Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αμερικάνος είπε στην Γκουντρούν να ηρεμήσει. Η διαθρωτική αλλαγή που λείπει είναι η κατάργηση του δόγματος "Βάστα Ρόμελ"


"Δεν μπορείς να συνεχίσεις να στύβεις χώρες που είναι ήδη σε ύφεση, κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελληνική οικονομία χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις.  Η συλλογή φόρων... Αλλαγές για να μπορέσουν οι Έλληνες να ανταγωνιστούν στο διεθνές περιβάλλον... Αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουν τέτοιες αλλαγές εάν το βιωτικό επίπεδο του κόσμου πέφτει κατά ....25%, η κοινωνία δεν μπορεί να το αντέξει. Η ελπίδα μου είναι να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αυτό θα χρειαστεί συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Όταν ξέσπασε η κρίση εδώ και μερικά χρόνια, δραστηριοποιηθήκαμε να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός... Νομίζω ότι η Γερμανία, και άλλοι, αναγνωρίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και οι αγορές τα φοβούνται κάτι τέτοια. Αλλά γενικά με απασχολεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη και η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική και είναι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές σε πολλές από αυτές τις χώρες, και αυτό που μάθαμε στις ΗΠΑ είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειωθούν τα ελλείμματα και να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ακεραιότητα είναι η ανάπτυξη.  Όταν μια οικονομία είναι σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρχει αναπτυξιακή στρατηγική και όχι μόνο προσπάθεια στυψίματος ενός λαού που υποφέρει όλο και περισσότερο". Σε δική μου απόδοση, το πρωτότυπο εδώ.

Θα δείτε πολλές ερμηνείες αυτών των 2,5 λεπτών.  Την δικιά μου περίληψη σας την έχω πει εδώ και πολύ καιρό:  "...Το αδιέξοδο θα λυθεί, εάν με την Αμερικάνικη λύση γράψουν οι πιστωτές μας τις ζημιές τους,  φτιαχτεί 1-2 τρις νέο χρήμα σε ευρώ, και φάμε και εμείς το ξύλο μας -- έτσι λέει το βιβλίο για αναδιαρθρώσεις.  Αν δεν ισχύσει η Αμερικάνικη λύση, αυτή η Ευρώπη θα διαλυθεί... Και εάν οι Γερμανοί έχουν κουκούτσι μυαλό (που έχουν και παραέχουν,  τα κέρατα, αλλά τους τρώει η έλλειψη ...ευελιξίας) θα υποκύψουν στο Αμερικανικό πλάνο.  Λέμπενσράουμ με είλωτες και σκλάβους δεν γίνεται.  Οι "τελικές λύσεις" του 20ου αιώνα δεν πιστεύω δουλεύουν στον 21ο εκτός εάν θέλουν να δοκιμάσουν..."

Έχουμε πολλούς εσωτερικούς καυγάδες στην Ελλάδα, με πολύ αποπροσανατολισμό. Οι τελευταίες εκλογές, το Πλοκάμι, και το σκούξιμο του Μέγκα και του Σκάϊ, όμως, αποκαλύπτουν την μία και μόνη διαρθρωτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος:  Την κατάργηση του συστήματος των διαπλεκομένων. Την διάλυση των σύγχρονων μαυραγοριτών, του σύγχρονου "Βάστα Ρόμελ". Το λένε οι νικητές του Β' ΠΠ (και του Ψυχρού) από το 1947:

"Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδο­σκόποι και οι μαυραγορίται", τότε. Σήμερα δεν υπάρχουν βιομήχανοι και έμποροι. Έχουν αντικατασταθεί από ...ΑΠΕτζήδες, αεριτζήδες,  και αποκλειστικούς εκπροσώπους Γερμανών. Ποτάμι, Μέγκα, και σία.

"ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της πτώχειας". Ο Βαρβιτσιώτης, ο Μητσοτάκης και η Τρέμη δεν είναι ο ...λαός.

ποσοστόν συγκεκαλυμμένης ανεργί­ας, δεδομένου ότι τα 20% του πληθυσμού χρησιμοποιούνται υπό του κράτους ή εξαρτώνται εξ αυτού. Μόνο 20%. Όλο το Μπομπολιστάν, το ΓΕΚΤερναστάν, το Κοπελουζοστάν, το Σαλλαςσταν, η Μαφία των ΟΤΑ... από τι "εξαρτώνται";

Δύο και ήμισυ έτη μετά την απελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί­αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ούσιαστικήν έξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν.  2,5 χρόνια;  Βάλε κάτι... Τα ΕΣΠΑ και τα μερκαντιλιστικά σκατά των Γερμανών με διαμεσολαβητές τους μεταπολιτευτικούς τσιφλικάδες που εκφράζονται από Πλοκάμια, και τους ΟΤΑ του Φούχτελ δεν είναι ούτε "βοήθεια" ούτε "καθοδήγηση". Είναι στύψιμο των εξαθλιωμένων και κακοδιαχειζόμενων ιθαγενών.

Δεν ξέρω τι θα κάνει και δεν θα κάνει ο Σύριζα, αλλά ένας τυφλοσούρτης είναι να κάνει ότι του λέει η ...Έκθεση Πόρτερ. Το άλλο είναι να μην κάνει ο,τιδήποτε του λένε Ελλάκτωρ, ΓΕΚΤέρνα, Μυτιληναίος και Κοπελούζος. Το τρίτο είναι να στείλει το Μέγκα και τον Σκάϊ στην Τασμανία με one-way-ticket.

Όσο για την Γερμανία... Σιγά μην ακούσει η ...Γκουντρούν εμένα... Αλλά θα ακούσει άλλους.

Σας έχω πει ότι η Γκουντρούν αντιστέκεται, αλλά θα χαλαρώσει

ο Αμερικάνος, που ελπίζω να πείσει την Angelika , ή την Brunhilde ή την Gudrun ή την Wendelin να ηρεμήσουν. Gudrun, ηρέμησε!

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

http://mignatiou.com/2015/02/scholio-ti-pragmatika-zita-o-proedros-ompama-apo-tous-danistes-ke-tin-ellada/

φυσικά και δεν είναι μόνο χαλάρωση της Γκουντρουν που ζητάει ο Αμερικάνος. Πακέτο:
1) Δημοσιονομικά: φόροι-έξοδα
2) Διαθρωτικά: μαυραγορίτες
3) Χαλάρωση στην ρευστότητα

Πακέτο

archaeopteryx είπε...

http://www.forbes.com/sites/francescoppola/2015/02/01/media-misinformation-on-greece-misleads-european-leaders/

Xebeche είπε...

Καλημέρα

- Δεν γνωρίζω τι έχουν οι "μεγάλοι" στο νού τους, αλλά η ιστορία (αλλά και η λογική δείχνει) πως ενεργούν με βάση τα ΔΙΚΑ τους συμφέροντα (που δεν είναι ανάγκη φυσικά να συμβαδίζουν με τα δικά μας)
- Ως προς τις ΑΠΕ με το πετρέλαιο στα 50$ έχει πέσει άκρα του τάφου σιωπή ... είναι ζήτημα χρόνου να σκάσει αυτή η φούσκα με εκκωφαντικό θόρυβο (πολλά και μαζεμένα κανόνια)