Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να έχει κάποια Silchester το 14% της ΔΕΗ


Μια φορά και έναν καιρό είχαμε ένα νόμο για Αποκρατικοποιήσεις. Ο νόμος αυτός που άλλαξε μια δυο φορές, προέβλεπε διυπουργικές επιτροπές, διαδικασίες, με την θεωρία ότι έπρεπε να υπάρχει διαφάνεια στην  πώληση εταιριών του
 Δημοσίου, όπως π.χ η ...καλτσοβιομηχανία Πουρνάρας, η ΑΓΕΤ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ κλπ. Μείζον θέμα ο Πουρνάρας.

Όταν, επί Αλογοσκούφη, πουλήθηκε ο ΟΤΕ, δεν τον πούλησε το Δημόσιο, πούλησε ένα μειοψηφικό πακέτο η Μαρφίν, που όλως τυχαίως το είχε μαζέψει, και συμπτωματικά το αγόρασε η Deutsche Telecom, που έτυχε να περνάει απ' έξω, και έτυχε και της έδωσαν και το μάνατζμεντ, και δεν χρειάστηκε να κάνει και το μπελαλίδικο due diligence που είναι για αυτούς που ΔΕΝ ξέρουν τι αγοράζουν. Πείτε με αβάσιμο λαϊκιστή, αλλά η δουλειά με την DT ήταν στημένη. Δεν θυμάμαι ποιος γκρίνιαξε τότε, αλλά και τότε ειπώθηκε διακομματικά "έεε από την αγορά τις πήραν" (αλλά τουμπεκί για την εκχώρηση του μάνατζμεντ στην ...περαστική DT).

Αν εγώ είχα μαζέψει το 14% ή το 20% της ΔΕΗ θα μου έδιναν  εμένα το μάνατζμεντ;  Μάλλον όχι... Και εάν δεν είχα υποβάλει τα σέβη μου, θα έγραφαν οι φυλλάδες για τον καιροσκόπο αρχαιοπτέρυγα και εβραϊκά κεφάλαια, και μασόνους κλπ.  Και θα ρίσκαρα εγώ λεφτά εάν (στην Ελλάδα, από ΝΥ), για μαγαζί που δεν ξέρω, και που εντελώς συμπτωματικά, γράφεται ότι "ενδέχεται στάση πληρωμών";  Ποτέ. Νιάου νιάου.

Και η δουλειά με την ΔΕΗ είναι στημένη, από την Κυβέρνηση, με τον άγνωστο Χ και διάφορους Ψ και Ζ για αποφάγια, και αυτό λέγεται "απελευθέρωση" στην μόνη χώρα που ξέρω να λαδώνεται συστηματικά, από την ίδια πηγή, για δεν ξέρω πόσα χρόνια, και για αυτό είναι όλοι σούζα, συναινετικά και όμορφα, για το εθνικό συμφέρον. Και το ρεύμα από το φτηνότερο στην Ευρώπη θα γίνει το ακριβότερο, γιατί είχε και έξοδα η δουλειά, αμήν.

Εάν τα ζαλισμένα ανθρωπάκια που θεωρούνται ψηοφοφόροι, δεν χαμπαριάζουν είτε από την παραζάλη, είτε επειδή "ηθική" είναι κάποιο τουρκόφωνο show στην Τι-βι, λυπάμαι.

Και μην αρχίσετε να μου λέτε ότι φταίει ο καπιταλισμός. Από 25οι στην λίστα διαφθοράς την δεκαετία του '90, είμαστε τώρα στην 80η θέση.  Αυτό και μόνο αυτό φταίει.

Την εικόνα την βρήκα τυχαία, ψάχνοντας για εικόνες με τις λέξεις pungent stench.

9 σχόλια:

spiral architect είπε...

....
Και μην αρχίσετε να μου λέτε ότι φταίει ο καπιταλισμός. Από 25οι στην λίστα διαφθοράς την δεκαετία του '90, είμαστε τώρα στην 80η θέση. Αυτό και μόνο αυτό φταίει.
...


Ήτανε στραβό το κλήμα, το απόφαε και ο γάιδαρος ... χέστα!

Ψιτ, αγαπούλα πούλα!
(και μην ψάχνεις για λογική, ή επιστημονική τεκμηρίωση, στο λέει και το λαμόγιο παραπάνω)

spiral architect είπε...

Η παρακάτω ισότητα:

√-1= i
(όπου "i", η βάση των φανταστικών αριθμών)

δεν ισχύει στο πεδίο των πραγματικών αριθμών.

arch είπε...

εεε... για σένα το έβαλα, χαχαχάαα... Ειλκιρινά, λαμόγια υπάρχουν παντού. Διακομματικά.

Οι μίζες επί μεγαλοδιαπλεκομενου ήταν 5-3-2 ή 5-4-1 ή κάτι τέτοια...

Εξάκτινος είπε...

Χει για τον Πουρνάρα, όταν έπεσε το ΠΑΣΟΚ την πρώτη φορά πήγαν επί Μητσοτάκη να παραλάβουν μεταξύ άλλων και τον Πουρνάρα. Μέσα στο εργοστάσιο του Πουρνάρα είχαν ξεχάσει κάτι κασόνια κάλτσες αλλά με άλλη φίρμα. Τι διαπιστώθηκε; Ο διορισμένος διευθύνων σύμβουλος του Πουρνάρα είχε στήσει ακριβώς απέναντι από τον Πουρνάρα παραμάγαζο στο όνομα της γυναίκας του. Παρήγαγε ο Πουρνάρας κι έπαιρνε αυτός την παραγωγή και την πουλούσε ως δική του.

Για τον ΟΤΕ θα διαφωνήσω. Πήγε ο Βγενό και τους είπε να πάρει τον ΟΤΕ. Του είπαν όχι και αναγκάστηκε να πουλήσει στους Γερμανούς. Κοινώς έκαναν δίωξη σε βάρος ελληνικού ή διοικούμενου από Έλληνες κεφαλαίου.

archaeopteryx είπε...

μπορεί, μπορεί, αλλά τι θα τον έκανε ο ΟΤΕ ο Βγενό? Θυμάμαι ότι "τσακώνονταν"...

nikos είπε...

για τον γιωργακη ,ΠΑΠ @ΣΙΑ
“Ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρι το βρήκαν στο ...τομάρι” ..το λέμε στο Στανο.. αφού ακόμα δεν κατάλαβαν ..χιχχι

το σχολιο είπε...

http://www.econews.gr/2011/12/12/fotovoltaika-trena/

αρχαιε σου το κανω δωρο

χαιρετισματα στη εξουσια

xrhxa είπε...

Ποιός καπιταλισμός βρε παιδιά;

Η αποικιοκτρατία φταίει....εσείς , μ' αρέσει που σχολιάζετε , σαν να είμαστε κράτος....

Είπαμε...για να λύσουμε ένα πρόβλημα, πρέπει να αρχίσουμε παίρνοντας τα σωστά δεδομένα.....

nikos είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/671386/Article.aspx

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Πρωτοφανές διοικητικό πραξικόπημα στη ΔΕΗ!