Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Strange Sketch Act (3) Οι Γυάλινοι Πύργοι της ΕΛΕΤΑΕΝ (δηλαδή της EDF, Enel, Iberdrola, Enercon, Vestas κλπ.


http://www.energypress.gr/news/ELETAEN:-Ektos-pragmatikothtas-oi-protaseis-YPEKA-gia-ta-aiolika

"...Σε γυάλινο πύργο και χωρίς επαφή με την πραγματικότητα της Αιολικής Ενέργειας στη χώρα μας, έχει γραφεί το σύνολο των ιδεών που έθεσε σε διαβούλευση το ΥΠΕΚΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΕΤΑΕΝ... ...να αφήσουμε τις εύπεπτες λύσεις, τη μιζέρια, την υποκρισία και τον λαϊκισμό. Μόνο έτσι η πατρίδα – η κοινωνία και η οικονομία- θα εξέλθει από τη σημερινή τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει...."

Η ΕΛΕΤΑΕΝ και ο ΕΣΗΑΠΕ έχουν πει τόσα μαργαριτάρια, που τους έχω αφιερώσει ενότητες με αναρτήσεις, που βαριέμαι να ξαναλέω...   Αιολικά -- Αλήθειες και ψέματα και ΕΛΕΤΑΕΝ ΕΣΗΑΠΕ κλπ (έχει μερικά ίδια, αλλά και μερικά ιδιαίτερα μαργαριτάρια, συμπεριλαμβανομένης και της εκδήλωσης στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου διασκέδασαν και οι ενεργειακοί δημοσιογράφοι)

Οι αιολικοί, πληρώνονται κουτουρού χωρίς να υποκαθιστούν καύσιμα, κοροϊδεύουν, τρώνε κεφάλαια χωρίς να υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, υπαγορεύουν νόμους, καταστρέφουν βουνά. Προωθούν ενεργειακή, περιβαλλοντική και οικονομική απάτη.


Να μιλάει η ΕΛΕΤΑΕΝ για γυάλινους πύργους, υποκρισία και λαϊκισμό...  Τι να πω... Είναι οι ίδιοι που τάζουν τσάμπα ρεύμα με πρίζες από τον ουρανό, που λένε ότι το 150, ή το 120, ή τώρα το 90 είναι φτηνότερο από το 60 ή το 30 (€/MWhr).  Που για επιχειρήματα έχουν παιδάκια να ζωγραφίζουν αιολικά που θα ξεχρεώνει ο μπαμπάς από λεφτά που δεν θα έχει. Αιολικά που θα πληρώνονται για ρεύμα που δεν συνεπάγεται εξοικονόμηση καυσίμου. Που διαφημίζουν πλασματικούς τόνους CO2 και σωτηρία από τον καρκίνο.


Και τα πλασάρουν αυτά με δημοσιευμένο το ξεφούσκωμα της φούσκας τους. Προωθούν απάτη που έχει τεκμηριωθεί σαν απάτη.  Από την αγορά, από παλιές μελέτες, από καινούργιες μελέτες, από εμπειρίες σε Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Γερμανία. Πώς λέγεται κάποιος που προωθεί πράγματα που είναι αποδεδειγμένα "απάτη";  Θρασύτατος ΑΠΕτεώνας.


Και "Πατρίδα";  Για ποια πατρίδα μιλάνε οι εκπρόσωποι της Enel, της EDF, των Iberdrola, Gamesa, Vestas, Enercon, Siemens?  Αυτή η πατρίδα έχει περιέλθει στα χάλια που έχει περιέλθει, χάρη στους Έλληνες κρατικοδίαιτους παράγοντες διαφθοράς που εκπροσωπούν τις εταιρίες αυτές, να μην ξαναλέμε ονόματα.

Το Strange Sketch Act εδώ, και, στην Wikipedia. Προτιμώ τους Monty Python από την ΕΛΕΤΑΕΝ, αλλά στην ζωή δεν έχουμε πάντα επιλογή ΠΟΙΟΣ μάς ψυχαγωγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: