Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Οι ...θρησκόληπτοι και οι κεραυνοί


Όταν βαριέμαι να γράψω, το αντίδοτο είναι το σχόλιο κάποιου οικωλόγου (ή ΑΠΕτεώνα) για να με βγάλει από την βαρεμάρα μου...

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν φυσικά αίτια για πυρκαγιές, Και καμιά φορά και τα αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά (αν και τα τελευταία που θυμάμαι ήταν κάτι Ford Pinto -- δεν υπάρχουν πια, αλλά και αυτά μόνο μετά από σύγκρουση από ...πίσω.

Τα φυσικά φαινόμενα, που προκαλούν πυρκαγιές ωστόσο, δεν ηλεκτροδοτούν. Ούτε οι συγκρούσεις αυτοκινήτων ηλεκτροδοτούν. Και είναι ίδιον των ηλιθίων και αγράμματων να επικαλούνται λάθη λογικής (του τύπου "οι κεραυνοί προκαλούν πυρκαγιές, επομένως δεν φταίνε τα αιολικά όταν προκαλούν πυρκαγιές").


Κεραυνός;  Είπε κεραυνός;  Μα πώς δεν έχουν σκεφτεί οι οικωλόγοι ότι μπορούμε να έχουμε αειφόρο ανάπτυξη από κεραυνούς;  Οι κεραυνοί είναι κατ' εξοχήν ανανεώσιμοι, και ένας καλός κεραυνός έχει περισσότερο αειφόρο ...ρεύμα από ότι όλη η ηλεκτροδότηση της Ελλάδας!  7-8 γιγαβάτ η Ελλάδα, 10 γιγαβάτ ο κάθε κεραυνός. Άντε, για κλάσματα του δευτερολέπτου, αλλά πάλι προλαβαίνει να "εγχύσει" 2,5 μεγαβατώρες στο δίκτυο. Θα μπορούσαμε να λύσουμε το ενεργειακό!

Απομένει να βρουν ποιόν θα λαδώσουν οι ΑΠΕτζήδες να πάρουν μια καλή ταρίφα και άδεια εγκατάστασης σε κάθε ψηλό κτίριο.

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Η αποθήκευση κεραυνικής ενέργειας θα είναι το επόμενό μου σταρτάπ. προβλέπεται να βγει και σε απλικέισο για κινητά.
Στάξτε το μπαγιόκο και θα βγείτε κερδισμένοι.