Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ποιάς χώρας είναι Υπουργός Οικονομικών ο Στουρνάρας;


Ο κύριος Υπουργός Οικονομικών, επικαλούμενος στοιχεία της EUROSTAT για το 2012 δήλωσε ότι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την βιομηχανία στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέ σο όρο. Η πραγματικότητα όμως  είναι τελείως διαφορετική.   Όλες οι χώρες προσπαθούν να στηρίξουν στην οικονομία τους και την παραγωγή τους. Η βιομηχανία στην Ευρώπη έχει ενέργεια με διμερείς συμβάσεις, φθηνότερες από αυτές που δημοσιεύει η Eurostat.  Έχει φοροαπαλλαγές. Έχει απαλλαγές από τέλη ΑΠΕ. Η Ισπανία, Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Γερμανία έχουν πάρει μέτρα μείωσης του κόστους ενέργειας. Για όλους και για την βιομηχανία. Δεν θέλει φιλοσοφία... Όταν πετάς λεφτά για να ΜΗΝ έχεις ρεύμα, που μετά περνάς στον λογαριασμό ρεύματος, έχεις λιγότερο και ακριβότερο ρεύμα. Όταν όλες οι χώρες φροντίζουν να έχει η βιομηχανία τους φτηνή ενέργεια, όσοι δεν το κάνουν απλά κλείνουν την βιομηχανία τους υπέρ της ξένης βιομηχανίας.

Για να στηρίξεις την οικονομία σου κάνεις ό,τι μπορείς για να στηρίξεις την παραγωγή σου, τον κόσμο σου. Εμείς έχουμε, πότε ιδεοληπτικά βούρλα, πότε συμπλεγματικά ανιψάκια και πότε υπαλληλάκια του ΟΟΣΑ που προσπαθούν να στηρίξουν τις άλλες οικονομίες. Κακοί οι Έλληνες, καλοί οι ξένοι.


Το μυστικό δεν είναι το κουκούλωμα σε κρυφά ελλείμματα, και ΟΟΑΣΑιες σοφιστείες κουτοπόνηρου υπαλληλίσκου. Το μυστικό είναι φτηνή ενέργεια.  Κόψτε τις ΑΠΕ, μειώστε το αέριο.  Στενοχωρείστε 3-4 ΑΠΕτεώνες και αφήστε μας στα ζόρια μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Archaeopteryx,
Σας διαβάζω, όσο πιο συχνά μπορώ, με πολύ ενδιαφέρον, πρώτα απ' όλα για την ορθότητα του λόγου σου, δεν υπάρχει άλλος που να κατέχει την ενέργεια τόσο καλά, αλλά και διότι μ' αρέσει η μαχητικότητά σου.

Είσαι μέσα 1000%! Ειδικά το θέμα της βιομηχανικής πολιτικής της ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Φτηνή ενέργεια, όχι ανεργία και μισθοί εξαθλίωσης, είναι η διέξοδος από τη κρίση.

Αυτό σημαίνει, τέρμα στα παραμύθια των ΑΠΕ, φρένο στο αέριο, λιγνίτης και πάλι λιγνίτης για τουλάχιστο μια δεκαετία, και, προετοιμασία για πυρηνικά!

Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους αγώνες σου.

Ανώνυμος είπε...


Μ' άλλα λόγια, ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!