Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Οι πορείες στην ..Νέα Υόρκη

.
Τον Σεπτέμβριο έμαθα ότι έγινε μια πορεία για το ...Κλίμα -- από όπου και η κυρία που δεν μπορεί να αναπνεύσει (και φαίνεται να ...κρυώνει λιγάκι). Για αυτήν την πορεία είδα ότι και στην Ελλάδα, ενδιαφέρθηκαν και διάφοροι δικοί μας, προφανώς αργόσχολοι.

Η Νέα Υόρκη είναι μια μεγάλη πόλη (στην ομώνυμη Πολιτεία -- State -- της Νέας Υόρκης).  Η πόλη (New York City) έχει περίπου 8,4 εκατομμύρια κόσμο.  Η πόλη καθ' εαυτή έχει 5 περιοχές:  Το Μανχάταν είναι η πιο γνωστή από αυτές, με 1,6 εκατομμύρια κόσμο. Ο μέσος μη Αμερικάνος θεωρεί ότι Νέα Υόρκη είναι το Μανχάταν (αν και οι Ελληνοαμερικάνοι ξέρουν και το Queens (με 2,3 εκατομμύρια κόσμο) όπου και η Αστόρια, γνωστή από τους πολλούς 'Ελληνες που έφτασαν εκεί την δεκαετία του '60 (και Κύπριους μετά το 1974).

Το Μανχάταν έχει παράδοση σε παρελάσεις, διαμαρτυρίες κλπ. Μερικές από αυτές, είναι, καθ΄εαυτές, ...αξιοθέατα (αυτή, πχ, αν σας αρέσουν οι αδερφές). Μερικές είναι χμμ...  αγνώστου προελεύσεως, εμένα μου αρέσει αυτή, ενώ θα έπρεπε να μου αρέσει ετούτη, πάντα πήγαινα εδώ, αλλά κατέληγα σε γειτονική περιοχή, η Νέα Υόρκη (και ειδικά το Μανχάταν) έχει κάθε καρυδιάς καρύδι, και με τόσα εκατομμύρια κόσμο γύρω γύρω, εύκολα βρίσκεις μερικές χιλιάδες για κάθε είδους χαβαλέ.

Στην Αμερική το θέμα του "Κλίματος" είναι αμφιλεγόμενο (δεν το δέχονται όλοι σαν θέμα, ούτε όλοι έχουν άποψη περί του πρακτέου), αλλά ειδικά φέτος ήταν εκλογική περίοδος (για την Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία) και δεν υπήρχε κάποιο "θέμα" να μαζέψει κόσμο.  Το "Κλίμα" ήταν/είναι βασικά θέμα για τους Δημοκρατικούς (κάτι σαν Πασόκοι είναι αυτοί) που όμως ξέφτισε με τις αρκούδες και τις αρλούμπες, το σπρώχνει και ο Ομπάμας (στα τελευταία του ούτως ή άλλως) και επομένως χρειαζόταν φιέστες.  Εάν στην Ευρώπη, το "Κλίμα" είναι πατέντα για να πουλάνε οι Γερμανοί σαβούρες και οι αεριάδες αέριο (και να μαζέψουν χρήματα οι πυρηνικοί), στις ΗΠΑ το "Κλίμα" είναι πατέντα για να περικόψουν τα πολλά πολλά Κινέζικα:  Βάλε Κλιματικούς περιορισμούς στην Κίνα, και είναι σαν να βάζεις δασμούς στα Κινεζικα.  Εάν σας ενδιαφέρει, τις "βουλευτικές" εκλογές του 2014 τις κέρδισαν αυτοί που θεωρούν την Κλιματολαγνεία "απάτη του κερατά".  Εδώ, εδώ...  Και μπορεί οι χαμένοι να θεωρούν τους Ρεπουμπλικάνους χαζούς, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν τους Κλιματολάγνους ζόμπυ ή κατάλοιπα των ...κομμουνιστών.

Επειδή υπάρχουν και εδώ υπάλληλοι και τσιράκια που αναπολούν την ...επιτυχία της πορείας για το Κλίμα στην Νέα Υόρκη, και ενώ θεωρώ τρίχες το όλο θέμα, να ένα ρεπορτάζ΄από αυτούς που πήραν την ...πλειοψηφία:  http://wattsupwiththat.com/2014/09/21/paid-volunteers-for-the-nyc-climate-march/.  Τα σχόλια έχουν πλάκα (και οι φωτογραφίες)

Εμένα, αυτού του είδους οι πορείες μου θυμίζουν τους αυτομαστιγώμενους του Μεσαίωνα (ή του ...Σιίτες), ή πιο ...σόκιν αυτομαστιγώμενους.  Όσο για τους πολιτικούς ή τους επίδοξους πολιτικούς που έχουν κάνει σημαία το θέμα, τους θεωρώ ή πωρωμένους κυνικούς που ασπάζονται όποια αρλούμπα τους μαζεύει ψήφους, ή σκέτους ηλίθιους.

Φυσικά και αλλάζει το Κλίμα. Αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Αλλάζει κάθε 11 ή 22 χρόνια. Αλλάζει κάθε 110.000 χρόνια. Αλλάζει με τα ηφαίστεια, με τις κοσμικές ακτίνες, με τον Ήλιο. Μπορεί να αλλάζει και λόγω του ανθρώπου. Αλλά το να κάνεις πορείες για το Κλίμα, ή να βάζεις αιολικά για το Κλίμα, χρειάζεται ...ψυχίατρο.

Τι επηρεάζει την Κλιματική Αλλαγή;
Τα μικροσκοπικά φυτά στους Ωκεανούς...
Σας παραμυθιάζουν...
Τάξεις μεγέθους

Δεν υπάρχουν σχόλια: