Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πόσο πετρέλαιο έχει μείνει;


Αυτό είναι μάλλον το τελευταίο των προβλήματων μας. Μάλλον μας καίει εάν θα έχουμε λεφτά ή πίστωση να αγοράζουμε πετρέλαιο... Αλλά ρωτάω, ...ακαδημαϊκά. Το γράφημα από την BP μέσω Watts Up With That, λέει ότι για τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε πετρέλαιο για 30 χρόνια.

Οι θεωρίες για το τέλος του κόσμου πάντα πληθαίνουν σε καιρό
ύφεσης (ή όταν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού στις χώρες, με Νοστραδάμεια άγχη, χάσουν το λίμπιντό τους λόγω, ηλικίας, φτώχειας ή αποβλάκωσης). Είμαι σίγουρος ότι κάποτε θα τελειώσει ο κόσμος, και το πετρέλαιο, και μάλλον το ανθρώπινο γένος θα τελειώσει για άσχετους λόγους πριν από αυτό.

Η έννοια των "ορίων της ανάπτυξης" έγινε της μόδας μεταξύ 1973 και 1979, δηλαδή μεταξύ πολέμου Yom Kippur και κρίσης με τους Αμερικάνους ομήρους στην Τεχεράνη. Τότε χρησμοποίηθηκε και το "εμπάργκο" σαν όπλο, και υπήρχαν πραγματικές ελλείψεις πετρελαίου. Τότε έγιναν προσιτά και σε πολλές ερευνητικές ομάδες οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (πριν τα PC's), εμφανίστηκαν και οι πρώτοι εκυτπωτές και γέμισε ο κόσμος Νοστράδαμους. Αν σας πω ότι "όλα πάνε καλά", θα με αγνοήσετε. Αν σας πώ ότι "ο ουρανός γκρεμίζεται" θα μου δίνετε σημασία. Γκρεμίζεται, γκρεμίζεται, χαχαχαάααα!

http://wattsupwiththat.com/2011/12/13/the-rp-ratio/

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Άσχετο αλλά καλό: Φουρφουράς.tv.

Ανώνυμος είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=29662&Itemid=150

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, κουκιά έφαγε, κουκιά μολογάει... Ο τύπος από μόνος του είναι αρκετός να αντιπαθώ την ΕΕ. Γερμανός πλασιέ Γερμανικών προϊόντων, όταν κάποιος του πει τσάκα μία, αλλα με νόημα, θα μαζευτεί.