Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η Vestas στα αζήτητα;


Τίποτα προσωπικό, αλλά είναι η εταιρία που προωθεί την αιολική απάτη σε παιχνίδια Lego (Δανέζικα και αυτά), σε ψευτοπαιχνιδάκια σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, παρέα σε ευχάριστα ντινέ με την Ελληνική Γκρηνπής (Greenpiss = πράσινο κατούρημα, χαχαχάααχα) και προωθητές δικαιωμάτων άνθρακα και λοιπό Πράσινο Συρφετό..


Δεν θα κλείσει ο κλάδος αν φουντάρει η Βέστας, οι δικοί μας προδιαγράφουν πλέον την Γερμανική Enercon (αυτή που έταζε 40% εξοικονόμηση ενέργεια στους ηλιθίους των Faklands, αλλά μετρήθηκε 6%).  Δεν θα κλείσει, αλλά μία μία που φουντάρει, είναι λόγος για χαρούλες.


Η απάτη, ΔΕΝ είναι η ασχετοσύνη. Ούτε η διαπλοκή. Ούτε τι πιστεύει ή τι πουλάει ο καθένας. Η απάτη είναι ότι τα αιολικά και οι αιολικοί πληρώνονται για ρεύμα που "εγχύουν", στατιστικά, κουτουρού, χωρίς να υποκαθιστούν ισοδύναμο καύσιμο (που καίμε και πληρώνουμε ούτως ή άλλως).  Να το κοιτάξουν αυτό οι αρμόδιοι, πριν τους έρθει με κανένα δικαστικό επιμελητή...

Η (ιστορική πλέον) φωτό είναι από το Καφενείο. Το 40% που μετρήθηκε 6% (4 έως 8%) είναι από εδώ.

Η είδηση για την Βέστας από το http://www.bloomberg.com/news/2012-09-12/vestas-plunges-amid-cash-shortage-concerns-copenhagen-mover.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://boingboing.net/2012/09/12/whats-climate-change-ruining-2.html

archaeopteryx είπε...

καμία συνταγή για ρυζόγαλο θα ήταν πιο χρήσιμη. Η ανομβρία, δεν είναι κλιματική αλλαγή. Είναι καιρός. Και η Αγγλία η ή Γερμανία, ή οι ΗΠΑ δεν πάσχουν από ηλεκτροπαραγωγη λόγω ανομβρίας. Συνταγές μαγειρικής. Πιο χρήσιμες.

Ανώνυμος είπε...

http://gr.news.yahoo.com/σε-λειτουργία-το-αιολικό-πάρκο-της-κρήτης-135403613.html
ΤhW

Ανώνυμος είπε...

Να που έχουμε και μια καλή είδηση!

Πρώτα ανακοίνωσαν ρεκόρ κερδών, μετά μεταφορά της παραγωγής στην Κίνα, και τώρα φούντο; Γουστάρω την πράσινη οικονομία!

Kaymakchalan