Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Οι θετικές ειδήσεις (2)


Αν στην Ελλάδα του 2012, η "Ώρα της Γης" είναι είδηση, αυτό κάτι λέει για αυτούς που αποφασίζουν τι ακριβώς είναι είδηση. Το παίρνω απόφαση, ότι ακόμα και τα σοβαροφανή ΜΜΕ έχουν πάει περίπατο (ή δεν έχουμε πια Σταυρόπουλους να μας προειδοποιούν πριν την άλωση, ή ο εισβολέας μασκαρεύτηκε σε ασπρόμαυρο αρκουδάκι και είναι ήδη μέσα).

Η είδηση στην Ελλάδα του 2012 είναι ότι η "Ευρώπη", από όπου κι αν την δεις, τρίζει, η Αμερική έχει τα δικά της, η Κίνα επίσης, και η Ελλάδα σβήνει, αλλά αυτοί που μας έφεραν έως εδώ έχουν το θράσος και εκλογολογούν. Η είδηση της εβδομάδας είναι ότι αυτό που έλεγαν τα μη συμβατικά ΜΜΕ (ότι δηλαδή το PSI είναι ένα τίποτα και ότι θα έχουμε και Μνημόνια 3. και 4 κλπ), τώρα γίνεται και βαρυσήμαντη δήλωση του Αχυρανθρώπου.

Η ειδήσεις δεν είναι πια ούτε από λεγόμενες σοβαρές εφημερίδες, αλλά από το Reuters (για όσους ξέρουν πού να ψάξουν) ή από περίεργες ιστοσελίδες που σίγουρα δεν τις καταλαβαίνει η θεία μου στο χωριό.


Και τα δύο γραφήματα μεγαλώνουν με κλικ. Το πρώτο δείχνει ότι η αγορά έχει ...καθίσει και το βρήκα σε ξένη ιστοσελίδα, που το βρήκε στην Zahari blog.  Το δεύτερο σας το έδειξα προχτές. Κατά τα άλλα, να διαβάζετε σοβαρές εφημερίδες (και να βλέπετε ...Sunny TV, ή Σκάϊ) για να μαθαίνετε τις προτεραιότητες της WWFτις σημαντικές οικονομικές ειδήσεις.

H WWF μοιάζει να είναι κάποιο βαθύ κράτος που έχει εμφανιστεί με πράσινο μανδύα μετά την επανένωση των Γερμανιών (ή/και το τέλος της ΕΣΣΔ). Για αυτό έχει απήχηση και σε "σοβαρές" εφημερίδες. Για αυτό έχει άποψη στα συμβούλια του ΣΕΒ.  Καθορίζει τι πρέπει να θέλουμε, να μην θέλουμε και πώς να ψωνίζουμε WWFικάΓερμανικά προϊόντα.

Όσο για την ώρα της γης, με καλύπτει η ανακοίνωση του Αρχιπελάγους. "Σε μια εποχή που ο πολίτης σβήνει το διακόπτη καθημερινά επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος (και όχι επειδή έχει οικολογική συνείδηση), οι συμβολικές γιορτές είναι προκλητικές"…

Δείτε και το http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/wwf-made-in-germany.html.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφει μεταξύ άλλων το WWF στην ιστοσελίδα του:
«Η Ώρα της Γης» που διοργανώνουμε για τρία συνεχόμενα χρόνια: 2009-2011. Η ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης έσπασε όλα τα ρεκόρ και κέρδισε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=195&Itemid=205
Μας φωτογραφίζουν αρχαιοπτέρυγα από ψηλά (μέσω δορυφόρου) για να ξέρουν τις αποδόσεις μας. Έτσι αξιολογείται και αποδεικνύεται (και στους χορηγούς της οργάνωσης) η διείσδυση σε χώρες και ηπείρους. Μοιάζει με ιστορία συνομωσίας, αλλά μπορεί και να είναι πραγματικότητα.

Πάντως και για τις εικονικές υιοθεσίες συγκεκριμένων ζώων τα πράγματα δεν είναι για αστεία.
Αν ήμασταν caretta – caretta ξέρει κανείς πόσα θα είχε ξοδέψει τούτο το κράτος των αστέγων, των απόρων, των ανέργων κλπ, για μας τα τελευταία 20 χρόνια;
http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=140&Itemid=61

nikos είπε...

Κόντρα στις ανεμογεννήτριες οι φορείς - Τι απαντά η εταιρεία


http://www.kounoupi.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1