελς, «ο χριστιανός αγρότης κάτω από τη τουρκική κυριαρχία ζούσε, από υλική άποψη, καλύτερα από αλλού. Είχε διατηρήσει όλους τους προτουρκικούς του θεσμούς, και όλην του την αυτοκυβέρνηση. Όσο πλήρωνε τους φόρους του, ο Τούρκος κατά κανόνα δεν νοιαζόταν γι’ αυτόν. Σπάνια ήταν εκτεθειμένος σε βιαιοπραγίες… Ήταν ζωή αναξιοπρεπής … δεν ήταν όμως και υλικά πιεσμένη. Γι’ αυτό χρειάστηκε πολύς καιρός ώσπου ν’ ανακαλύψει ο Σλάβος ραγιάς ότι η ζωή αυτή είναι αφόρητη»[18].
Μαρξ: Κρίμα που οι Τούρκοι δεν εξαφάνισαν τον χριστιανισμό!

Όταν έγραφαν όλα τα παραπάνω, οι Μαρξ και Έγκελς ήξεραν πολύ καλά την αλήθεια για το πόσο πραγματικά υπέφεραν οι Έλληνες μέσα στην «πατρική» και «ανεκτική» Οθωμανική αυτοκρατορία. Αλλά από την στιγμή που η περίφημη Άνοιξη των Λαών πνίχτηκε στο αίμα, η Τουρκία έγινε αμέσως ένας «φυσικός σύμμαχος της επανάστασης», γι’ αυτό και είχε, από τότε και μέχρι το τέλος της ζωής τους, την απόλυτη στήριξη των Μαρξ και Έγκελς.

Έτσι, λειτουργώντας ως αυτόκλητοι φρουροί της ακεραιότητάς της Τουρκίας, ο Μαρξ και ο Έγκελς κατακεραύνωναν με τον πιο ωμό και άγριο τρόπο όλους εκείνους τους λαούς που τολμούσαν να ξεσηκωθούν ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Καταγγέλλοντάς τους πάντοτε ως εχθρούς της επανάστασης.

Έγκελς: "Ο ορθόδοξος κλήρος υποκίνησε και προκάλεσε την επανάσταση του 1821"

archaeopteryx είπε...

έχω αρχίσει μια παράλληλη στο wordpress, αλλά ο a. vulgaris βαριέται να κρατάει διπλά βιβλία. Ίσως τα Χριστούγεννα, αν και ετσι που πάμε για μόνιμα Χριστούγεννα μας βλέπω...

archaeopteryx είπε...

Τα Ορλοφικά δεν ήταν η Αικατερίνη η Μεγάλη με πρόσχημα τσι ορθόδοξες μειονότητες;;;

Ανώνυμος είπε...

Α καλάαα, τώρα μάθατε τι μισέλληνες ήταν Μάρξ και Ένγκελς;

Πέραν αυτού όμως, τι δουλειά είχε η προσπάθεια εμφύτευσης μιας οικονομίστικης θεωρίας, φτιαγμένης για τα βιομηχανικά περιβάλλοντα της Αγγλίας, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με τη δεδομένη ιστορία, γεω-ποικιλλότητα και πολυμορφία.

Το μοντέλο που είναι κοντινό με την Ελλάδα είναι αυτό της Ελβετίας.

Συνστώ και λίγο Μποτίλια που αποκαθηλώνει, απομυθοποιεί και αποδομεί πλήρως τις μαρξιστικές οικονομίστικες αγκυλώσεις, που λες και πάστωσαν την ιστορία σε μια κονσέρβα και προσπαθούν να εξηγήσουν ότι έγινε και δεν έγινε πάνω στη γη με βάση τα μαρξιανά οράματα.

@ΑΛΛΕΝΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Είπε και άλλα ο Μαρξ, για την ψευτοκαταγωγή των Ελλήνων, τη γλώσσα τους που είναι τα σλάβικα και άλλα πολλά εμετικά και ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ και ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΑ, δηλαδή τύφλα νάχει η Ρεπούση, η Τριανταφυλλίδη, ο Λιάκος ο Ηρακλείδης και ο Φαλμεράγιερ μαζί.
Γενικώς, απεχθανόταν τους Έλληνες "κατσαπλιάδες και ληστές αρματωλούς και κλέφτες", ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΑΣΤΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ...

