Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πώς αυξάνεις την ταρίφα στα συγχωροχάρτια άνθρακα;


Τα "Ευρωπαϊκά" δικαιώματα άνθρακα είναι σαν τα συγχωροχάρτια. Πληρώνεις για να τα αγοράζεις, και για να γλυκαθείς σου έδωσαν μερικά τσάμπα στην αρχή, πλαστά χρήματα, αέρας, τουλίπες χωρίς το χρώμα, αφού σου έψησαν το κεφάλι ότι είσαι αμαρτωλός επειδή εκπνέεις. Τα δικαιώματα άνθρακα είναι φόρος υποτέλειας στους Γερμανούς, και τίποτα παραπάνω. Με κάμποσους ηλίθιους ψευτο-οικολόγους να πιστεύουν ότι έτσι σώζουν την ψυχή τους.  Ο μόνος λόγος που έχουν οποιαδήποτε αξία είναι επειδή υπάρχει απειλή για φόρο άνθρακα, αλλά εάν έχεις, ή εάν δημιουργείς δικαιώματα, γλυτώνεις τον φόρο.  Και ποιοι έχουν;  Οι χώρες με πυρηνική ενέργεια. Και ποιοι τα δημιουργούν;  Μα όσοι αγοράζουν Γερμανικές σαβούρες. Πληρώνεις τον Γερμανό, σώζεις τον Πλανήτη. Τόσο απλό. Χωρίς τον φόρο άνθρακα, τα δικαιώματα αξίζουν "μηδέν"και τα αιολικά είναι μία κακόγουστη απάτη. Ρωτήστε τον Λάλα (που δηλώνει περιβαλλοντολόγος, έχει κάνει
 και Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου(!), αλλά βασικά μεσιτείες σε δικαιώματα στήνει και ...ξέρει από αυτά).


'Οταν τα δικαιώματα άνθρακα στο Chicago άρχισαν να τείνουν προς το ...μηδέν, το καλοκαίρι του 2009, ήταν σαφές ότι η Αμερική έφευγε από το cap and trade και η Κοπεγχάγη ήταν ...διακοσμητική. Επομένως καταλαβαίνετε την χαρά μου που τα "Ευρωπαϊκά" δικαιώματα άνθρακα έπεσαν από τα περίπου €17 τον Μάϊο του 2011, στα περίπου €7 αυτές τις μέρες. Βέβαια, οι Γερμανοί, μετά την Φουκουσίμα, δήλωσαν ότι θα "διοχέτευαν" περισσότερα δωρεάν δικαιώματα στην αγορά, γιατί πρόσκαιρα φοβήθηκαν αυξημένη ζήτηση κάρβουνου μετά το τσουνάμι. Αυτό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής ότι τα δικαιώματα άνθρακα είναι μια μαϊμουδιά made in Germany.  Το δεύτερο δείγμα ήταν πριν λίγους μήνες όταν ανακοίνωσε η "Ευρώπη" ότι θα έβαζε φόρο άνθρακα στις Αμερικανικές και Ασιατικές αεροπορικές εταιρίες.  Να κι άλλος τρόπος να αυξήσεις ζήτηση στα συγχωροχάρτια:  Φορολογείς και τους περαστικούς! Βέβαια, αυτό είναι απαρχή κανονικών δασμών, και σε κανονικό εμπορικό πόλεμο, δεν είναι καθόλου προφανές ότι οι Γερμανοί θα αντέξουν πάνω από ένα μήνα. Αλλά να που δοκιμάζουν την τύχη τους... Να 'ναι καλά οι ανά τον κόσμο Οικολόγοι-Πράσινοι, η σύγχρονη Πέμπτη Φάλαγγα των Γερμανών.


