Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί, μα γιατί έχουμε πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτρισμού;


http://www.energypress.gr/news/Mantalena-Pioy:-Me-energeiako-krah-apeileitai-h-hwra

"Στα πρόθυρα οικονομικού κραχ, που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, βρίσκεται για άλλη μία φορά η αγορά, καθώς τα χρέη ηλεκτροπαραγωγών και άλλων επιχειρήσεων προς τη ΔΕΠΑ αγγίζουν πλέον τα 600 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας σοβαρό ταμειακό πρόβλημα στην εταιρεία, η οποία, από τις αρχές του νέου χρόνου μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες στην προμήθεια φυσικού αερίου...

...Η αδυναμία του ΑΔΜΗΕ να πληρώσει τους ηλεκτροπαραγωγούς, για να πληρώσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τη ΔΕΠΑ, φαίνεται να οφείλεται εν μέρει στη νέα πρακτική συμψηφισμών που εφαρμόζει η ΔΕΗ κάτω από την απειλή της δικής της κατάρρευσης. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν φθάσει στα 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 500 εκατ. ευρώ θεωρούνται επισφαλή. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρέη της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ, που είναι θυγατρική της εταιρεία, ξεπερνούν τα 330 εκατ. ευρώ..."

Η Ελλάδα έχει βάλει περί τα 1.750 αιολικά μεγαβάτ, και δεν ξέρω πόσα φωτοβολταϊκά μεγάβατ. Αυτά, και το αέριο, και οι ξεπουλημένες, αλλά Πράσινες, "ενεργειακές στρατηγικές", έχουν ακριβύνει το ρεύμα. Η ύφεση και το ακριβό "μη-ρεύμα" οδηγούν σε "ενεργειακή φτώχεια":  Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του. Αυτό κάνει το πρόβλημα χειρότερο:  Φαύλος κύκλος.

Σε κάθε "είδηση" για νέα αιολικά ή νέα φωτοβολταϊκά, διαβάζουμε για τις χιλιάααδες θέσεις εργασίας (σε άλλες χώρες), για τους χιλιάδες τόνους CO2 (στα μυαλά του Εδικού), για σωτηρία από Θερμοκήπια (στα μυαλά του Οζονολόγου που έγινε Αστεροσκόπος, αλλά τώρα το έχει ρίξει στα νερά), για την ισοδυναμία με χιλιάααδες δέντρα (που κόπηκαν προχτές για την ξυλόσομπα)...

Ζούμε και πληρώνουμε την Πράσινη Απάτη. Εκφραστές αυτής της Πράσινης Απάτης είναι οι επώνυμοι και μη Πράσινοι Επιχειρηματίες, η ΕΛΕΤΑΕΝ, ο παλιός με τα νέα κόλπα, τα διάφορα φωτοβολταϊκά γκρουπάκια. Και, φυσικά, τα εφήμερα ζόμπυς. Και από πίσω, ποιός άλλος;  Η Γερμανία Ευρώπη. Ολόδική της είναι η Πράσινη Απάτη.

Εδώ, οι καταναλώσεις στην ΕΕ, από Ευρωκαταγραφείς... Πόσα θερμοπυρηνικά χρειάζονται για την ηλεκτροδότησή τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: