Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η Ζήμενς εύχεται χρόνια πολλά (σε όλους τους ντόπιους πλασιέ της)


Το 2011 έμαθα ότι η υπόθεση εργασίας που μου πέρασε από το μυαλό, ότι δηλαδή η Πράσινη Ανάπτυξη είναι Made in Germany, μάλλον αλήθεια είναι, και καθόλου υπόθεση εργασίας.

Made in Germany από την Siemens και για την Siemens που προσπαθεί μαζί με την Κρουπ, και 2-3 άλλες Γερμανικές βιομηχανίες να κατακτήσει και αυτή αποικίες, αγορές και πρώτες ύλες. Από την ίδρυση του σύγχρονου Γερμανικού Ράϊχ, παραμονές του 1900 μ.Χ.

Την ανάρτηση αυτή, με τα Χρόνια Πολλά από την Siemens (η Siemens μας θέλει να ζούμε πολλά χρόνια για να ψωνίζουμε τις υπερτιμημένες σαβούρες της) την αφιερώνω στον "Ταραμά", σχολιαστή στο antinews, που παρεξηγήθηκε που τον είπα "γερμανοτσολιά", "εκσυγχρονιστή" και "πουλημένο τομάρι".  Ή απλά "δοσίλογο".

Δεν είμαι κατά του "εκσυγχρονισμού" αλλά είμαι κατά των εκσυγχρονιστικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως, και θαλάμων αερίων (κομπλέ με ανακύκλωση χρυσών δοντιών, μαλλιών κλπ).  Η Siemens. Η Siemens προωθεί ιδεολογίες για να πουλάει. Δεν την νοιάζει εάν αυτά που πουλάει τα θέλει ο κόσμος, διορίζει κυβερνήσεις που τα θέλουν και έχει άφθονους ανά τον κόσμο Ταραμάδες που τα προωθούν. Οι Ταραμάδες είναι οι Οικολόγοι-Πράσινοι, οι ΓΑΠ, άφθονοι βουλευτές αμφοτέρων των κομμάτων, ντόπιοι μεσάζοντες και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Οι κατά τόπους Ταραμάδες φροντίζουν να πετύχει η Siemens τους κατά τόπους στόχους της. Η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος, αλλά εκεί δαγκώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι (και η φίλη Enron τους τέλειωσε). Η Ευρώπη και η Ελλάδα είναι δέσμιες.

Τα "έξυπνα δίκτυα"  δεν είναι έξυπνα, απλά είναι Γερμανικά, made by Siemens.  Την εικόνα την βρήκα τυχαία σε αυτό το link. To link το βρήκα τυχαία ψάχνοντας το Google για εικόνες με θέμα Siemens smart grid.   Κάθε εικόνα και από μία ανάρτηση για τα "έξυπνα δίκτυα" της Siemens.


Να, π.χ., άλλη μία τυχαία εικόνα, από εδώ, κάτι μεταξύ εταιρίας και ΜΚΟ που ασχολείται, με ... database και communications solutions, και με αφεντικό Ινδό με πολλές ασαφείς βραβεύσεις, βασικά για ...τίποτα. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... Μπουρδολόγοι και επικοινωνιολόγοι στην Πράσινη Ανάπτυξη... Να και ένας δικός μας, που θα τον δείτε σύντομα να πληρώνεται για να προωθεί, και αυτός, Ζήμενς. Έχω διαβάσει ...άπειρα βιογραφικά, και το δικό του βασικά λέει "lobbyist".

Μήπως και η πορνεία είναι Πράσινη;  (αν έχει πράσινο πιστοποιητικό, πράσινη θα είναι...)


Τα ...πουτανόμετρα μου τα επισήμανε ο Π-Π. αλλά τα έχουν και οι ΝΥΤ, η Telegraph κ.α...  Για "εορταστική" ανάρτηση επιφυλάσσομαι για αργότερα...

11 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ψυχραιμία αγαπητέ, μπορείς να "σφάξεις" τον άλλον και με το μπαμπάκι!

Οι έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης Η.Ε. στην εποχή μας είναι απαίτηση των καιρών γιατί:

α. Παίρνει data η ΔΕΗ (τηλεμέτρηση)
β. Έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται το δίκτυο από την μεριά της κατανάλωσης, στέλνοντας ένα "σετ εντολών" στους μετρητές ούτως ώστε να σου περικόπτει φορτία σε περίοδο αιχμής.
(π.χ. θα δουλεύεις ένα a/c και όχι δύο)
γ. Σου κόβει το ρεύμα από μακρυά ενώ η παροχή σου είναι υπό τάση. Πως; Αφήνει να περάσουν μόνο 2Α ρεύματος, για να εχεις μια λάμπα και ένα ψυγείο.
(για τους κακοπληρωτές)

Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη είναι ότι η ΔΕΗ βάζει μετρητές τέτοιου τύπου της Landis+Gyr ή Actaris.

