Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Χρυσοχοϊδης, Βορίδης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, και Δόλλης. Μαύρο και λεμονόκουπες στους άσχετους.


Και κυρίως στον Βορίδη. Οι άλλοι είναι δηλωμένοι Χατζηαβάτηδες. Ο Βορίδης είναι νέος Χατζηαβάτης, καλώς όρισες στο club, ευλογημένε.

Θα έχετε ακούσει για τις fast track δήθεν επενδύσεις στην Κρήτη, που μεταξύ άλλων έχουν:
1.005 αιολικά μεγαβάτ του Κοπελούζου στην Κρήτη (1,99 δις)
1.077 αιολικά  μεγαβάτ του Περιστέρη στην Κρήτη (2,46 δις)

Ο Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι "πρόκειται για επενδύσεις που θα έχουν ιδιαίτερα θετική επίδραση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας, καθώς υπολογίζεται ότι θα προστεθούν συνολικά 2.900 MW από την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας" (έχει και κάτι ηλιοθερμικά και φ/β στο πακέτο του, Τα ηλιοθερμικά τα αγνοώ, πειραματικά είναι, η δεύτερη ή τρίτη μονάδα στον κόσμο, πείραμα με λεφτά των πλούσιων ιθαγενών.)

Ο Χρυσοχοϊδης είναι άσχετος, για τους εξής λόγους:
1) Τα 2.082 αιολικά μεγαβάτ θα έχουν "διαθεσιμότητα" (μάθε, "Υπουργέ" (και εσύ Βορίδη), τι είναι αυτό) το πολύ 20-25%.  Δηλαδή, εκ προοιμίου, για €4,5 δις κεφάλαιο,  κατά μέσο όρο σε ένα χρόνο θα αντιστοιχούν σε 468 MW. 4,5 δις για 468 μεγαβάτ είναι πολλά λεφτά.

2) Ακόμα κι αν έχουν "διαθεσιμότητα" 20-25%, εάν δηλαδή "παράγουν" 2.082 x 365 x 24 x 0,0225 = 410.360 μεγαβατώρες τον χρόνο (που ακούγεται εντυπωσιακά πολύ), δεν θα υποκαταστήσουν ούτε το μισό από το συμβατικό καύσιμο που αντιστοιχεί σε αυτές τις μεγαβατώρες, αφού οι συμβατικές μονάδες θα πρέπει να είναι σε θερμή εφεδρεία, ακόμα κι αν είναι αέριο.

3) Από μόνα τους, τα 2.082 αιολικά μεγαβάτ δεν φτάνουν ούτε για ένα χειρουργείο κύριε Χρυσοχοϊδη,  ούτε για ένα περίπτερο (εκτός εάν έχει μπαταρίες)

4) Τα 2.082 αιολικά μεγαβάτ, φυσικά και ΔΕΝ μπορούν να υποκαταστήσουν 2.082 θερμικά μεγαβάτ.  Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε καν τα 468 θερμικά MW (που είναι ο αριθμός που προκύπτει από το 2.082 x 22,5%.  Πουθενά και ποτέ κανένας αριθμός αιολικών δεν υποκατέστησε ή δεν θα υποκαταστήσει συμβατική θερμική μονάδα.  Αυτό που κάνουν τα αιολικά είναι σε αναγκάζουν να έχεις αέριο στην προσπάθεια να κάνεις load following.  Το αέριο είναι ακριβό, και ακόμα και εάν είναι δικό σου, δεν συμφέρει να το καις για ισχύ βάσης.

5) Αν δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν ένα νοσοκομείο, ή δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μια θερμική μονάδα 1/3 από όσα μεγαβάτ λένε ότι είναι,  και ΔΕΝ ξέρετε πόσο καύσιμο πραγματικά εξοικονομούν αλλά σας λέω εγώ λιγότερο από το μισό από όσο αντιστοιχεί στην "διαθεσιμότητα", τι ακριβώς εγκρίνετε, με δικά μου λεφτά , που κοστίζει €4,5 δις; Και σε 3 ή 5 χρόνια που θα έχει φανεί το αποτέλεσμα, τι θα επικαλεστείτε;  Άγνοια; Ή απιστία;   Η άγνοια, σας το λέω από τώρα, δεν θα μετρήσει, γιατί αυτά που σας λέω είναι δημοσιευμένα στοιχεία.

Αν περίσσευαν τα 4.5 δις, θα είσαστε απλοί συνεργοί σε μία απάτη, σαν τις πολλές μέχρι τώρα. Αλλά δεν περισσεύουν. Γίνεστε συνεργοί σε υπανάπτυξη και ενεργειακή φτώχεια, και εάν ρωτήσετε έναν Γερμανό ή έναν Ισπανό βουλευτή, θα σας το επιβεβαίωσει.

Ζητήστε από τον Περιστέρη και τον Κοπελούζο, έγγραφη εκτίμηση του πόσο καύσιμο, της επιλογής τους, θα υποκαταστήσουν με €4.5 δις αιολικά.  Πόσο τον χρόνο. Πόσο στην διάρκεια ζωής αυτών των πραγμάτων.  Σιγά μην απαντήσουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μεταπουλήσουν τις άδειες να βάλουν κανένα χρήμα στην πάντα.

3 σχόλια:

George Mantjoros είπε...

Ειχε πει ο Σαμαρας οτι η κυβερνηση του Παπαδημου ειχε ενα μονο καθηκον να κανει . Το PSI.
Αυτο τελειωσε.
Για ολα αυτα τα πανακριβα εργα που ο Παπακ κανει αγωνα να ξεκινησουν και καθε μερα ανακοινωνει και νεα δις , ακουσατε καμοια αντιδραση απο την ΝΔ.
Ο Παπακ κανει οτι θελει και κανενας δεν μιλαει. Τυχαιο?
Παιζει χωρις αντιπαλο.
Αλλα περιμενε ο κοσμος απο τον Σαμαρα.
Μειναμε στα λογια.
Δειχνει οτι ολα τα εβαλε στον αυτοματο μεχρι τις εκλογες.
Μηπως δεν θελει καθαρη νικη .
Τι συμφωνιες εχει κανει.
Να πει την αληθεια.
Τα συμφεροντα του Ελληνικου λαου
να τα υπερασπιζεται πλεον ο Παπακ.
Αυτο και αν ειναι κατάντια.

archaeopteryx είπε...

μαύρο σε όποιον παπάρα είναι Πράσινος. Να μαθευτεί ότι οι απατεώνες ΜΑΥΡΙΖΟΝΤΑΙ

Ασε που εκλογές θα γίνουν (αλλά δεν ξέρουμε πιο έτος)

Ανώνυμος είπε...

στην περιφερεια που εκλεχτηκε ο Βοριδης που τον εχανες που τον εβρισκες ολο στα περιβαλλοντικα ηταν

στην Κερατεα, στα απορριμματα, στα χυτα γραμματικου

(περνουσε να πει ενα γεια)

το πηρε το κολαει

για αλλο τον φωναξαμε να ερθει και αλλο εκανε...