Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

11 Μαϊου 2015, η "κρίσιμη" αλλά ανευ σημασίας μέρα


Όταν έλεγα, από το 2010 το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν ήμουν ορίτζιναλ... Ο Σημίτης έλεγε να πάμε στο ΔΝΤ από το τέλος του 2008.   Ούτε αυτός ήταν ορίτζιναλ.  Οι σοβαροί της πιάτσας ήξεραν ότι τα spreads άρχισαν να ανεβαίνουν από την αρχή του 2007. Προσωπικά ήξερα ότι θα είμαι ανασφάλιστος από το 2000 (που έσκασε το ΧΑΑ και δεν ήθελαν οι Πασόκοι αναλογιστικές μελέτες).  Ήμουν κατά των Ολυμπιακών γιατί ήξερα ότι θα κάνουν την αναπόφευκτη προσγείωση πιο επώδυνη.  Τα είχα γράψει και στο antinews, κατ' επανάληψη...  Και τον Ιανουάριο του 2010.

Δεν ήμουν ποτέ υπέρ του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είναι για τριτοκοσμικές χώρες με αγράμματους που δεν ξέρουν λογιστική η μπακαλική. Σε εμάς το ΔΝΤ δεν είναι παρά το άλλοθι να λέει αυτό τι πρέπει να κάνουμε επειδή εμείς δεν έχουμε την τόλμη και την ειλικρίνεια να το πούμε μόνοι μας. Ειδικά σε εμάς το ΔΝΤ είναι και σαν μεσάζων μεταξύ ημών και του μερκαντιλιστή που ελέγχει τους μαυραγορίτες μας και λαδώνει και εκλέγει τους πολιτικούς μας...

Η άνοιξη του 2010 ήταν η τελευταία ευκαιρία και όχι ότι ο κάθε Γιωργάκης διαβάζει blogs, αλλά τι μπορεί να κάνει κάποιος από το να γράφει αυτό που βλέπει; Ο απερίγραπτος αυτός τύπος, ποιος ξέρει τι κατάλαβε από τις εντολές που έπαιρνε...


Από το τέλος του 2011 ήταν σαφές ότι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τα ...Ελληνικά.  Η χυδαιότητα είναι ότι η "Βουλή" ψήφιζε χωρίς να καταλαβαίνει τι ψηφίζει, και φορούσαν και γραβάτες και κοσμήματα οι "Νομοθέτες" μας.

Αυτό που θα γίνει τώρα (ή σε 6 μέρες, ή σε 6 μήνες, ή όποτε γίνει) θα είναι το ίδιο που θα γινόταν το 2008, ή το 2010.  Πιο επώδυνο. Όσο αργότερα, τόσο πιο επώδυνο. Εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει σημασία, δεν μας έσωσε ο Πάπας το 1453 εξ άλλου. Εκτός ευρώ, οι άνεργοι θα ψάχνουν για χωριά να σκάψουν κανένα χωράφι. Εντός ευρώ θα είναι μπροστά στην Τι-Βι να βλέπουν τους Μπάμπηδες να τους αναλύουν πώς από το επόμενο πακέτο θα πάρουν κουπόνια να πάνε να ψωνίσουν στο Λιντλ.

Όσοι από εμάς ζήσαμε την Ελλάδα του 114, ή της Χούντας, προλάβαμε την φτωχή και καταπιεσμένη αξιοπρέπεια. Όσοι γίναμε Πασόκοι της Αλλαγής έχουμε γίνει Γερμανοτσολιάδες. Περιμένουμε από 2-3 παλιούς αριστερούς να μας σώσουν και αυτοί είναι σαν τους τελευταίους των Μοϊκανών...

Έχουν χαθεί δύο γενιές καλοί μου άνθρωποι, και με στενοχωρεί. Και μέσα σε όλα έχω λωποδύτες που λένε ψέματα για να κάνουν άλλη μία, τελευταία, αρπαχτή... Από τα κουπόνια του Λίντλ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν εχω τα δικα σας βιωματα... ιστοριες ακουγα απο αλλωνων βιωματα, αν και εδω επανω δεν ηταν τοσο σκληρα.
Νομιζω πως η σημερινη κατασταση ειναι πιο επικινδυνη απο τοτε. Τοτε ηξερες και ηταν αυτο που εβλεπες. Τωρα σου "φυτρωνουν" την εντυπωση οτι ξερεις, και σου δειχνουν την εικονα που θα ηθελες (ή δεν θα ηθελες) να βλεπεις.
Ψευδαισθησεις..
Ειμαστε χειροτεροι απο τους προγονους μας ... και δεν δικαιολογουμαστε..
ThW