Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Υπουργείο χωρίς "Κ.Α."


Για όποιον δεν θυμάται μυθολογία, η "κόπρος του Αυγείου" (ή Αυγεία) ήταν ένας από τους "άθλους του Ηρακλή". ΄Το καθάρισμα κοπριάς που είχε σωρευτεί επί 30 χρόνια από 3.000 βόδια. Δηλαδή από το 1985 (κύττα σύμπτωση!)

Πρώτα από όλα δηλώνω αισιόδοξος:  Χάρηκα όταν ο Παπακωνσταντίνου αντικατέστησε την "δεν φτάνει να θέλουμε ΑΠΕ πρέπει να κλείνουμε τα λιγνιτικά" Μπιρμπίλη, και χάρηκα όταν ο Μανιάτης αντικατέστησε τον Παπακωνσταντίνου. Σκατά στα μούτρα μου.

Α. Χαίρομαι που ανέλαβε ο Λαφαζάνης. 1)  Πανηγυρίζω που δεν βλέπω το "Κ.Α." στον τίτλο. Εάν ο Λαφαζάνης ήταν Υπουργός ΥΠΕΚΑ θα έλεγα "δεν υπάρχει ελπίς".  2) Προτιμώ σκληροπυρηνικούς κομμουνιστές από πράσινα λαμόγια -- δυστυχώς ο Λαφαζάνης δεν είναι αρκετά σκληροπυρηνικός, και δεν φοβάμαι πια για την κατάλυση της αστικής δημοκρατίας. Πάει αυτό το παραμύθι, τέλειωσε το 1989. 3) Ο Αποστόλου, αν και σε άλλο αναπληρωτηλίκι, δεν πολυγουστάρει τα αιολικά. 4) Ο Τσιρώνης είναι ύποπτος αλλά όλο και κάτι θα έχει ακούσει για τον αγώνα κατά των ΑΠΕ. Δηλαδή κάπου σάπισε ο "αγώνας" και έγινε κατά των "Β"ΑΠΕ, αλλά σιγά μην λαδώσει ο συνεταιρισμός της Κωλοπετεινίτσας να βάλει λαϊκά αιολικά... Να λαδωθεί, ίσως, αλλά σιγά μην βγάλει και εγγυητικές... 5) Εάν το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό (κοινή ωφέλεια είναι, αλλά τέλος πάντων), οι επιδοτούμενες από την κοινωνία απάτες κάπου δεν στέκουν. Άρα, prima facie, χαίρομαι.

Β. Ο καημένος ο Λαφαζάνης αντιμετωπίζει την κόπρο του Αυγείου, που είναι σε λάκκο με αγκάθια, παγίδες, γεωπολιτικά και ο Θεός να φυλάει.  Η κόπρος δεν είναι άλλη από την ...παρουσία των εθνικών εργολάβων σε όλα τα επίπεδα της ΔΕΗ, σε όλες τις υπηρεσίες του Βαθέος Κράτους και ελπίζω να έχουν περισσέψει πραγματικοί κομμουνιστές και άλλοι τίμιοι δεξιοί, αριστεροί, ακομμάτιστοι κλπ στο κύκλωμα για να μπορέσει ο άνθρωπος να αντέξει μια βδομάδα. Δεν τον κόβω για κουτό τον Λαφαζάνη, αλλά έχει τρομάξει το μάτι μου με την ...κόπρο.

Γ. Επί της ουσίας, εκτός εάν πάει ο Ταμήλος στο Υπουργείο, η Ελλάδα χρειάζεται ρεύμα, σχετικά φτηνό ρεύμα, σχετικά Ελληνικό ρεύμα, για τον κόσμο και για την βιομηχανία και για την εθνική ανεξαρτησία.  Οι λιγνιτικές (ή οι ανθρακικές μονάδες) είναι σχετικά μια χαρά με φίλτρα, αποθειωτές και διαχείριση σωματιδίων και στερεών. Δεν μπαίνω στο εάν έχουμε αρκετό λιγνίτη, μακάρι να έχουμε, το εισαγόμενο κάρβουνο δεν είναι ακριβό, ούτε έχει ρίσκα. Το αέριο είναι για πλούσιους. Τα φωτοβολταϊκά είναι ακριβή ημερήσια ισχύς αιχμής (αλλά επιδότηση για αγρότες  σε ακριτικές περιοχές  -- και μόνο).  Τα αιολικά είναι μια ενοχλητική και επίμονη κομπίνα για επιδότηση της ΕΝΕΡΚΟΝ και της VESTAS και της EDF και της ΕΝΕΛ (θα σας πω στο επόμενο τι είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός για τα αιολικά).  Και φυσικά για τάϊσμα των κρατικοδίαιτων τύπων που ονειρεύονται "απελευθέρωση".  "Απελευθέρωση" σημαίνει να πληρώνονται έξτρα γιατί έχουν ανάγκες. ΟΥΣΤ.  Και η ΡΑΕ το, ψέλλισε, αφού ενέκρινε τα πάντα, (θα τους έδιωχνα σούμπιτους:  δεν είναι ούτε "Ρ", ούτε "Α", ούτε "Ε". Υπάλληλοι του ελληνικού λόμπυ του αερίου και των αιολικών παρασίτων είναι, λίγος ρεβανσισμός και κανένα κρέμασμα για παραδειγματισμό θα κάνει καλό pour encourager les autres). Και φυσικά τα έχει πει και ο ΑΔΜΗΕ (γκομμουνιστές θα είναι και αυτοί).

Δ. Φυσικά και είμαι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό δεν έχει σχέση με Πράσινες Αρπαχτές, νομίζω το έχουμε εμπεδώσει. Και θα έλεγα κάτι για το Κλίμα, αλλά δεν λέει τίποτα η ταμπέλα, η ενασχόληση με το Κλίμα αρέσει σε αυτούς που μισούν τον Σύριζα, αρα για την ώρα πάμε καλά.

Θα αρχίσω να επαναλαμβάνω κάτι που έγραψε "φίλος του facebook" μέχρι να το εμπεδώσετε όσοι ακόμα φοβάστε τους αριστερούς (ή τους δεξιούς):  exectutive summary από τον Michalis Garaganis, "Όταν ο κορπορατισμός τους δεν περνάει και το κράτος αρνείται να κανει τον νταβατζή μουνοκλαίγονται για τη κρατική εγκατάλειψη".  Αυτή είναι η ιδεολογική σύγκλιση αριστερών και δεξιών.

Στην φωτό του Λαφαζάνη, πήρα την πρωτοβουλιά και διέγραψα τον ...Φλωράκη

7 σχόλια:

spiral architect είπε...

Η αιολική ενέργεια αναπτύσσεται δυναμικά | Περιβάλλον | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
(ωχ!)

archaeopteryx είπε...

ο έντυπος σκάΙ. Εφυγαν φόλα τα αιολικά της ΤΕΡΝΑ απότον Μπορισόφ που θα την θυμούνται. Λεφτά υπάρχουν?

Ζάχαρη είπε...

Αχ αρχαιοπτερυγα ,μιλάς σαν να πρόκειται να κυβερνήσουν οι υπουργοί

archaeopteryx είπε...

Θα κυβερνήσει η φτώχεια

lignite is black gold είπε...

"Το καθάρισμα κοπριάς που είχε σωρευτεί επί 30 χρόνια από 3.000 βόδια. Δηλαδή από το 1985 (κύττα σύμπτωση!)"

Αυτό το "κύττα" είχα πάρα πολλά χρόνια να το δω. Καρφώνεσαι;-)))

archaeopteryx είπε...

μου έκαναν παρατήρηση, το έψαξα, και "κυττα"

Ανώνυμος είπε...

Ο Αποστόλου είναι δασολόγος και ενημερωμένος για το πλιάτσικο στη Στερεά Ελλάδα. Θα αποδεσμεύσει τους δασάρχες από τον υπουργό ενέργειας γιατί παλιά γράφαν και καμιά αλήθεια (βλ. Ντούρος http://www.karpenissi.eu/old/?pg=archive/gnomodotisi_ypgeoergias)

Όλα τα καλόπαιδα του Άκη κατοικοεδρεύουν στη ΡΑΕ http://prasiaonline.blogspot.gr/2011/10/blog-post_981.html,

στην ΤΕΡΝΑ http://artaino.blogspot.gr/2012/04/blog-post_6861.html

και φυσικά είχαν πιάσει θέση και σε κρίσιμα υπουργεία http://newpost.gr/post/401685/ekei-poy-kremoyse-o-andreas-ta-armata-thelei-na-kremasei-o-mwra-ths-ta-hellip-ntaoylia

Και οι 3 Ευρυτάνες, πού να γλυτώσει ο τόπος από τόσους ευεργέτες. Μα ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο?