Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Οι θετικές ειδήσεις (1)


Δεν χρειάζομαι εγώ για να σας θυμίσω ότι μας ταΐζουν αρλούμπες, αλλά σε καιρό ανεργίας και φόβου ανεργίας, και για δημοσιογράφους, θα ανακαλύψουν και οι πιο δημοφιλείς του είδους ότι θα κελαϊδάνε ό,τι τους λέει ο παρέχων ρευστότητα.



Εγώ ως ...αρχαίος, θυμάμαι τον Jeronimo Groovy TV, τις μέρες που πανηγυρίζαμε την ελέυθερη τηλεόραση. Ο Jeronimo Groovy έγινε Channel 10, καλή, λέμε, η πολυφωνία (ακόμα κι αν οι ειδήσεις της είναι λίγο ...αποπροσανατολιστικές).


Το Channel 10 έγινε Κανάλι Θετικών Ειδήσεων, κοινώς κι άλλοι αγορασμένοι (τι να κάνουν κι αυτοί;) παπαγάλοι, και αφορμή αυτής της ανάρτησης, χθεσινή εκπομπή που μού επεσήμαναν με νεαρό, και πολύ αντιεξουσιαστή αξύριστο, να πούμε, αλλά, θετικό, να λέει σε νεαρά (χαρούμενη, θετική κι αυτή) ότι οι ΑΠΕ θα μας λύσουν τα προβλήματα και θα φέρουν ανάπτυξη και θα υποκαταστήσουν συμβατική ενέργεια. Τρία ψέματα, που μπορεί με το "πες πες κάτι μένει" να τα πιστέψουν οι πολλοί, αλλά η πίστη δεν αναιρεί ότι 1+1=2, ακόμα και σε καθεστώς σκοταδισμού και απόλυτης νεοταξικής προπαγάνδας. Πάντα 2 θα κάνει το 1+1, σε δεκαδικό σύστημα ανθρώπων, με 10 δάχτυλα στα χέρια. Όταν μεταλλαχτούμε και έχουμε ...12 δάχτυλα, αυτό θα αλλάξει, αλλά ως τότε...


Σημειώστε λοιπόν, άλλο ένα αγορασμένο μνημονιακό-ευρωπαϊκό-αγορασμένο-πράσινο κανάλι. Που στις 21 Σεπτεμβρίου του 2011 σάς έλεγε ότι το ΔΝΤ προέβλεπε βελτίωση σε 2% ύφεση το 2012 (από 5% το 2011, όταν πάμε για 7% το 12). Την ίδια εποχή, ο archaeopteryx και όλοι οι κακοί κερδοσκόποι, σας έλεγαν ότι δεν θα έχουμε να φάμε (εκτός, ίσως, από Γερμανικά αποφάγια στο Lidl).

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Θετική είδηση:
Φρανκφούρτη: Επεισόδια σε διαδήλωση υπέρ των μεσογειακών χωρών

katalytikos είπε...

¨Αντί για “Helios” οι Γερμανοί προτείνουν … “Aeras”¨.!!!!!!!
Αέρας κοπανιστός!!
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=187196