Η πιο πρόσφατη παρέμβαση ήταν παραμονές Χριστουγέννων, που κάποια επιτροπή περιβάλλοντος της "ΕΕ" αποφάσισε να μειώσει τα δικαιώματα που κυκλοφορούν, αλλά ακούστε το σκεπτικό:  Επειδή έχει αυξηθεί η εξοικονόμηση ενέργειας στην ΕΕ, έχει μειωθεί η ζήτηση δικαιωμάτων, και για να μην πέσει η τιμή τους, είπαν να τα μαζέψουν. Ίσως σας λύνει και την απορία γιατί κανείς μα κανείς δεν σπρώχνει εξοικονόμηση! Η απάντηση είναι απλή:  Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν προωθεί Γερμανικές εξαγωγές.  
Αυτά τα λίγα για τους ηλίθιους που νομίζουν ότι σώζουν τον πλανήτη, ή τους επίδοξους πολιτικούς που περιμένουν να διαπραγματευτούν την απαλλαγή μας από τον φόρο άνθρακα, χαχαχάαα! Με Ράϊχενμπαχ αντιβασιλέα!  Εγώ προτείνω να πάει ο Ράϊχενμπαχ σπίτι του (να πάρει και τον κύριο Λάλα) και να αρνηθούμε κάθε φόρο άνθρακα. Το πολύ κάρβουνο στην ΕΕ το καίει η Γερμανία εξ άλλου.


Η ταρίφα στα συγχωροχάρτια ανεβαίνει κάνοντας πιο ειδεχθή την αμαρτία. Κι αν βγεις, κύριέ μου, και απαντήσεις δημόσια το ερώτημα για την μπίλια ρουλεμάν, θα αγοράσω ένα δικαίωμα άνθρακα για σουβενίρ.

Για περισσότερο χάζι στα:
http://motls.blogspot.com/2011/12/carbon-allowances-jump-32-percent-after.html

http://joannenova.com.au/2011/12/carbon-price-just-jumped-30-its-not-a-free-market-its-a-fixed-charade/#more-19598

http://www.bloomberg.com/news/2011-12-20/eu-parliament-committee-backs-proposal-to-withhold-co2-permits.html

http://wattsupwiththat.com/2011/06/25/eu-carbon-credit-trading-takes-a-dive-in-greece-they-cant-hardly-give-eu-carbon-credits-away/

http://ecotretas.blogspot.com/2011/06/co2-tumbling-down.html

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχιερέας της οικοβλακείας Αλ Γκορ αγοράζει, λέει, όφσετς άνθρακα για να δικαιολογήσει το σπίτι του στην Τενεσή (18 δωματίων) που καίει όσο ρεύμα όσο δεκάδες κοινά σπίτια. Επίσης με όφσετς δικαιολογεί τα ταξείδια με ιδιωτικό τζετ, την παραθαλάσσια βίλλα στην Σάντα Μπάρμπαρα, το διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο.

Βέβαια όταν αμείβεσαι με 150 000 δολάριος ανά ώρα ομιλίας, και η πράσινη μπίζνα στο Λονδίνο αποφέρει 200 εκατομμύρια δολάριος, είναι εύκολη υπόθεση να δίνεις μερικά ψίχουλα σε όφσετς.

Αυτά και άλλα μαθαίνει ο κόσμος και η επίδραση είναι αθροιστική. Κάποτε θα ξεσπάσει και δεν θα αφήσει κανένα οικο- δόμημα όρθιο.

Αρκετά ανεκτήκαμε τους οικοκαραγκιόζηδες με τις ελιτιστικές τους οργανώσεις και την γερμανική σκοτούρα περί οικολογικών αμαρτημάτων που μετατρέπονται, με την ανάλογη οικοπαπαρολογία, σε γερμανική οικο-νόμα.

nikos είπε...

Χρυσόστομος Χρηστίδης: Να εκμεταλλευτούμε επιτέλους το μεγάλο "κοίτασμα" της εξοικονόμησης ενέργειας
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/e65fb1d7-bf36-4b1b-b01e-9be3c08dca8d

Ανώνυμος είπε...

Θυμηθείτε τον ρόλο ορισμένων το 2008, όταν είχαν ...φροντίσει για την προσωρινή αποβολή της Ελλάδας από κάποια ευρωπαική επιτροπή για τις κλιματικές αλλαγές.
Σήμερα συνεχίζουν το έργο τους και στα δυό κόματα εξουσίας!
@katalytikos

nikos είπε...

http://kokinorodo.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

spiral architect είπε...

Αααα, το power saving δεν μας αρέσει, δεν βγάζουμε φράγκα από το πουθενά!

Δεν μπορώ, κουράστηκα ...
(το κακό είναι, πως οι "άλλοι" είναι ακούραστοι στην εμπνευσμένη απατεωνιά!)

Αφιέρωση με νόημα!

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1478&language=el-GR

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1479&language=el-GR
@katalytikos

spiral architect είπε...

