Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Φωτογραφίες με «ρύπους»


http://wattsupwiththat.com/2013/05/24/washington-posts-photo-phraud-its-deja-vu-all-over-again/

Αυτή είναι "παλιά" μέθοδος:  Δείχνεις στον φτωχό βρωμερές καμινάδες και του φοράς καπάκι και την κλιματική αλλαγή...  Μόνο που, ενώ υπάρχουν βρωμερές καμινάδες, οι περισσότερες φωτό, και η παραπάνω (αριστερά) είναι "μούφα". Η μαυρόασπρη εκδοχή είναι καταθλιπτική και καταστροφολογική, μέχρι να δει κανείς την πρωτότυπη έγχρωμη, να καταλάβει ότι πρόκειται για σούρουπο, οι θερμοκρασίες του αέρα είναι πεσμένες, η συμπύκνωση των υδρατμών πιο έντονη και η φωτογραφία κόντρα στο φωτεινό, ακόμα, ουρανό, φαίνεται σκοτεινή και οι "ρύποι" κατάμαυροι.  Η ίδια φωτό, το ίδιο εργοστάσιο,(καίει κάρβουνο), μέρα, φαίνεται αλλιώτικο, και οι "ρύποι" φαίνονται τι είναι: Υδρατμοί.

Η καύση κάθε υδρογονάνθρακα παράγει ατμό και διοξείδιο του άνθρακα.  Ο ατμός είναι αυτό που φαίνεται. Το CO2 δεν φαίνεται, δεν μυρίζει, δεν είναι ...καρκινογόνο. Αυτό που βρωμάει, αν βρωμάει κάτι, είναι τα οξείδια του θείου (έντονη μυρουδιά σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις) και, φυσικά, τυχόν προϊόντα ατελούς καύσης (δεν συνηθίζονται σε σταθερή λειτουργία). Το SO2 είναι καταστροφή, αλλά δεν νοείται μονάδα καύσης κάρβουνο χωρίς αποθειωτές (που είναι βασικά ντους ασβεστόνερου που μετατρέπει τον ασβέστη σε γύψο). Φυσικά και υπάρχουν και άλλοι ρύποι, όπως το οξείδια του αζώτου (ΝΟx) και τα βαριά μέταλλα, κυρίως ο υδράργυρος -- αν υπάρχει στο κάρβουνο. Ο υδράργυρος είναι πρόβλημα που έχει ταρίφα:  Παγιδεύεται με κάποιο πρόσθετο (αλλά προσιτό) κόστος. Τα ΝΟx δεν πιάνονται, ούτε ελέγχονται και η καύση αερίου έχει περισσότερα γιατί γίνεται συνήθως σε υψηλότερη θερμοκρασία. Τα ΝΟx είναι εγγενές πρόβλημα της καύσης σε υψηλή θερμοκρασία (όπως πχ σε κύλινδρο αυτοκινήτου), και στην ηλεκτροπαραγωγή, όσο υψηλότερη η θερμοκρασία καύσης, τόσο πιο αποδοτική η μονάδα (απλή θερμοδυναμική). Και, επίσης φυσικά, πρόσθετος και πραγματικός ρύπος είναι τα σωματίδια. Δεν νοείται μονάδα κάρβουνου χωρίς φίλτρα και υπάρχουν θαυμάσια φίλτρα από την δεκαετία του '60-'70.

Αυτά περί ρύπων. Οι τρομολάγνες φωτό δεν δείχνουν ρύπους, δείχνουν ατμό. Οι ρύποι είναι επικίνδυνοι, ο ατμός ακίνδυνος και το CO2 ούτε φαίνεται, ούτε είναι "ρύπος" (παρά μόνο στο μυαλό των "Ευρωπαίων" και των ιεραποστόλων τους)

7 σχόλια:

spiral architect είπε...

... και τα ποντίκια χορεύουν:
Όλοι ελεύθεροι για το σκάνδαλο Energa- Hellas Power ... suckers!

archaeopteryx είπε...

μπορεί και να υπουργοποιηθούν...

Ανώνυμος είπε...

http://netakias.com/2013/05/16/green_fraud-6/

Ανώνυμος είπε...

ΠΤΕΡΥΞ, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ;

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=514506

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=X1g5Z7GvVQ8

archaeopteryx είπε...

μην πιστεύεις αοριστολογίες... (δηλαδη πίστευε ότι θες, αλλά...)