Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τι θα γίνουν τα αιολικά σε 20 χρόνια; Ποιός θα πληρώσει 1.000.000 για κάτι που αξίζει 300.000;


Έχω (μετά 2 χρόνια) δει αρκετές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αιολικά που είναι η ίδια μελέτη μαϊμού, σε πολλές φωτοκόπιες, για να μαζεύει η ΡΑΕ χαρτί.  Δεν έχω δει σε καμία να μιλάνε για το τι θα γίνουν οι μεταλλικές ομορφιές σε 20 χρόνια που θα έχουν σαπίσει.

Και στην Αμερική, παρατημένες είναι. Τώρα αποφάσισε ο ιδιοκτήτης μερικών στην Χαβάη, να τις ξηλώσει και να νοικιάσει τον χώρο για βοσκότοπο.  Το κόστος του ξηλώματος θα είναι $1.000.000, ενώ η αξία του σκραπ $300.000.  (Από εδώ)


Σε 20 χρόνια, οι Περιστεροκοπελουζομυτιληναίοι  μπορεί και να μην είναι μαζί μας, και σίγουρα ούτε οι ίδιοι, ούτε οι κληρονόμοι τους (ούτε αυτοί που θα πουλήσουν τις άδειες) δεν θα χάσουν μερικά εκατομμύρια για να ...αποκαταστήσουν το τοπίο.

Είμαι σίγουρος ότι τα δύο Κόμματα Εξουσίας και η ΡΑΕ (και ο Υπουργός Τουρισμού και ο Χατζηαβάτης του ΥΠΕΚΑ) τα έχουν σκεφτεί όλα αυτά, και θα πάρω τον Βολευτή της περιοχής μου να καταθέσει σχετική επερώτηση.

10 σχόλια:

nikos είπε...

Η φύση είναι ο καλύτερος χωροτάκτης…
http://oikologein.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html

τώρα φεύγω στην πατρίδα μου Χαλκιδική
όπου τα μαυροσκυλα μας κήρυξαν Εμφύλιο Πόλεμο

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα, αν συμβεί όμως αυτό και εγκαταλειφθούν οι παλιές Ανεμογεννήτριες, οι ΜΚΟ δεν θα παραπέμψουν δικαστικά τις εταιρείες ζητώντας για την προστασία του περιβάλλοντος και την άμεση αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς;
Μια σκέψη έκανα. Τώρα που αποδέχονται την εγκατάσταση θεωρητικά ξέρουν ότι σε κάποια χρόνια αυτές οι τεράστιες κατασκευές θα πρέπει να αφαιρεθούν. Και για τις τσιμεντένιες βάσεις, κάτι θα έχουν προβλέψει. Ίσως από τώρα μαζεύουν χρήματα για να ενισχύσουν τότε στο έργο αποκατάστασης των τοπίων (ειδικά στις ΖΕΠ, Natura κ.α.)
Η σκέψη αυτή προήλθε καθώς διάβαζα παλαιότερα σχόλια σε ένα forum φυσιολατρών.
http://www.sky.gr/forum/viewtopic.php?p=16569&rb_v=viewtopic

archaeopteryx είπε...

Σε 20 χρόνια οι ΜΚΟ θα έχουν άλλοι ταμπέλα και οι εταιρίες άλλο όνομα (εγώ σου λέω ότι σε λιγότερο από 10 θα έχουν εγκαταληφθεί) €€€...

nikos είπε...

μια μεταφραση στο παραπάνω σχόλιο μου


Αλλα 5,5 εκ.τον λιγνίτη για το 2012 έπεσε έξω ο "προγραμματισμός" της ΔΕΗς που αντιστοιχεί σε έλλειμμα 2,3GWH Η/Ε

nikos είπε...

από εκει και πέρα . Μακροπρόθεσμα και άμεσα ... Τέλος στην "χρυσή Εποχή" του "τζάμπα" και φτωχού λιγνίτη , τέλος στα μεγαλόπνοα σχέδια του Α.Αθανασιαδη,γιωργακη Παπαντρεου ,Περιστερη για 5 μονάδα!!! Καλή σας μέρα συναγωνιστές!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν λιώνουν οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο.
Η έκταση των πάγων στο Βόρειο Πόλο ακριβώς ίδια όπως και πριν από 17 χρόνια!

Η παγωμένη επιφάνεια στις 17 Μαρτίου 2012 ήταν ακριβώς ίδια με την επιφάνεια στις 12 Μαρτίου του 1995.
Όσο σκουρότερο είναι το μωβ χρώμα, τόσο πιο παχύ είναι το στρώμα. Επομένως, το στρώμα πάγου στο κέντρο γύρω από το Βόρειο Πόλο είναι σήμερα παχύτερο από ότι πριν από 17 χρόνια!
Η επιφάνεια της Β. Αμερικής, της Σκανδιναβίας, και της Ρωσίας ολόκληρης σκεπάζονται από παχύ στρώμα χιονιού ακόμα!
Τα δορυφορικά στοιχεία απο το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις.

http://igloo.atmos.uiuc.edu/cgi-bin/test/print.sh?fm=03&fd=17&fy=1995&sm=03&sd=17&sy=2012

http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/deetest/deetmp.32052.png

http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/deetest/deetmp.32052.png

Ανώνυμος είπε...

Οι μελέτες είναι σχεδόν πάντα φτιαγμένες με copy paste, έχω δει πολλές και ξέρω. Ομως όταν αυτά τα ακούνε βουλευτές, και το έχω πει σε αρκετούς, η απάντηση είναι "μα τι συμφέρον έχουν οι οικολόγοι..."

Οταν λοιπόν μετατραπούν οι ΑΓ θα πρέπει να στραφούμε εμείς, όλοι εμείς, εναντίον αυτών που τις πρότειναν. Να απαιτήσουμε να βάλουν τους αίλουρους εθελοντές που ξέρουν πως να σκαρφαλώνουν σε υψικαμίνους να τις βγάλουν.

Να πάρουμε και τις δύο ξανθιές του ΣΚΑΙ στο δικαστήριο για ηθική αυτουργία.

Το προβλημα με τις οικολογικές οργανώσεις είναι αυτή η ασυλία απο τις επιπτώσεις των λαθεμένων επιλογών. Κάποτε αυτό το βιολί πρέπει να κοπεί.

Kaymakchalan

nikos είπε...

σε ότι αφορά την ερώτηση σου η απάντηση υπάρχει ..μια ματιά στης ΑΠΕ
που εγκατέστησε την προηγούμενη δεκαετία η ΔΕΗ στην Ευβοία φτάνει Κάπου στο διαδίκτυο εκείνης της εποχής υπάρχουν και φωτογραφίες,για το θέμα αυτό έγιναν και ερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή. Σχετικά πρόσφατα στην εφημερίδα Εποχή δημοσίευσε επώνυμα άρθρο και ο Αλέκος Τσιτσιοβιτς αρμόδιος Τομεαρχης ΔΕΗ ,και αποσπασμένος στην Ε.Ε. και τάχτηκε κατά αυτών .

nikos είπε...

η κατάρρευση του Σουλου στην Δ. Μακεδονία είναι αντιγραφή του http://www.youtube.com/watch?v=2AzpHvLWFUM χιχχι

Ανώνυμος είπε...

ια να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου από προηγούμενο σχόλιό μου να συμπληρώσω κάτι. Στο σχόλιο μου ως Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2012 11:58 π.μ. κυριολεκτούσα πως οι ΜΚΟ πρέπει να φροντίσουν έπειτα για την αποκατάσταση του τοπίου και την απομάκρυνση των κουφαριών των εγκαταλειμμένων ανεμογεννητριών. Με τόσο πλάτη που βάζουν τώρα για αν στηθούν οι ΑΠΕ είναι υποχρέωσή τους, το λιγότερο.
Άλλωστε για αποκατάσταση ρύπανσης, βλάβης στο φυσικό περιβάλλον, κάτι σχετικό ορίζει και ο νομοθέτης. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, όμως η υπηρεσία ΦΕΚ πάντα κάτι ξέρει ποιοι προωθούν τους νόμους που δημοσιεύει στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Απόσπασμα ερμηνευτικού κειμένου για περιβαλλοντικά θέματα:
”Αυτή την έλλειψη σε ότι αφορά την ανάληψη ευθύνης και της κάλυψης της δαπάνης ρυθμίζει η οδηγία 2000/35/ΕΚ για την περιβαλλοντική ευθύνη. Η οδηγία εισάγει το καθεστώς που προβλέπει για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος όταν ένας φορέας εκμετάλλευσης προκαλέσει ρύπανση και ο οποίος είναι οικονομικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση της ζημίας και της επαναφοράς του περιβάλλοντος και βασίζεται στην αρχή ο «ρυπαίνων πληρώνει». Σημαντικό ρόλο για την αποτελεσματική εφαρμογή της οδηγίας έχουν και οι ενδιαφερόμενοι φορείς και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στις οποίες αναγνωρίζεται έννομο συμφέρον…”

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/3818201036612008.html