Ποιοι χρηματοδοτούν τους αγρότες για Φ/Β ως 100kW?
- H ATE? Mε τι προσόντα?
- Η Πειραιώς? Χμμ ...
- Η Γιούρομπανκ? (ξανά) Χμμμ ...

Μα ποιοι άλλοι: Οι Κινέζοι για να προλάβουν το Οργανωμένο Μπάχαλο!

Για ψάξτε το λιγουλάκι ...

Ανώνυμος είπε...

ετοιμάζονται να επιβάλλουν ενεργειακά ποδήλατα στα σπίτια όπου θα πρέπει να πεταλιάζεις για να έχεις το ρεύμα σου

spiral architect είπε...

Και μεις τι φταίμε το λοιπόν?
Γι' αυτό τραγουδάμε ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ,ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ εν χορωδία!

nikos είπε...

Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ το 2020

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2011/12/2020_28.html

Ανώνυμος είπε...

Κάπου διάβασα πως οι κάποιες Κινεζικές εταιρείες (που κατασκευάζουν φτηνά Φ/Β) τα είχαν μεταφέρει σε κομμάτια ή ολόκληρα στη Γερμανία όπου μέσω κάποιων εταιρειών τα βάφτισαν Γερμανικά και έτσι τα διοχέτευαν μια χαρά αριστερά και δεξιά. Ενδεχομένως και εκτός Ευρώπης. Εφόσον όμως έφεραν το σήμα του Ευρωπαϊκού προϊόντος πουλήθηκαν σχετικά ακριβά.

Spiral ευχαριστούμε για το νέο τραγούδι. Ευτυχώς, που στο δύσκολο κλίμα αυτής της περιόδου εμπνέονται κάποιοι δημιουργοί. Χωρίς χιούμορ και σάτιρα η καθημερινότητα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη.

Για τα συγχωροχάρτια οι πολιτικοί, ξέρουν ή οφείλουν να γνωρίζουν αυτούς που τα εκδίδουν. Πιστεύω ότι απλά δεν μας λένε. Παράδειγμα: τα συγχωροχάρτια που έχουν εκδοθεί για οφειλές μεγαλοπαραγόντων, επιχειρηματιών κλπ, τελικά βλέπουμε πως ούτε οι δικαστικοί δεν μπορούν να τα «κατονομάσουν». Οπότε;

Στο θέμα μας τώρα, συγχωροχάρτια άνθρακα νομίζω ότι μπορούν να εξασφαλίζουν ή να εμπορεύονται όσοι έχουν ήδη ενταχθεί σε διάφορους οργανισμούς «πράσινης ιδεολογίας ή και πιστοποίησης».
http://www.justmeans.com/press-releases/GLOBE-Foundation-and-United-Nations-Environment-Programme-Sparking-Global-Conversation-on-Road-to-Rio-20/7533.html

http://www.justmeans.com/featured-clients
Οι βασικοί διαχειριστές της πρασινάδας καθώς και οι κορυφαίοι αντιπρόσωποί τους, εκμεταλλευόμενοι το ιδιαίτερο καθεστώς των πολυεθνικών ή άλλων μεγάλων εταιρειών διατηρούν την ανωνυμία τους. Και έτσι, η εξάπλωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, προχωρά απρόσκοπτα σε διάφορες χώρες.

spiral architect είπε...

Κάπου διάβασα πως οι κάποιες Κινεζικές εταιρείες (που κατασκευάζουν φτηνά Φ/Β) τα είχαν μεταφέρει σε κομμάτια ή ολόκληρα στη Γερμανία όπου μέσω κάποιων εταιρειών τα βάφτισαν Γερμανικά και έτσι τα διοχέτευαν μια χαρά αριστερά και δεξιά. Ενδεχομένως και εκτός Ευρώπης. Εφόσον όμως έφεραν το σήμα του Ευρωπαϊκού προϊόντος πουλήθηκαν σχετικά ακριβά ...

Ερχόμενα μέσω των λιμανιών της Αμβέρσας και του Ρόττερνταμ γίνονται ευρωπαϊκά και όταν εισάγονται πλέον στην Ελλάδα απαλλάσσονται του (ενδοευρωπαϊκού) ΦΠΑ.
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο ...

spiral architect είπε...

... ακόμα και τα inverters της γερμανικής SMA (δηλαδή το 70% των τοποθετούμενων inverters) στην Κίνα κατασκευάζονται!

nikos είπε...