και του έβγαινε σε κάθε ευκαιρία.
Είχε δημοσιεύσει έρευνα μεγάλη η εφημερίδα Επενδυτής για το θέμα.

Μάλλον από κει τα πήραν κόπι πέιστ και έχει κολλήσει η βελόνα τους...

@ΑΛΛΕΝΑΚΙ

spiral architect είπε...

Καλό είναι να "μη μπλέκουμε τα σώβρακα με τις γραβάτες", τουθόπερ μεθερμηνευόμενον, δεν μπλέκουμε διαχρονικά αποδεδειγμένες κοσμοθεωρίες και επιστήμες με υποτιθέμενες προσωπικές απόψεις που δεν έχουν καταγραφεί πουθενά.

Το πολύ κοπιπέιστ στο νετ βγάζει ασυναρτησίες γι' αυτό, καλό είναι επίσης να ανοίγουμε και κανα βιβλίο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΚΗΣ: "ΟΣΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ"

"Ο "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ" ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ"

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΝΕΤ...
___________________________________

Η θέση του Μαρξ περί του συγκεκριμένου θέματος :

• Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.

• Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.

• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία

• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.

• Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.

• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.

@ΑΛΛΕΝΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο όπου ο κος Καζάκης αποκαλεί ανοιχτά ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ τους αριστερούς και τους συνοδοιπόρους που ζητάνε ανοιχτά σύνορα και μπάτε σκύλοι αλέστε κάθε κατακάθι.

http://www.youtube.com/watch?v=Q_0Lnj7Kaag&feature=player_embedded

@ΑΛΛΕΝΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Kαζάκης: "στόκοι τα αριστερά φυντάνια που ζητάνε ανοιχτά σύνορα"

"η εργατική τάξη και ο λαός ποτέ δεν είχε θέση για ανοιχτά σύνορα"

"και όποιος θεωρεί ότι ανοιχτά σύνορα ισοδυναμεί με διεθνοποίηση είναι στόκος"

"πρόκειται για το σύγχρονο δοσιλογισμό, την ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ λογική του ιμπεριαλισμού του 20ου αιώνα"

"και όσο ΔΕΝ ξεμπερδεύει η αριστερά με αυτές τις λογικές, ο κόσμος θα τους κατατάσσει ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ"

"τα σύνορα είναι στοιχείο υπεράσπισης από την εργατική τάξη και το λαό της, ΕΧΥΣΕ ΑΙΜΑ"

ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΦΑ...

@ΑΛΛΕΝΑΚΙ

spiral architect είπε...

Πήγαινε μια βόλτα απο Βenelux μεριά, μείνε κάμποσο καιρό εκεί πέρα, άνοιξε κοινωνικές σχέσεις με τους ντόπιους και όταν αρχίζουν και σφίγγουν τα πράματα με την οικονομική κρίση και την προπαγάνδα που τους σερβίρουν (ότι για ολα φταίνε οι νότιοι που τον "ξύνουν" ολημερίς) έλα πες μου για πότε αρχίζεις να πίνεις τη μπύρα σου μόνος, για πότε ξεχνιούνται οι χαιρετούρες και τα χαριεντίσματα με τους ντόπιους και αρχίζεις να παρακαλάς να τελειώσει το πρόγραμμά σου και να φύγεις μια ώρα αρχύτερα για την Ελλάδα.
(μιλώ από προσωπική δίχρονη εμπειρία)

ΟΙ "ξένοι" είναι μέρος του προβλήματος και όχι το πρόβλημα.

Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων.

Το έχω ξαναδεί το έργο ... δυστυχώς
(και είμαι και ψηλός ξανθός!

Ανώνυμος είπε...

"Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων" μπορεί να μιλάς από εμπειρία, στη ΔΙΚΗ μου οικογένεια, έχουμε ΑΛΛΕΣ εμπειρίες.

Εσύ όπως λες, είσαι ψηλός και ξανθός.

