Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου, και τα του Δημοσίου δικά μου


http://sofiascomments.blogspot.com/2012/04/blog-post_8269

Για να καταλάβω δηλαδή... Αυτά που λένε στην Εύβοια ότι είναι ιδιωτικά, το Δημόσιο λέει ότι είναι δασικά και επομένως του Δημοσίου. Που τα θέλει για να τα δώσει στον Κοπελούζο, και σε άλλους, για να βάλουν αιολικά, και να μειώσουν το CO2 (μην ορκίζεστε) και να σώσουν τον πλανήτη (άντε και να κάψει και πολύ αέριο στο Λαύριο μπας και πάει το συμβόλαιο στην επόμενη κλίμακα και βγει κανένα φράγκο. Ή θα πάει στην Φλώρινα το αέριο;  Ή στο Αποπηγάδι;  Έχω μπερδευτεί πλήρως με τα ενεργειακά. Άσε πουμε τα δικαιώματα άνθρακα κάτω από €7, και την Ελλάδα σε ύφεση για 1-2 γεννιές ακόμα, αναρωτιέμαι τι παιδεύονται;

Η πλάκα είναι ότι στην Πεντέλη, δεν έκανε να βάλουν οι παπάδες φωτοβολταϊκά, γιατί ήταν αναδασωτέο καμένο δάσος (της Εκκλησίας). Και εάν κάποιος βαρώνος ήθελε να βάλει φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη;  Ααα... αυτό θα ήταν αλλιώς!  Τότε θα ήταν δασική η Πεντέλη για να μην είναι της Εκκλησίας, και να του την δώσουν να τα βάλει.

Ο κύριος είναι ένας από αυτούς που αναφέρει η Καθημερινή, ή η Ελευθεροτυπία όταν γράφουν για ενέργεια.


Πολιτική, στην οποία οι όχι αδιάφθοροι πολιτικοί (ή πωλητικοί) προσπαθούν να συγκεράσουν συμφέροντα ενεργειακών βαρώνων, δεν είναι ενεργειακή πολιτική, είναι κάτι άλλο. Το κακό είναι ότι επηρεάζει τον λογαριασμό μου...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δειτε και αυτο

http://www.enouranois.gr/indexproti.htm

Τα πραγματα δεν ειναι οπως φαινονται και οι πολιτικοι κανουν το κορόιδο.

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, δεν τα πολυπιστέυω τα περί chemtrails. Για την ακρίβεια θεωρώ ότι δημιουργούν αποπροσανατολιστικές φοβίες, ανευ όμως πραγματικού αντικειμένου. Ή να το πω αλλιώς, δεν θα πάω από γεωμηχανικά πειράματα, αλλά από ανεργία, μείωση βιοτικού επιπέδου, χαλασμένες προσδοκίες κλπ.

spiral architect είπε...

Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου, και τα του Δημοσίου δικά μου;

E, ναι λοιπόν:

Οι Νέοι Τσιφλικάδες, οι Νέοι Κολίγοι και η Ανταγωνιστικότητα

Απλή λογική ...

Ανώνυμος είπε...

Την έννοια "άπαξ δάσος πάντα δάσος" την εισήγαγε στην ελληνική νομοθεσία συγκεκριμένος δικαστής του ΣτΕ. Ο ίδιος δικαστής έχει εκφραστεί δημόσια υπέρ της Ατζέντας του Ρίο, και έχει δώσει κάλυψη και δικαστική νομολογιακή ασυλία στο οικολογικό κίνημα.

Ομως το λογγωμένο κτήμα δεν χάνει την υπόσταση του ιδιόκτητου. Μειώνει μεν την απόλαυση του ιδιοκτήτη, αυξάνει τις υποχρεώσεις του, αλλά δεν μπορεί ο χαρακτηρισμός να υποκαταστήσει την νόμιμη απαλλοτρίωση.

Βέβαια κάπου καλά να πάθουν οι ιδιοκτήτες, διότι με μια απλή, δαπανηρή έστω αλλά απλή, προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα είχαν ανατρέψει αυτή την αντισυνταγματική κατάσταση της δια χαρακτηρισμού απαλλοτριώσεως. Υπάρχει δεδικασμένο του ΔΑΔΕ που τους κατοχυρώνει, βλέπε υπόθεση Πιαλόπουλου και υπόθεση Chassagnou. Δεν πάει κανείς μέχρι εκεί και έτσι έχουμε τις βλακείες οικοδικαστών να μας ταλανίζουν.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Μια σημείωση για όσους υποθέτουν, λογικά, ότι "δάσος" και "δασική έκταση" είναι συνώνυμα. Δεν είναι.

Η "δασική έκταση" είναι φάμπρικα που επιννόησαν οι δασικοί μεταπολεμικά για να ασκούν εξουσία, ουσιαστικά να κόβουνε πεντοχίλιαρα, στην ελληνική ύπαιθρο. Οποιο χωράφι αφεθεί να λογγώσει και να αποκτήσει ξυλώδη βλάστηση μπορεί να χαρακτηριστεί "δασική έκταση" από τον τοπικό δασάρχη. Ο χαρακτηρισμός μειώνει την χρήση.

Είναι ευνόητο ότι όποιος έχει την προνοητικότητα να ξεριζώνει την βλάστηση από το χωράφι του κάθε χρόνο δεν διατρέχει κίνδυνο. Οποιος σκέφτεται οικολογικά και αφήνει τηη φύση να καλύψει το χώρο του ουσιαστικά τον χάνει. Αυτή την στρέβλωση ενίσχυσε το ΣτΕ στην Ελλάδα.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Λεπτομέρειες εφαρμογής του «άπαξ δάσος πάντα δάσος» είχε παρουσιάσει και ο Παπακωνσταντίνου με τη βοήθεια υψηλόβαθμων συνεργατών του στο ΥΠΕΚΑ:
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=392&sni%5B524%5D=1419&language=el-GR

spiral architect είπε...

Έρχεται και ο φόρος ιδιοκατοίκησης

Up against the wall!

aldebaran είπε...

Αυτό το έχεις υπόψη αρχαίε :

http://www.zerohedge.com/news/worlds-largest-solar-plant-21-billion-energy-department-loan-guarantee-files-bankruptcy

archaeopteryx είπε...

Το είχε βρει το αλλενάκι, και το ανέβασα χτες προχτές με αφορμή τις σχετικές αρλούμπες Παπαδήμου.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/04/blog-post_03.html

Αλλά πέφτουν σαν τα κουνούπια μετά από εντομοκτόνο, έχω χάσει λογαριασμό.

ΜΟΝΟ στην Ελλάδα μιλάμε για φ/β και αιολικά!!!