Αυτές τις ημέρες έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω για τον εαυτό μας. Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε αυτό το βιντεάκι. Μας μεταφέρει έξω από τη λογική του δυτικού κόσμου, και μας πηγαίνει στον κόσμο της πραγματικής ζωής και των πραγματικών δυνατοτήτων του ανθρώπου. Απολαύστε το!!!!!!!!!!
http://www.dailymotion.com/video/xmz69x_yyyyyyyyyyy-yyy-yy-yyyyyyyy-yyyyyy_people?start=18#from=embed

nikos είπε...

Μέσο Επιτρεπόμενο Έσοδο Ανταγωνιστικών Δραστηριοτήτων της
ΔΕΗ Α.Ε., ανά κατηγορία ρυθμιζόμενου τιμολογίου,
για το έτος 2012
http://www.rae.gr/site/file/categories_new/about_rae/actions/aknowledge/2011_A0036?p=files&i=0

Ανώνυμος είπε...

Ο συμπαθής πρωθυπουργός θα μπορούσε να λείπει από το κλαμπ της πράσινης ενέργειας;

Δεν αρκούν οι νόμοι για την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε ο πρωθυπουργός

"Οι νόμοι δεν αρκούν. Αποτελούν ένα αναγκαίο πρώτο βήμα, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα, που να εγγυώνται την εφαρμογή τους", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που ασχολήθηκε με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. "Απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση, με σαφή όμως οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων τους", συμπλήρωσε ο κ. Παπαδήμου.

Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού αφορούσε το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο περιελάμβανε τρεις ενότητες με κύριο αντικείμενο την ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη δύο κοινοτικών Οδηγιών για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων. Η τρίτη ενότητα περιελάμβανε ρυθμίσεις επί διαφόρων θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε ότι ο ποινικός κολασμός των πράξεων και παραλείψεων που συνιστούν προσβολή στο περιβάλλον θα καθοριστεί από την ελληνική έννομη τάξη και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ποινικού συστήματος, ενώ σε ό,τι αφορά την παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο καθορίζεται μια νέα στρατηγική αντίληψη και μια πολιτική στη διαχείριση των αποβλήτων με κύριο στόχο την μετάβαση σε μια κοινωνία ανακύκλωσης με υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας των πόρων.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την εισήγησή του και υπογράμμισε τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού Συμβουλίου, για το ότι το νομοσχέδιο για το περιβάλλον "είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, πράγμα που θα συμβάλει τόσο στην ενίσχυση της οικολογικής δραστηριότητας όσο και στην ανάπτυξη πόρων".

nikos είπε...

η λόγοι που ανάγκασαν στην σημερινή αύξηση ηλεκτρικού ρεύματος http://www.energypress.gr/content-api/energypress/contentObject/3da9dbd4-fdb6-4de4-9d10-1399b8607373/content

archaeopteryx είπε...

O Παπαδήμος αποδεικνύεται Πράσινος Πλασιέ, και αυτός. Μα αυτό δεν είναι το κριτήριο για να είσαι στα πράγματα σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

Και τα μυαλα στα κάγκελα

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=63595293

Ανώνυμος είπε...

"θα συμβάλει τόσο στην ενίσχυση της οικολογικής δραστηριότητας "

τι στο διάολο είναι η οικολογική δραστηριότητα;;;; Ολοι πάσχουν από μαλάκινση να τους πάρει ο διάολος πια!!!

Ας νομοθετήσουμε λοιπόν ώστε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της πλουτοπαραγωγική δραστηριότητας, αφού από ότι φαίνεται με πορδές τελικά βάφονται αυγά, και να βγουμε από την κρίση.

porta porta είπε...

Oταν εισαγαγεις ενα αυθαιρετο νεο φορο , κανεις και υπλογιζεις και χρεωπιστωνεις οποιον γουσταρεις οσο γουσταρεις, αρκει να ειναι ευχαριστημενο το P&L σου.

Δημιουργεις fiscal obligation ΜΑΓΕΙΑ.

Αλλα τα εχουμε πει... annuity
( A financial product sold by financial institutions that is designed to accept and grow funds from an individual and then, upon annuitization, pay out a stream of payments to the individual at a later point in time. Annuities are primarily used as a means of securing a steady cash flow for an individual during their retirement years.)

ΠΠ