Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Θα έχουμε ύφεση μετά το 2024, λέει η τωρινή καμπύλη αποδόσεων


http://soberlook.com/2012/03/new-greek-yield-curve.html

Δεν κάνω μαύρο χιούμορ, αλλά η "αγορά" εκτιμά ότι:
(α) Η κατάσταση θα χειροτερεύσει
(β) Δεν υπάρχει "αγορά" μέχρι το 2024
(γ) Θα υπάρξει ύφεση μετά το 2024

Αυτά από την "καμπύλη αποδόσεων" (yield curve) που ανέβασε ο soberlook.  Η καμπύλη αποδόσεων είναι η σημερινή εκτίμηση της αγορά για το μέλλον. Οι μαντικές της ικανότητες έγκεινται στο ότι αντανακλά εκτιμήσεις μελλοντικών αποδόσεων (με την αριθμητική εδώ).  Η αντεστραμμένη καμπύλη έχει τα αρνητικά μηνύματα που ανέφερα, και θα ήταν καλό, για κάθε Υπουργό ή επίδοξο Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης, αφ' ενός να δει αυτή την καμπύλη, και να ξέρει ότι και η πλέμπα ξέρει τι σημαίνει η καμπύλη, για να μην παραμυθιαζόμαστε.

Η Ελληνική οικονομία είναι φυλακισμένη σε ένα τραγικό αδιέξοδο, για λόγους που υπερβαίνουν την οικονομική πραγματικότητα.  Φυσικά οι εκτιμήσεις της αγοράς δεν είναι αλάνθαστες, και αλλάζουν, αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πιο αξιόπιστες από τις δηλώσεις Βενιζέλου ή Ράϊχενμπαχ.

Όποιος μάλιστα προωθεί ακριβό ρεύμα σαν απάντηση στο πρόβλημα, θέλει ή ψυχίατρο, ή μαδέρι στο κεφάλι, και αναφέρομαι στους Γερμανούς και τους κατά τόπους Υπουργούς και Τομεάρχες.

15 σχόλια:

spiral architect είπε...

This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes

spiral architect είπε...

Aυτά που κάποτε επιβάλλονταν με τη δύναμη των όπλων τώρα προωθούνται με το φόβο της χρεοκοπίας.

"Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι"

Ναόμι Κλάιν

nikos είπε...

το αναμενόμενο
1 «πιστωτικό γεγονός» έγινε πραγματικότητα, καθώς η διεθνής οργάνωση ISDA ( International Swaps and Derivatives Association) απεφάνθη ότι : « η Ελλάδα ενεργοποίησε την πληρωμή των CDS’s ( Ασφάλιστρα Πιστωτικής Χρεοκοπίας), διότι χρησιμοποίησε νομοθεσία η οποία εξαναγκάζει σε ζημίες όλους τους ιδιώτες πιστωτές»
2 Τελικά, «άνθρακας απέβη ο θησαυρός» της πολυσυζητημένης άνω των € 100 δις «λείας» των παικτών της υποτιμητικής κερδοσκοπίας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

nikos είπε...

Η απόφαση του ISDA απλά σημαίνει, ότι το ανώτερο ποσό της καθαρής θέσης των ελληνικών CDS’s, δηλαδή των ασφάλιστρων πιστωτικής χρεοκοπίας σε κυκλοφορία που ενδέχεται να πληρωθεί ανέρχεται στα € 3.16 δις. Κι αυτό, διότι το πραγματικό ποσό θα είναι χαμηλότερο των τριών δις ευρώ, δεδομένου ότι οι ομολογιούχοι δεν θα χάσουν όλη την αρχική τους επένδυση.

Ανώνυμος είπε...

είσαι σίγουρος ότι διαβάζουν διαγράμματα αυτοί;

μάλλον τους τα δίνουν έτοιμα από το ΔΝΤ και την ΕΕ (είπε η Λανγκάρντ ότι οι μισθοί πρέπει να φθάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας 200 ευρώ)

έχει να παρουσιάσει κάποιος από αυτούς ένα "εξελάκι" έστω;

καλή εβδομάδα!

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

ή, ξέρουν να διαβάσουν διαγράμματα;...

ούτε ένα λόγο χρέους προς αεπ δεν είναι σε θέση να φτιάξουν με τα πραγματικά μεγέθη

ούτε και ψέματα δεν μπορούν να πουν σωστά...

παρουσίασαν ένα πλεόνασμα τριακόσια τόσα εκ.

