Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί έχουμε εμείς δίκιο, και οι Γερμανοί άδικο, και τα προσκυνημένα ανθρωπάκια είναι για φάπες

Ή "γιατί ο μερκαντιλιστής Μπακάλης πρέπει να φάει την ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε"


Το πράγμα είναι πάρα πολύ απλό:  Από το 1985 και μετά (και εντατικά από το 1990 και μετά) φτιάχτηκε ένας μηχανισμός να ψωνίζουμε Γερμανικά (και Γαλλικά) προϊόντα. Λαδωθήκαμε -- σαν λαός, με επιδοτήσεις και διαφήμιση στυλ Νίτρο, και σαν πολιτικοί με διαφθορά -- για να ψωνίζουμε. Είτε αντέχαμε τα ψώνια είτε όχι. Με δανεικά μεθοδευμένα από τους ίδιους που πουλούσαν τις πραμάτειες τους. Από δικές τους τράπεζες, ή, πολύ βολικότερο, από δικές μας τράπεζες σπρωγμένες επί τούτου από την ανύπαρκτη (ή πουλημένη) Τράπεζα της Ελλάδος, και από παραμάγαζα ντόπιων μανάβηδων που έγιναν "Τραπεζίτες".

Δανειστήκαμε για να ψωνίζουμε. Μας λάδωναν και μας κορόιδευαν για να ψωνίζουμε με δανεικά. Βερεσέ.

Προς όλους, λοιπόν, τους θεωρητικούς των ψεύτικων διλημμάτων δήθεν Κέϋνς και τύπωμα χρήματος και τέτοια. Και προς όλους τους γλείφτες του ξένου μπακάλη.   Η λύση ΔΕΝ είναι τύπωμα χρήματος. Η λύση είναι να αναγνωρίσει αυτός που λάδωνε για να πουλάει βερεσέ, με δανεικά που ο ίδιος δάνειζε, ότι έχασε. Πούλησε με το ζόρι, και με απάτες σε πελάτη που ήξερε ότι δεν θα μπορεί να αποπληρώσει. ΔΕΝ θέλω να τυπώσει λεφτά, θέλω να φάει την ζημιά του. Όση του αντιστοιχεί.

Ξεχάστε τα τυπώματα, τους πληθωρισμούς, τις επιμηκύνσεις. WRITE OFF YOUR FUCKING RECEIVABLES.

Δεν θέλω καν τις πολεμικές αποζημιώσεις (αλλά αυτό το κατοχικό δάνειο βρε παιδί μου...).  Ναι, και διαρθρωτικές αλλαγές. Να καταργηθεί το βαθύ κράτος που είναι παρακλάδι του συστήματος Ζήμενς (ή Γκαζπρομ), και να κλείσει τάκα τάκα το Μέγκα και ο Σκάϊ.  Τα άλλα είναι εύκολα.

Θέλετε και ζωγραφιές για επιχειρήματα;  Εύκολο. Η πρώτη δείχνει που πήγαν τα λεφτά...

 
Όχι... το ευρώ δεν φταίει, από μόνο του. Φταίει η Τράπεζα της Ελλάδος που "δεν είδε" την εξέλιξη των ισοζυγίων πληρωμών σαν συνέπεια των χαμηλών επιτοκίων. Αν δεν κάνω λάθος η ΤτΕ αναφερόταν 100% στην ECB...
 
 
Ποιος δεν το καταλαβαίνει;  -200 εμείς, +1.000 ο ...Αλεμανός
 
 
Η βιομηχανική δραστηριότητα πριν το ευρώ... Όλοι μαζί παρέα
 
 
Η βιομηχανική δραστηριότητα μετά το ευρώ...
 
 
και, σας παρακαλώ, αποφασίστε εσείς, τι φταίει!;

3 σχόλια:

nikos είπε...




https://www.youtube.com/watch?v=altFSKUZ2lM&feature=youtu.be

Ανώνυμος είπε...

Έχετε σε όλα δίκιο, πλην ενός. Για τα λαδώματα δεν φταίει η ζημενς. Η ζημενς πουλάει σε 200 χώρες. Αν δεν λάδωνε στην Ελλάδα δεν θα πουλούσε ούτε φριτέζα. Αν δεν λαδώνει σε Καναδά και Νεα Ζηλανδία, αλλα λαδώνει σε Ελλάδα και, πχ, Μπαγκλαντές , αυτό κατι λεει για την Ελλάδα, οχι για την Ζημενς.

archaeopteryx είπε...

η Ζήμενς έχει γίνει τσακωτή αν θυμάμαι καλά και σε άλλες χώρες. Η δε διαφθορά της στην Ελλάδα, αν θυμάμαι, αποκαλύφθηκε από την αμερικάνικη επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Γενικά υπάρχει μια όχι τόσο λεπτή γραμμή μεταξύ διαφθοράς και "νομιμης" επιροής κομματων... Στις ΗΠΑ, τα περισσότερα έργα υποδομής (που αρέσουν στην Ζήμενς) γίνονται με Δημοκρατικούς και όλο και περισσότερα μέσω τοπικών αυτοδιοικήσεων.