Tι να κάνουμε, έχουν πιάσει την παγκόσμια πιάτσα ...

archaeopteryx είπε...

ένα από τα πράγματα που πέτυχε με την στάση της αυτή η εταιρία είναι να με κάνει να μισήσω ότι έχει σχέση με αυτήν (και τους εκούσιους ή ακούσιους πλασιέ της)

nikos είπε...

και εγώ στον Βασιλάκη Σεμερτζιδη .. υποπρακτορείο Siemens .. στην ΔΕΗς

katalytikos είπε...

Περίμενε να δεις τι έχει να γίνει με τα ¨έξυπνα¨ δίκτυα και τα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!

spiral architect είπε...

Έχουμε και καλούς σερβιτόρους!
(στο λαιμό να σας κάτσει το φαΐ ...)

Μην πατάς την τίγρη ρε κοντοπίθαρε!

archaeopteryx είπε...

spiral, προσέθεσα και το νέο αφεντικό στην ΔΕΗ...
http://www.worldforumiv.info/Speakers-CVs/CVs/Papalexopoulos-Alex.html

spiral architect είπε...

Η "πιάτσα" είναι μικρή!
Κάπου τον έχει πάρει το μάτι μου ...
(Cenelec ίσως;)

nikos είπε...

Κατάφεραν να ΧΡΕΟΚΟΠΉΣΟΥΝ ακόμα και την ΔΕΗ !!!
http://www.eglimatikotita.gr/2011/12/blog-post_31.html?spref=fb

Ανώνυμος είπε...

Όταν αυτοί φτιάξουν και μας επιβάλλουν τα έξυπνα δίκτυα (εφόσον βρουν λεφτά για τέτοιες επενδύσεις οι ΑΠΕ επενδυτές) εγώ δεν ξέρω αν θα έχω ακόμα ρολόι της ΔΕΗ (δεν αποκλείεται μέχρι τότε να μου το έχουν πάρει, αφού δεν θα έχω να πληρώνω τα χαράτσια και το ακριβό ρεύμα!) Μια αλήθεια είναι ότι ούτε το νυχτερινό οικονομικό τιμολόγιο δεν μπόρεσα ποτέ να εκμεταλλευτώ, αφού οι ώρες που είχαν καθορίσει ήταν λίγο …άβολες!
Αλλά μια και η συζήτηση είναι για τη Siemens και τις ευχές της…μήπως είναι εικονικές και να τις απευθύνει αλλού;
«…H Siemens έχει επικεντρώσει την προσοχή της, σε ένα πρωτοποριακό έργο για να διαπιστώσει κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτό για τις ενεργειακές ανάγκες της Γερμανίας να καλυφθούν 100% από τις ΑΠΕ.
Αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα, ύψους € 3 εκ, που συντονίζεται από το Ινστιτούτο Fraunhofer για την Αιολική Ενέργεια και τα Ενεργειακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο του Kassel , έχει ως στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης EIΚΟΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΕ παραγωγής στον κόσμο!...»
http://energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/7d95c553-9cfb-47dd-a3d9-2b2f69bda403

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, εφ όσον υπάρχει αέριο και Υ/Η, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί, πειραματικά μία κωμόπολη ή ένα χωριό. Κατά πόσο συμφέρει ή θες να το κάνεις, στο ...Βερολίνο, είναι άλλο θέμα. Θεματικά πάρκα, μεσαιωνικά χωριά, κλπ, υπάρχουν δε πολλά μέρη.

Professor Moriarty είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τα "έξυπνα δίκτυα" έχουν "εφευρεθεί" για να ενσωματώσουν τον μεγάλο αριθμό των μονάδων ΑΠΕ στο σύστημα. Τα υπόλοιπα "κατορθώματα" των έξυπνων μετρητών είναι απλώς διαφημιστικά παρελκόμενα.

Να και μία ομολογία από πρόεδρο ΔΕΗ:

http://www.econews.gr/2011/04/11/news-dei-smart-grids/

Όπως έγραψα και αλλού, δεν ξέρω αν συζητιέται η αγορά του συστήματος έξυπνων δικτύων siemens από τη ΔΕΗ.