που το βρήκαν;

το μαγείρεψαν δημιουργικά, από τις μειωμένες εισαγωγές (εφόσον οι ξένες εταιρείες απαιτούν προκαταβολή ή και ολική αποπληρωμή του ποσού πλέον), έτσι με τεχνητά πεσμένες τις εισαγωγές έφτιαξαν ένα πλεόνασμα σε πτωχευμένη χώρα

πόθεν πλεόνασμα; από την ετοιμοθάνατη λιανική, από τον εκπνέοντα φπα ή από τα ανύπαρκτα φορολογικά έσοδα;

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=450255&h1=true

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει με τις αεροπορικες; Μήπως στο εγγυς μελλον θα ταξιδευουμε με ιπτάμενους δίσκους; Eίναι σαφώς φθηνοτερος και ταχυτερος τρόπος!

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=450185&h1=true

spiral architect είπε...

Και για όσους δεν την καταλαβαίνουν ιδού:
Η καμπύλη του Δημόσιου χρέους της Ελλάδας

Ανώνυμος είπε...

Μόλις αφήχθησαν!

http://news247.gr/oikonomia/aykshseis_ews_30_apo_th_deh-_plhrwsan_th_strofh_sto_klimatistiko.1707208.html

Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα: Μέλος του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ

Μη Μόνιμο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ(International Energy Forum – IEF) καθίσταται η Ελλάδα για την τριετία 2012 – 2014, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η απόφαση, που αναβαθμίζει σημαντικά την ενεργειακή παρουσία της χώρας μας, ελήφθη μόλις έναν χρόνο μετά από την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό, ύστερα από την υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη του IEF από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, τον Φεβρουάριο του 2011.

Στο Διεθνές Ενεργειακό Φόρουμ συμμετέχουν 11 διεθνείς Φορείς και 89 Κράτη – Μέλη, που εκπροσωπούν το 90% της παγκόσμιας παραγωγής και κατανάλωσης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Εκτελεστική Επιτροπή, ανοίγει το δρόμο για ευρεία ανταλλαγή απόψεων και τακτή ενημέρωση για τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, μέσω διμερών και πολυμερών επαφών σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Στην πρόταση υποψηφιότητας που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ στις 6 Μαρτίου 2012 και την οποία απεδέχθη το IEF, γινόταν ειδική μνεία στην ανάγκη τήρησης γεωγραφικών ισορροπιών, στον ρόλο της χώρας μας στη ευρύτερη περιοχή, αλλά και για στις νέες δραστηριότητες αναζήτησης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και τις προοπτικές που διανοίγονται.

Το Διεθνές Ενεργειακό Φόρουμ(αποτελεί άτυπο Συμβούλιο παγκόσμιου ενεργειακού διαλόγου μεταξύ των παραγωγών, διαμετακομιστικών και καταναλωτριών χωρών, με στόχο την εμπέδωση του ανοικτού διαλόγου μεταξύ των κρατών – μελών, την ενεργειακή ασφάλεια και την προώθηση των αρχών διαφάνειας, σταθερότητας και βιωσιμότητας στην αγορά ενέργειας. Ιδρύθηκε το 1991 και από το 2002 εδρεύει στο Ριάντ η Μόνιμη Γραμματεία του. Συνεργάζεται στενά τόσο με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας όσο και με τον ΟΠΕΚ στα θέματα επισκόπησης της αγοράς ενέργειας και ανταλλαγής δεδομένων. Η συμμετοχή της χώρας μας στο Φόρουμ ξεκίνησε το 2004 με την παρουσία της Ελλάδος στην 9η Υπουργική Συνάντηση του ΔΕΦ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

πηγή: ΥΠΕΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρολογουν;

http://planet-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post_2356.html

nikos είπε...

με ύφεση το 2011 -17,5% !!!!και φέτος όπως εκτιμώ και υπολογίζω -23,5 % !!!!θα δει αυτός ο τόπος άσπρη μέρα είναι δυνατό??????????...

nikos είπε...

Ανώνυμος -αυτοί η άχρηστοι και ανίκανοι δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με λιγνίτη νερό και φυσικό αέριο τα 14800 mw εγκατεστημένα μονάδες βάσης που έχουμε...θααααααα φέρουν στα νησιά χιχχι

nikos είπε...

Ανεμογεννήτριες - Μπετόν και παλιοσίδερα...


http://www.biozo.gr/node/629