Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η απλή αριθμητική, τα γεγονότα και η αλήθεια είναι με το μέρος σας


Δεν είμαι ειδικός να γράφω επαίνους για πολιτικούς, ή την ..."Κυβέρνηση", ή να δημιουργώ "θετικό κλίμα στήριξης", δεν ξέρω εγώ από τέτοια.  Αλλά θα προσπαθήσω.

Κύριε Λιβιεράτο και κύριε Παπαγεωργίου (και κύριε Σαμαρά). Σας κριτικάρουν, σας κατηγορούν, σας πιέζουν, και σας εκβιάζουν επειδή επιτέλους παίρνετε μια πιο ρεαλιστική στάση στο θέμα της απίθανης απάτης που ονομάζεται "Πράσινη Ενέργεια".

Καταλαβαίνω την πίεση από πλευράς "Ευρωπαίων" που αυτό που εξυπηρετούν είναι τα συμφέροντα των EDF, Enel, Iberdrola, Enercon, Siemens, Vestas, Gamesa και λοιπών προμηθευτών "πράσινων" πραγμάτων.΄

Καταλαβαίνω την πίεση 3-4 Ελλήνων επιχειρηματιών που θέλουν να είναι ηλεκτροπαραγωγοί. Να τους οδηγήσετε σε πραγματική ηλεκτροπαραγωγή, και όχι σε χωματουργικά σε κορυφογραμμές.

Καταλαβαίνω την πίεση των ορδών των μικρών δήθεν επενδυτών που νόμισαν ότι βρήκαν μηχανάκι που κόβει λεφτά με τα φωτοβολταϊκά τους και τα συμπαραμαρτούμενα. Είναι οι ίδιοι που έψαχναν για εσωτερική πληροφόρηση για να κάνουν αρπαχτές στο ΧΑΑ του 2000, και μετά έκλαιγαν.

Η Πράσινη Ενέργεια είναι ένα σχήμα οξύμωρο. Κάτι μεταξύ υπερβολής και ωμής απάτης. Με μεγάλο κόστος, σε καιρό φτώχειας, δεν υποκαθιστά συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, δεν εξοικονομεί καν σημαντικές ποσότητες συμβατικών καυσίμων. Σίγουρα όχι κάρβουνο. Πολύ λιγότερο αέριο από όσο διαφημίζουν και αυτό μόνο με σημαντικό πρόσθετο κόστος, σε ένα ήδη ακριβό καύσιμο. Αυτό έχει τεκμηριωθεί από εμπειρίες άλλων χωρών και από μακρο-στατιστικές μελέτες: Οι ΑΠΕ δεν είναι ούτε Ανανεώσιμες, ούτε Πηγές Ενέργειας.  Είναι μια πανάκριβη παρέμβαση, αμφίβολης χρησιμότητας ή οικονομικής αποτελεσματικότητας για τον καταναλωτή. Είναι μία επιδότηση υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, εκτός Ελλάδος, που υπάρχουν μόνο επειδή καταστροφολογούν για θέματα που δεν είναι η προτεραιότητά μας, έστω κι αν είναι υπαρκτά (που μάλλον δεν είναι). Ο κλάδος της Πράσινης Ενέργειας είναι σε περίπου ελεύθερη πτώση από το καλοκαίρι του 2009, και κρατιέται μόνο από τα λόμπυ τους και τους δήθεν "οικολόγους".

Ναι, βοηθάει τις εξαγωγές ΤΟΥΣ. Ναι, βοηθάει τις ταμειακές ροές ΤΟΥΣ. Αλλά σε βάρος της χώρας μας, της βιομηχανίας μας και του απλού κόσμου. Για κάθε έναν από αυτούς που διαμαρτύρεται και σας πιέζει, υπάρχουν μερικές χιλιάδες από εμάς που πληρώνουμε την κοροϊδία τους, και τις απατηλές και καθοδηγούμενες οικολογικές οργανώσεις  ΤΟΥΣ.

Πείτε ΟΧΙ στην επιδοτούμενη απάτη. Δεν θα είστε μόνοι:  Γερμανοί βιομήχανοι και καταναλωτές διαμαρτύρονται. Σουηδοί επιστήμονες διαμαρτύρονται. Ολλανδοί διαμαρτύρονται. Οι Καναδοί είναι ξεσηκωμένοι. Οι Άγγλοι επίσης. Οι Έλληνες πραγματικοί βιομήχανοι διαμαρτύρονται.  Οι Ισπανοί έκοψαν τις επιδοτήσεις στα αιολικά τους. μπας και αποφύγουν την χρεοκοπία και για να περισώσουν λίγη ανταγωνιστικότητα έναντι της Γαλλίας. Το ζητούμενο είναι η επιβίωση και η ανάπτυξη. Όχι η επιδότηση ξένων, που δεν προσφέρουν τίποτα, και των εδώ πλασιέ τους που μόνο πλασιέ είναι. Φτηνό και απρόσκοπτο ρεύμα, είναι το ζητούμενο.

Καταλαβαίνω ότι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι ξένοι πρεσβευτές, και οι ντόπιοι "επενδυτές" δεν είναι αστείο πράγμα. Αλλά η απλή αριθμητική, τα γεγονότα και η αλήθεια είναι με το μέρος σας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μωρέ ρώτα τους "ποιος θα πληρώσει"

Ανώνυμος είπε...

Μην ελπίζεις!!!!
Το ¨πράσινο¨σύστημα που εγκατέστησε ο ΓΑΠ στο ΥΠΕΚΑ ενισχύεται μέρα με τη μέρα!!!
Μόνο για λόγους επικοινωνιακούς αφήνουν έντεχνα πότε πότε να εννοηθεί ότι ...προβληματίζονται!!!.
Με ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο για το πού πάνε τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον και θα καταλάβεις!!!

katalytikos είπε...

.... και κλάμα η ΕΛΕΤΑΕΝ!!!!
http://www.skai.gr/news/environment/article/219461/enosi-aioliki-energeias-to-upeka-vrisketai-se-gualino-purgo-gia-aioliki/

archaeopteryx είπε...

άσε... μου έστειλαν την ανακοίνωση Τύπου που βγήκε, να λύνεσαι... από τα γέλια. Το ίδιο πρέπει να είναι γιατί έχουν τον γυάλινο πύργο! Και στο energypress

Μα δεν καταλαβαίνουν ότι οι δημοσιογράφοι είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι που πληρώνουν ρεύμα???

Ανώνυμος είπε...


Σε λίγο που θα καταρεύσουν όλα να δώ τι θα κάνουν με τα δικαιώματα άνθαρακα και τα αιολικά

archaeopteryx είπε...

μία άποψη είναι θα πάνε σπίτι τους. Η άλλη είναι ότι θα βάλουν φόρο άνθρακα (θα τον πουνε φόρο ενοποίησης Ευρώπης) και θα συνεχίσουν ακάθεκτοι.