Στη ΔΙΚΗ μου οικογένεια οι ΆΝΤΡΕΣ έπεφταν στο καθήκον... και αν μιλάμε ελεύθερα σήμερα, κάποιοι ΔΙΚΟΙ μου πρόγονοι φρόντισαν γι' αυτό.

@ΑΛΛΕΝΑΚΙ

spiral architect είπε...

Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου!
(Click)

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου Αλλενάκι.
architect, η εξυπναδα δεν αποδεικνυεται με την υπεροψια και τους αφορισμους.

Ανώνυμος είπε...

Spiral Architect, σε ρώτησα χτες "έχεις μπλογκ", δεν το είδες.

AC/DC ... χμμμ, το προφανές και στερεότυπο...

Ενα κομμάτι από Savatage που αρέσει πολύ και σε ένα γνωστό μου αριστερό μπλόγκερ, έχουμε ίδια γούστα στη μουσική μόνο... και το γεγονός αυτό στάθηκε ικανό να πέσουν επάνω μου να με φάνε κάτι γεροντοφρικιά δικοί του ανέραστοι χα χα χαααααα...

το τι άκουσε το παιδί για να μη μιλάει μαζί μου δε λέγεται... χα χα χαααα...!

και η πλάκα με τους μαλάκες ποιά είναι; ότι εγώ αυτόν τον είχα συμπαθήσει στην αρχή ως γυναίκα, νόμιζα ότι ήταν γυναίκα μπλόγκερ, διότι το όνομα είναι γυναικείο και όταν έμαθα ότι είναι άντρας δεν είχα κανένα λόγο να αποτραβήξω τη συμπάθεια που είχε ήδη δημιουργηθεί!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mv82_BvKjw0

πάρε νάχεις

"cause in the dark is easier to see"... είναι ο τίτλος του κομματιού

@α.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε/η, τι να πεις... σ'ευχαριστώ

Υπάρχουν και χειρότερα...

Το αναφέρω στο αμέσως προηγούμενο σχόλιό μου.

:)

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Σταλινική ανάκριση γ' βαθμού του έκαναν γιατί μιλάει μαζί μου, δεν δίστασαν να τον προσβάλλουν και ως οντότητα (ότι είναι "άπειρος"...) χα χα χααα....

Και μένα με έβρισαν με τα χειρότερα λόγια, είναι όλα καταγεγραμμένα φυσικά...

Προς το παρόν έχω ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ θέματα να ασχοληθώ.
Όταν θα ξεμπλέξω με αυτά θα ασχοληθώ και με το θέμα αυτό ΝΟΜΙΚΑ.

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Βρε Αλλενάκι,
μήν παραξενεύεσαι...
αφού φτασαμε στό σημείο πολλοί να ξανα-ανακαλύψουν τον Μάρξ και να τον χρησιμοποιούν ώς μετά χριστόν προφήτη,για να δικαιολογ΄ησουν τήν αντιπάθειά τους στό " καπιταλιστικό μοντέλο ",πού ναι μέν το προτιμούν για να πλουτίζουν αλλά όχι απλά να σιτίζονται,και τό οποίο στην πραγματική του μορφή δεν τό έχουν κάν βιώσει,και το μπερδεύουν με τον νεο-αποικιακό φεουδαρχισμό και τόν καζινοτραπεζικό δεσποτισμό ,όπως επί της εποχής του ό " μέγας" Μάρξ,και κοντα εκεί κοτσάρουν τόν πατριωτισμό,ώς ένα flaw τού καπιταλισμού..τότε..
...τότε πραγματικά σιγουρεύεσαι ότι επί 30+ χρόνια ζούσαμε σε κράτος με πραγματική σταλινική παιδεία και δομή και άς μήν το παραδεχόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

οι ανθρωποι αυτοι ειναι επικινδυνοι και εν δυναμει δολοφονοι

τα πολιτικα εγκληματα στην Ελλαδα εχουν συγκεκριμενο χρωμα...

archaeopteryx είπε...

βρε θα σταματήσετε να "πολώνεστε"; Ο εμφύλιος τέλειωσε. Η ταξική πάλη έχει αλλάξει μορφή. Την ίδια γλώσσα μιλάμε, αλλά την έχουμε για να επικοινωνούμε και όχι για να σκάμε. Try it, you will like it που λένε οι Τούρκοι χαχαχαάαα.

