Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η αιολική ενέργεια θα καταστρέψει Ιρλανιδκές (και Ελληνικές) θέσεις εργασίας (Πείτε ΟΧΙ στον φόρο άνθρακα)

Λοιπόν... Ενώ έχει ένα σωρό ειδησούλες περί τα ενεργειακά, τις ΑΠΕ, την κλιματολογία, την "Ευρώπη" και άλλα προσφιλή μου θέματα, το μόνο που θέλω να κάνω είναι να βρίζω... Νομίζω ότι θα ήθελα ίσως και κάτι πιο ...αποτελεσματικό από το βρίσιμο, αλλά δεν ξέρω αν οι λεμονόκουπες ή οι πέτρες κάνουν.... Ίσως θα έπρεπε να κάνω προπαγάνδα κατά του φόρου άνθρακα (πες ΟΧΙ ρε Σαμαρά, απλό είναι "Όχι, δεν πληρώνουμε φόρο άνθρακα... (α) δεν έχουμε και (β) στ'αρχίδια μας δεν πιστεύουμε ότι έχει νόημα κι άλλος μη ανταποδοτικός φόρος.


Μπορεί ο Μανιάτης και η "Αννυ" Ποδηματά να παπαγαλίζουν ότι οι ΑΠΕ είναι αναπτυξιακές, αλλά αν το πιστεύουν, ή είναι ηλίθιοι ( ο ένας από τους δύο νόμιζα ότι δεν είναι) ή είναι πληρωμένοι πλασιέ Γερμανικών και Δανέζικων προϊόντων (είναι, να θυμίσω τα Γερμανικά ξύλινα κουφώματα, Γιάννη μ'..., όσο για την άλλη, άσε είναι ξεφωνημένη ενεργειακή λομπύστρια της συμφοράς με λουκ Μιμής και γνώσεις γαλλικής φιλολογίας... Τι γαλλική φιλολογία, τι Κούντερα...)

Η μόνη "ανάπτυξη"από ΑΠΕ στην Ελλάδα, είναι συνέχιση της Γερμανικής και Δανέζικης απασχόλησης, και των Γερμανικών και Δανέζικων εξαγωγών στην χώρα μας.  Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά απλά ακριβαίνουν το ρεύμα. Αυτό σημαίνει πληθωριστικές πιέσεις και σε περιβάλλον έλλειψης ρευστότητας, σημαίνει περισσότερη φτώχεια. Ενεργειακή φτώχεια. και σκέτη, παραδοσιακή φτώχεια.


Aα... Πριν το ξεχάσω... Και οι Ιρλανδοί έχουν τον Μανιάτη τους και την Ποδηματά τους. http://www.irishexaminer.com/archives/2012/1124/business/wind-energy-aposwill-destroy-irish-jobsapos-214947.html#.ULBxD7Srx0M.twitter.

Για την αποδεδειγμένη και τεκμηριωμένη αναποτελεσματικότητα των αιολικών στην Ιρλανδία είχα (αντι)γράψει προ ημερών:  http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/10/co2_17.html

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

O Μανιάτης σαν ΓΓ ΥΠΕΚΑ επί κυβερνήσεων ΓΑΠ και Παπαδήμιου απαιτούσε από τη ΔΕΗ χάρτη επάρκειας Φ/Β ανά γεωγραφική περιοχή, μην έχοντας ιδέα πως δουλεύει και πως τρέχει ένα δίκτυο διανομής Η.Ε. και πως αυτό το δυναμικό δίκτυο μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα πίνακα αναρτημένο στο ίντερνετ και τι θα κταλάβει απ' αυτό ο ενδιαφερόμενος "επενδυτής Φ/Β".

Η Αννυ παίζει ακόμα με τις Μπάρμπι και τα αρκουδάκια της;