Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αρνητικές σκέψεις


Θα αλλάξει κάτι;  Ή θα αρχίσω να σκέφτομαι αρνητικά;  Μάλλον το δεύτερο, εάν κρίνω την σαδιστική ευτυχία που νοιώθω ψάχνοντας για ενδείξεις της διάλυσης και της κατάρρευσης;  Και εάν κάποιοι ενοχλείστε από τέτοιες μη ...εποικοδομητικές απόψεις, αναρωτηθείτε τι χρειάζεται για να φτάσει ένας βαρετός και συντηρητικός αρχαιοπτέρυγας σε τέτοια...

Οι εξελίξεις στα κλιματολογικά και τις ΑΠΕ δεν έχουν αλλάξει... Μούφα τα μεν, και δουλειές που υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται, χωρίς αντίκρυσμα, για 10-20 χρόνια, οι δε.  Μαυρίστε την Πράσινη Υπανάπτυξη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί σκέφτονται ήδη αρνητικά, δεν θα είσαι μόνος.
Άραγε η Απο-ανάπτυξη δίνει προοπτικές εξόδου από το δράμα;
http://rednotebook.gr/details.php?id=1581

spiral architect είπε...

Καλή η αποανάπτυξη - όντας μη έχουσα σχέση με τις πράσινες π@π@ριές - αλλά πρέπει να συμβαδίζει με την ποιότητα ζωής βασισμένη στις ανάγκες του λαού.

Το ότι οι φυσικοί πόροι όλο και λιγοστεύουν, πρέπει να κατευθύνει τους ερευνητές σε εξεύρεση π.χ. άλλων μορφών αδιάλειπτης παροχής ενέργειας σε κεντρικό ή ακόμα και τοπικό επίπεδο, το σταμάτημα της λογικής του άκρατου καταναλωτισμού κλπ, λογικές που αποδεδειγμένα πλέον οδηγούν σε οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό αδιέξοδο και καταστροφή.

Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος, αλλά ... dum spiro spero!

Ανώνυμος είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/10901.htm

για τη ΔΕΗ

nikos είπε...

χρειαζόμαστε και αλλες μορφές οργανώσεις όπως είναι η Συνεταιρισμοί η οποίοι πράγματι έχουν στα χρόνια μας κατασυκοφαντηθεί και απαξιωθεί ..