Από την ίδια πλευρά είμαστε όλοι.

spiral architect είπε...

Αρχαιοπτέρυγα, η πόλωση - φόρτιση είναι φυσική κατάσταση!

Καλά και άγια είναι τα οικονομοτεχνικά που αναπτύσσονται εδώ μέσα με αφετηρία τις ΑΠΕ, αλλά κάποτε φτάνουμε στο "δια ταύτα".

Τι κάνουμε? Γιατί μας τα φορτώνουν? Γιατί ελάχιστοι να βγάζουν τρελά λεφτά στις πλάτες μας και άλλοι να ψάχνουν τα σκουπίδια? Γιατί να με εκμεταλλεύονται πετώντας μου ένα κομμάτι ψωμί?
Στερεότυπα ερωτήματα? Ναι αλλά υπάρχουν και ΤΩΡΑ δεν έχουν λυθεί!

Με κανένα δεν έχω να χωρίσω τίποτα, ("από την ίδια πλευρά είμαστε όλοι" όπως είπες και συ) με χωρίζει άβυσσος όμως από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου με τους οποίους έχω το "αντίθετο φορτίο".

Το αν είμαι μαρξιστής, αν εσύ είσαι οπαδός της “ελεύθερης αγοράς”, σημαίνει ότι δεν γεννηθήκαμε έτσι, αλλά η παιδεία (κυρίως) και τα βιώματά μας μας έκαναν έτσι..

Αν ο Καζάκης μετεστράφη και πλέον υποπίπτει σε λεκτικές “αρλούμπες” - προς άγραν ψήφων όποτε και αν κάνει κόμμα - ενώ κάποτε ήταν στην Οικονομική Επιτροπή του ΚΚΕ δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Δεν είμαι προσωπολάτρης και ακόλουθος!
(για τους παλαιότερους ο Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου και ο Γεώργιος Γεωργαλάς ήταν στο ΚΚΕ, και μετέπειτα κατέληξαν ... θεωρητικοί της χούντας! So what? Τα στερνά τιμούν τα πρώτα!)

Ένα ερώτημα προς διάφορους: Πείτε μου, πού έκανε λάθος στις προβλέψεις του ο Μαρξ?
Δεύτερο ερώτημα: Είναι εντελώς “λάθος” ο Δαρβίνος και ο Νεύτων?

Και οι τρεις της τρελλοπαρέας λοιπόν ανέπτυξαν από μια επιστημονική θεωρία καθένας τους που όχι μόνον δεν καταρρίφθηκε ποτέ, αντίθετα συμπληρώθηκε. Όλες οι θεωρίες είναι εργαλεία. Ο μαρξισμός είναι (πλεον) οικονομική κοσμοθεωρία, ο δαρβινισμός επιβεβαιώθηκε και συμπληρώθηκε απο την μοριακή βιολογία και η Νευτώνια Φυσική δεν ισχύει σε σωματιδιακό περιβάλλον.

Αν οι παραπάνω θεωρίες ήταν λάθος, αν μη τι άλλο, δεν θα διδασκόντουσαν στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.
(ειδικά στις ΗΠΑ τον Μαρξ τον έχουν σχεδόν ... πρώτη μούρη για να μαθαίνουν οι μελλοντικοί οικονομολόγοι και μανατζαρέοι το μαθηματάκι τους καλά)

Τέλος έχω μάθει να διδάσκομαι από την ιστορία, απ' όλη την ιστορία και μόνο απ' αυτήν και δεν ζω σε παράλληλο κόσμο. Ζω στον 20ο-21ο αιώνα, και κρατώ εργαλεία στα χέρια μου φροντίζοντας να τα μεταχειρίζομαι σαν εργαλεία και όχι σαν όπλα.
(btw, δεν έχω blog)

Ανώνυμος είπε...

α μάλιστα, το ζευγαράκι μαρξισμός και αθεία

κατάλαβα...

σίγουρα φτάσαμε στο δια ταύτα!

@αλλενάκι